VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Lívance
4.8.2017

Domácí lívanečky s omáčkou ze sladkého sherry Pedro Ximenez a se vším, co jsme našli na zahrádce...

Popelník
1.8.2017

I popelníky na odklepávání cigaret jsou součástí restaurace (většinou už díky bohu jen venku). A mohou vypadat i hezky, trochu romanticky a navíc recyklovatelně...

Smoothie
28.7.2017

Dnešní potréninkové smoothie: starší hnědé banány, nezpracované bílky ze včera, domácí mandlové mléko, zbytek medu a směs zdravých semínek.

Chleba
25.7.2017
Bílý, kukuřičný nebo tmavý chléb. Prostá vesnická provensálská snídaně. Malá ves - malá pekárna.
Save water drink wine
21.7.2017

Docela vtipné... ale hádejte kolik se spotřebuje vody na výrobu vína?!

Přílohy
18.7.2017
V mnoha zemích kolem Středozemniho moře nedostanete k rybě žadné brambory, noky, knedlíky ani rýži. Pouze grilovanou zeleninu. Ani je to nenapadne!
Minestrone
14.7.2017

Víte, jaká je výhoda silné zeleninové polévky minestrone? - No přece, že do ní můžete zpracovat vše "co dům dá" a vždycky je výborná!

Francouzská voda
11.7.2017
I obyčejná kohoutková voda může být podávána v restauraci šmrncovně. Cenova politika? Kazdá země i každý podnik - jinak!
Koláč
7.7.2017

Máte doma otlučené a unavené ovoce, co už nikdo nechce? Hoďte ho do koláče, ne do koše!

Trojské houby
4.7.2017
Hned před vchodem do pražské ZOO v Troji nabízí zdejší hospoda lokální surovinu. Tak to má být! Lesů křovin je tu na Prahu dost.


 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English