VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Ryby
28.8.2015
Ryby na trhu vždy zaznamenáte nejdříve čichem. Někteří prodejci chtějí potěšit i oči.
Zázračné melounové slupky
25.8.2015
Také v létě milujete vychlazený vodní meloun? A věděli jste, že ten pravý poklad se skrývá v jeho slupce? Podle čínské medicíny se mají slupky vyvařit a "šťáva" vypít. Má vysoké antioxidační účinky, zlepšuje metabolismus a podporuje imunitu, urychluje hojení ran...
Rybi hlava
20.8.2015
V nekterych restauracich umi pripravit skvele rybi hlavy. Ja to tedy nemusim...
Mořští šneci
18.8.2015
Francouzi milují šneky po burgundsku, severní Katalánci si zase potrpí na větší, mořské, i jen tak za studena jako tapas s domácí lehce pikantní omáčkou
U Tygra
14.8.2015

K vlastnoruční úpravě pivního sýra patří v pověstné hospodě U Zlatého tygra - vždy štamprle s pivní pěnou. Clinton, Havel & Hrabal si tu také pochutnali.

Dipy 1000x jinak
11.8.2015
Také je vám takové horko, že ani nemáte hlad? Omrzely vás saláty? Zkuste dipy! Jsou skvělé s pečivem anebo jen tak s nakrájenou zeleninou. Dají se dělat na nespočet způsobů, stačí se podívat co vám zbylo v lednici... sušená rajčata, avokádo, bílý jogurt, tuňák v konzervě, cibulka, cizrna...
Trirohy chleba
7.8.2015
Tres crostons - chleba - je popularni v katalanskem regionu Emporda. Proslavil jej Salvador Dali, ktery s nim vyzdobil sve surrealisticke muzeum, nektere pekarny stale nabizeji, rika se mu take - funeral bread - podaval se na pohrebnich trachtach...
Jde to i zdravě
4.8.2015
Tak trochu jiný tatarák. Takhle ho připravují v Mozaice v pražské Sokolovské ulici: bez přepálených topinek a podle vlastní receptury s kapkou koňaku
Rybozajic
1.8.2015
Dame si dnes rybu nebo zajice? Zalezi samozrejme na sezone, chuti a lokalite, kde se nachazime...
Sladký domov
28.7.2015
Není nad českou klasiku! Domácí tvarohové lívanečky s lesním ovocem ve vyhlášené restauraci Hájenka v Hrabalově Kersku. Mezi jejich speciality patří také muflon a divočák!


 
Popíjej staré víno, chceš-li vesele stárnout.
Latinské přísloví
Top
English