VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Moře plastu
27.1.2017

Umělci vytvořili "mořské dno" z materiálů, kterých je v moři plno, avšak do něj rozhodně nepatří: plastové lahve, odpadky, staré boty, víčka a mnoho dalšího! Chtějí tak přimět lidi k zamyšlení.

Korek
24.1.2017
Stačí tak málo, třeba jen půlka korku jako podložka pod příbor a nemusí se pokladat přímo na stůl to co si pak dáváme do pusy...
Konzumní společnost
20.1.2017

Tak takhle vypadá konzumní společnost! Přes 30 druhů koly na výběr a stovky dalších nápojů vám "načepuje" automat v americkém multikině. Opravdu toho potřebujeme tolik?!

Zelňačka
17.1.2017
Tomu říkám pochopení "Baroka na talíři" v mezinárodních souvislostech! Zelňačka podle chefa Viktorina z Brněnského Rynku: Maďarská paprika, tuřanské zelí, italská salsiccia a francouzský crème fraîche...
Ubrousky
13.1.2017

Tento ubrousek byl vyroben ze 100% recyklovaného materiálu. V minulosti to mohl být prohraný lístek na loterii nebo otravný manuál na sestavení nábytku. Alespoň to se na něm píše:)

Japonská
10.1.2017

Japonská gastronomie má mnoho skrytých významů a poselství. Každý pokrm v sobě ukrývá nějaký vzkaz nebo ponaučení. Tady opravdu jíme nejdříve očima...

Amuse bouche s hvězdičkou
6.1.2017

Michelinská La Degustation Bohême Bourgeoise také umí vařit ze zbytků! Smažená vepřová kůže, pyré z kysaného zelí, maldonská sůl a luční bylinky. Voilà!

Nespěchat
3.1.2017
Jako bonmot je to pěkné, ale teď po vánocích? Raději méně cukrů a více vitaminu C, více pohybu a třeba bude "life longer"...
Dort
30.12.2016

Takhle to dopadne, když si v Americe objednáte dezert. Dostanete třípatrový mrkvový dort, ze kterého by se najedla celá rodina. A nejen to, v supermarketech je vždy výhodnější kupovat XXL mléka a vůbec všechny ostatní potraviny v maxi-velikostech. Systém vás nutí buď k přejídání nebo k plýtvání:(

Chanuka
27.12.2016
Kapra, řízek, latkes nebo šoulet. Ať si dá každý podle svého gusta co chce. Ale všeho s mírou.


 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English