Profil uživatele
avatar

Věra Kailová

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  1
Oblíbenost komentářů
14
0
Počet komentářů 12
Ohodnocené restaurace 4
Účast na gastroakcích 3

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2017: 4

Moje komentáře

> 09. 07. 2017 - Tanzberg Boutique Hotel, Marcel Ihnačák Restaurant: P.S. Cheesecake s mákem a...
P.S. Cheesecake s mákem a malinami bez malin...
> 09. 07. 2017 - Tanzberg Boutique Hotel, Marcel Ihnačák Restaurant: Prostředí restaurace pěkné....
Prostředí restaurace pěkné. Jídelní lístek zajímavý. Zvolila jsem hovězí kýtu se svíčkovou omáčkou, moc jsem si pochutnala. Moc dobré domácí limonády. Obsluha přesně popsána v recenzi uživatele Cestovatel - řešící jiné záležitosti, než obsluhu hostů, nechávali nás často "na suchu", žádný dotaz, jak nám chutnalo, některá jídla donesená na stůl ve stylu "zrovna jdu okolo, tady to máš a nezdržuj", jednoduše nejhorší obsluha na cestě jižní Moravou, zkazili dojem z podniku.
> 09. 07. 2017 - Templ: Templ se mi na naší...
Templ se mi na naší gurmánské štaci vybavuje jako příjemná restaurace s pěkným prostředím a milou nevtíravou obsluhou. Přítel si dal na doporučení kachní prsa se švestkovou omáčkou a byla výborná (ochutnala jsem). Pochutnali jsme si všichni.
> 09. 07. 2017 - Café Fara: My zažili klidný večer v...
My zažili klidný večer v nepřeplněné restauraci, s milou obsluhou, oproti naštvaným recenzím na sociálních sítích. Byla jsem nadšená z detailů, vychytanosti, příjemného prostředí, nabídky jídel, krásného vzhledu pokrmů, jejich chuti, mě si toto místo získalo na 100%. Jsem hlavně na sladké a na jejich borůvkový sorbet zcela určitě nikdy nezapomenu!
> 28. 02. 2017 - Augustine Restaurant: Nejkomfortnější posezení ze...
Nejkomfortnější posezení ze všech navštívených restaurací. Chutné domácí bramborové pečivo k sádlu. Horčicové makronky se rozplynuly v ústech, rozhodně se nelepily. Opražený merlík podávaný k candátovi mi velice chutnal, petrželový piškot nápaditý, omáčka výborná. Maso jelínka sika se rozpadalo, omáčka, nádivka, cibulka-výtečné. Trochu navíc na mě působil tuřín. Dezert jsme asi oproti předešlým degustujícím dostali menší, protože my ho teda snědli celý a ještě bychom zvládli další :-D
> 28. 02. 2017 - Aquarius Restaurant: Amuse-bouche v podobě...
Amuse-bouche v podobě terinky mě chuťově příliš nezaujal. Drůbeží vývar a čerstvý sýr výborné, avšak ravioli byly pro mě příliš al dente :-) Nicméně mořský vlk nakombinovaný s luštěninami byl zajímavý nápad, zalití citronovým olejem bylo velmi příjemné. Dezert výborný, ať samotná Babá, tak pomerančová pěna, malinová omáčka,...Obsluha "neurazí-nenadchne", při odchodu příjemný pan recepční Tomáš. Díky prostředí jsem měla pocit jedině zde, že jsem v prostředí barokním :-)
> 28. 02. 2017 - Aria Hotel, CODA Restaurant: Nejpříjemnější zážitek...
Nejpříjemnější zážitek letošního GRF. Komorní prostředí, nevtíravé, útulné. Profesionální a milý servis, za čež velmi děkuji. Krém z brambor nebyl poznat, že je z brambor :-) Překvapivě dochucen vínem. Čekání na druhý chod se trochu protáhlo, ale bylo odpuštěno. Kuřátko ozdobeno zajímavým houbovým chipsem. Ale ta špaldová espuma se skořicí, hmmm, skutečná lahoda! Připomínala pěnu na cappuccinu, kterou tak ráda seškrabuji lžičkou :-) Vskutku příjemná degustace.
> 13. 02. 2017 - Four Seasons hotel, CottoCrudo: CottoCrudo jsem si vybrala...
CottoCrudo jsem si vybrala kvůli báječným ohlasům na personál a též se připojuji s kladným hodnocením, zejména velmi milá tmavovlasá hosteska a velmi milá servírka Nikola. Každý z personálu vám věnuje pohled a pozdrav, to není jinde pravidlem :-) Jídla jsou vyloženě hravá, barevná, malá umělecká jídla na talíři. Hry se sladkými a slanými chutěmi, kombinace jemných a křupavějších surovin. Trochu mi vadil hořký ocásek chuti u parfait. Minišáteček v dezertu pobavil :-)
> 13. 02. 2017 - Mlýnec: Po prvotním rozčarování z...
Po prvotním rozčarování z neprofesionálního chování tmavovlasé hostesky (pokud jsem svlečená dřív než partner, nenechávám stát ženu s kabátem v ruce jako tvrdé Y a opravdu se neusazuji prvního ke stolu muže) vše zachránil zážitek z jídla. Uzená chuť tataráku velice zajímavá. "Kachna,zelí,škubánek" bylo nejlepší jídlo letošního GRF! Předdezert "pěna z yuzu" osvěžující. Kombinace v dezertu sladké/hořké, studené/teplé mě bavily :-) Grissini k vínu, žervé ze sušených rajčat, hmm, prostě spokojenost.
> 29. 01. 2017 - Red Pif: Obyčejné suroviny,...
Obyčejné suroviny, neobyčejně zpracované velice příjemným šéfkuchařem Stephenem. Květák zpracovaný mj. jako kuskus či jakýsi rozplývající se prach :-) Výborná raviola plněná vepřovým kolenem. A ta zmrzlina ze svařeného vína! Tak to byly mé nej zážitky z ochutnávky. Z interiéru bych vypíchla zajímavé rolety ve tvaru vinných lahví a netradiční umyvadla na WC :-) Jako bonus náhodná přítomnost mého oblíbence, večeřícího Romana Vaňka, mimochodem také velice spokojeného :-)
> 29. 01. 2017 - Bellevue: Bellevue, restaurace s...
Bellevue, restaurace s příjemným prostředím, krásnými skleněnými designovými prvky a lustry. Amuse bouche bylo výborné velouté z černého kořene s chipsy z téhož a koprem. Na chodu s makrelou mě zaujal maniokový chips zbarvený sépiovým inkoustem=klobouk dolů, nejvíce mi chutnala kombinace makrely a granát.jablka. Konfit se škvarečky a pomer.omáčkou - nej kombinace z druhého chodu. Dezert příjemný. Obsluha pana číšníka Petra byla přesně taková jako v restauraci tohoto typu očekávám, děkujeme :-)

Moje gastrofotky

Fotky z restaurací

Fotky z komentářů