VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Proč a jak plýtváme?
11.3.2016

V posledních 2 letech se v ČR uskutečnilo několik průzkumů veřejného mínění a několik faktů se opakuje: k plýtvání potravinami se přiznávají hlavně mladí a vyhazuje se především pečivo, ovoce a zelenina. Zachraň jídlo analyzovalo výzkumy agentur IPSOS, CVVM a Simply5 a vybralo z nich 8 informací, které stojí za pozornost. Čtěte zde! 

Srdce
7.3.2016
To není žádný dort, ale voskové svíčkové "srdce pro Václava Havla"...
Mýdlová lízátka
4.3.2016
V Livignu, na horské farmě La Tresenda, se můžete projet na lamě nebo si koupit gastronomická eko-mýdla v podobě lízátek či dortíků:)
Wasted kosti
1.3.2016

Japonska kuchyne casto pouziva na prach rozemlete rybi kosti jako jemnou ingredienci, kterou v nejruznejsich variantach dochucuji pokrmy.

FoodArt
26.2.2016

Co s použitými lžičkami? Newejstujte! Dejte jim nový život:)

Soulet
23.2.2016
Opravdovy nefalsovany soulet ochutnate v cele republice pouze v hotelu Tanzberg v Mikulove. Fazolky nakladane 2-3 dny ve slane vode, kroupy, cesnek, kachnicka...vse jak ma byt!

Amuse Bouche v Alcronu
19.2.2016

„To, co zbylo ze včerejška“ aneb chips z hovězí šlachy od vlastního řezníka, kukuřičného pyré z vypasírovaných slupek a lístky čerstvé majoránky, kterou bylo třeba zpracovat.

Korek
16.2.2016
Takhle oteviraji a serviruji vino v tirolskem OtzTalu na biofarme ve 2.350 m nadmorske vysce
Křivá polévka
12.2.2016

V září roku 2015 vařila iniciativa Zachraň jídlo u Národního divadla tzv. Křivou polévku, jejíž hlavní ingrediencí byla neestetická zelenina. Tato zelenina je pro obchody málo lákavá, protože ji podle nich zákazníci nechtějí, a proto by se na stůl k lidem nikdy nedostala. Rozdalo se všech 2000 porcí a happening splnil svůj účel!

Mňam Procházka - Etnosvět
9.2.2016

Grand Restaurant Festival v duchu Taste-Waste: Taštička plněná zeleninou a seitanem (rostlinná bílkovina) s omáčkou z pečených paprik a se smaženými bramborovými slupkami.



 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English