VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Amuse bouche I.
4.12.2015

Gel z pečených bramborových slupek a perly z podmáslí. Taste-Waste předkrm podle Borgo Agnese (Brno), které se letos umístilo v TOP 10 restauracích.

Indické signature koktejly
1.12.2015
V barcelonském podniku Surya stojí psáno na dveřích: Indian Street Food & Drinks. Jestli je v indických ulicích obvyklé pikantní mojito s mangovým chutney, to nevím, ale návštěva rozhodně stojí za to!
Dejme věcím nový život!
27.11.2015

Mnoho věcí kolem nás může mít i "druhý" život, být užitečné, recyklované a ne prostě jen odhozené do koše. Taste-Waste na našem webu vám řekne víc.

Chef del Mar
24.11.2015

V Barceloně občas vaří chef přezdívaný "šéfkuchař moře": prosadil si plankton k lidské konzumaci, peče ryby na olivových peckách a dělá 100% mořské uzeniny. Jeho mistrovské degustační menu jsme ochutnali během Mňam Tour 2015!

Korek
20.11.2015
Spunty z kokrkoveho dubu. Jsou cim dal drazsi, kratsi a tez kvalita a hustota je ruzna. Mozna jste jiz potkali vina se sklenenym uzaverem. Kdo vi co jeste bude?
Vejce a zase vejce
17.11.2015
Jednou z největších pochoutek v barcelonské restauraci L´eggs je morková kost s krepelčími vajíčky a fenyklem. Jak uz napovídá název podniku - tady dělají vejce na 50 způsobů!
Podzim
13.11.2015
Podzim, orechy, jablicka, ranni mlhy a barevne stromy a diky Bohu i nektere kvetiny.
Předchůdci gazpacha
10.11.2015
Věděli jste, že španělská studená rajčatová polévka gazpacho vznikla na základě 3 předchůdců? Prvním je luštěninová mazamorra arabského původu, dále česnekovo-mandlové ajoblanco (na obrázku) a pak teprve s příchodem rajčat hutné salmorejo, ze kterého později vznikla lehká letní obdoba gazpacho
Podzim
6.11.2015
Uz mate shrabane listi? Nekdy je lepsi jej ponechat na trave a ono se pres zimu vstreba. Ale ne to orechove, to je nutne vzdy odklidit nebo zahubi vse po sebou.
Casarský dort
3.11.2015
Ujíždíte na "smradlavých" sýrech? Tak tohle je jedna z největších španělských lahůdek pocházející z D.O.P. Extremadura. Vyrábí se ze syrového ovčího mléka a zraje minimálně 2 měsíce, uvnitř je téměř tekutý, hmmm...


 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English