VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Podzim
13.11.2015
Podzim, orechy, jablicka, ranni mlhy a barevne stromy a diky Bohu i nektere kvetiny.
Předchůdci gazpacha
10.11.2015
Věděli jste, že španělská studená rajčatová polévka gazpacho vznikla na základě 3 předchůdců? Prvním je luštěninová mazamorra arabského původu, dále česnekovo-mandlové ajoblanco (na obrázku) a pak teprve s příchodem rajčat hutné salmorejo, ze kterého později vznikla lehká letní obdoba gazpacho
Podzim
6.11.2015
Uz mate shrabane listi? Nekdy je lepsi jej ponechat na trave a ono se pres zimu vstreba. Ale ne to orechove, to je nutne vzdy odklidit nebo zahubi vse po sebou.
Casarský dort
3.11.2015
Ujíždíte na "smradlavých" sýrech? Tak tohle je jedna z největších španělských lahůdek pocházející z D.O.P. Extremadura. Vyrábí se ze syrového ovčího mléka a zraje minimálně 2 měsíce, uvnitř je téměř tekutý, hmmm...
Degustace
30.10.2015
Vinobrani uz je vetsinou za nami. Vinari predpovidaji - dobry rocnik. Tak drzime palce.
Cheesecake pokaždé jinak
27.10.2015
Máte rádi "sýrový dort"? A víte, že si jej můžete připravit na nespočet způsobů? Zkuste třeba nahradit klasickou Philadelphii či tvaroh italským "mascarpone" nebo řeckým jogurtem, kefírem, bílou čokoládou... Zdravější varianta se dá udělat s celozrnnou moukou, třtinovým cukrem a biosušenkami
Dyne
23.10.2015
I moje zahrada se pripravuje na dýňovou polévku intenzivneji nez na Halloween
Pivní speciály
20.10.2015
Není pivo jako pivo. Některá by se dala snadno poplést s vínem či nějakým likérem. To naše - české - je ale stejně nejlepší:)
Tlacenka
16.10.2015
Čokoládová tlačenka. Proč ne?
Ryba nad zlato
13.10.2015
Jak poznat čerstvost? - Řiďte se všemi smysly! Příliš mořské vůně nebývá dobrým znamením, ryba by měla být lesklá, pevná, pružná na dotek a hodně prozradí i její oči


 
Popíjej staré víno, chceš-li vesele stárnout.
Latinské přísloví
Top
English