VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Mňam Procházka
9.2.2016
Grand Restaurant Festival v duchu Taste-Waste: Taštička plněná zeleninou a seitanem (rostlinná bílkovina) s omáčkou z pečených paprik a se smaženými bramborovými slupkami.

Buďte kreativní!
5.2.2016

Toto není nejlepší způsob jak se zbavit tvrdého pečiva. Tipů je spoustu: rozpéci s trochou másla či olivového oleje, romočit + "vyždímat" a použít k zahuštění polévek, na strouhanku, nádivku, žemlovku, pro domácí zvířata...

Chleba
2.2.2016
Stačí tak málo: 3-4 druhy pečiva, bylinkové máslo jako součást stolování. Potêší a restauraci zas až tolik nezatíží. Chateau St. Havel

Amuse bouche podle Terasy U Zlaté Studně
29.1.2016

Mražená pralinka ze zbytků nastrouhané žluté mrkve (to, co zbylo z přípravy fresh džusu), zalitá čajem ze slupek z přezrálých rajčat. Vše je 100% přírodní, bez přídavku soli, cukru, či jakéhokoliv dochucovadla. Tak chutná taste-waste.

Taste-Waste amuse bouche podle Terasy U Zlat é studně
29.1.2016
Mražená pralinka ze zbytků nastrouhané žluté mrkve (to, co zbylo z přípravy fresh džusu), zalitá čajem ze slupek z přezrálých rajčat. Vše je 100% přírodní, bez přídavku soli, cukru, či jakéhokoliv dochucovadla.
Zoo
25.1.2016
Menu restaurace 20 m pred prazskou ZOO. Nase zviratka, tedy ta ziva, jsou navstevovana v zime predevsim Slovany.
Jak správně uchovávat potraviny
22.1.2016

Co uděláte, když přijdete z nákupu? Nahrnete vše bezmyšlenkovitě do lednice? Pozor na to, některé druhy zeleniny a ovoce tam nepatří, protože rychleji podléhají zkáze v zimě. Jsou to třeba okurky, rajčata nebo banány. Více se dozvíte v rozhovoru s organizací Zachraň jídlo, který vznikl v rámci projektu Nejsem plýtvák.

Podlozka
19.1.2016
Podlozka (sklo, kamen, bridlice) pod pribor, kdyz si jej vybalite z ubrousku. Detail, ktery potesi a ma smysl. Restaurant MG u Ml. Boleslavi
Milujeme víno
15.1.2016

Zeď z korků od vína? Wine not?;)

Bamboo
12.1.2016

Jeden ze 3 degustačních chodů podávaný v ostravském Bamboo v rámci nadcházejícího Grand Restaurant Festivalu. Candát, zelenina - a to černé není „pozdrav z šachty“, ale pečená polenta se sépiovým inkoustem!



 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English