VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Ceviche
20.4.2016
Latinskoamerická kuchyně je stále více trendy. Velké oblíbenosti se těší především "ceviche" - pokrm ze syrového rybího masa několik hodin marinovaného v citronové nebo limetové šťávě. Kyselina citronová způsobuje, že v mase proběhne denaturace a stává se měkčím a chutnějším. Tradičně se podává s cibulkou, chilli papričkami a koriandrem.
Příbory
15.4.2016

Letošní příbory na Prague Food Festivalu budou kompostovatelné, pružné a pevné! Jsou vyrobené z lisovaných přebytků vzniklých při zpracování cukrové třtiny a obilnin. Za vhodných podmínek je doba rozložitelnosti 100 až 180 dní. Velké díky obalynajidlo.cz!

Omacky
12.4.2016
3 paprikové studené omáčky. Žlutá, červená, zelená. Jak jednoduchá a chatná příloha k rybě! (Hostaria, Praha 2)
Prague Food Festival 2016
8.4.2016

Pražský hrad, 4 hektary, 44 stánků, 18.000 návštěvníků: X. jubilejní ročník největší gastronomické události proběhne 27.5.-29.5.2016. Vstupenky jsou již týden v předprodeji, tak neváhejte a zajistěte si svůj vstup za zvýhodněnou cenu! 

Jaro
5.4.2016
Jaro a trochu i zachvěvy léta jsou tady!
Losos zpracovaný od hlavičky až po ploutvičky
31.3.2016

Jak si poradila s taste-waste receptem nejlepší restaurace r. 2016 v Grand Restaurant?: Chipsy z kůže lososa, omáčka ze zbytků oškrábaných z kostí, tataráček z mastné pupeční části lososa, pěna z lososových odřezků, ozdobeno salátkem z oškrábané bílé ředkve.

Jaro
29.3.2016
U Trojského zámku uz se jaro chystá. Snad budou třešně sladké jako loni.
Veselé popelnice
24.3.2016
I z ošklivých věcí můžeme udělat krásné! Tak jako se toho ujali v Muzeu Čokolády a Marcipánu v Táboře:)
Domácí dipy
19.3.2016

Máte v lednici povadlý lilek nebo celer? Příliš měkkou dýni nebo avokádo? Nevyhazujte je! Rozmixujte je s trochou koření a jogurtu a udělejte si z nich lahodné dipy jako předkrm či přílohu:)

Mydlove dortiky
15.3.2016
Dortíky? Ba ne, to jsou bio mýdla, jen trochu gastronomicky designované!


 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English