VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Jak snížit množství vyhozeného jídla?
29.4.2016

„Paběrkování“ je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy!

Jak snížit množství vyhozen ého jídla?
29.4.2016
"Paběrkování" je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy! Odesláno z iPhonu
Řeřicha
26.4.2016

Řeřicha patří podle nutricionistů k nejzdravějším zeleninám na světě a přitom vypěstovat si ji můžete snadno v misce za oknem. 

Nový život starým věcem
22.4.2016

Trabant pro všechny účely aneb jak uskladnit dřevo na zimu :)

Ceviche
20.4.2016
Latinskoamerická kuchyně je stále více trendy. Velké oblíbenosti se těší především "ceviche" - pokrm ze syrového rybího masa několik hodin marinovaného v citronové nebo limetové šťávě. Kyselina citronová způsobuje, že v mase proběhne denaturace a stává se měkčím a chutnějším. Tradičně se podává s cibulkou, chilli papričkami a koriandrem.
Příbory
15.4.2016

Letošní příbory na Prague Food Festivalu budou kompostovatelné, pružné a pevné! Jsou vyrobené z lisovaných přebytků vzniklých při zpracování cukrové třtiny a obilnin. Za vhodných podmínek je doba rozložitelnosti 100 až 180 dní. Velké díky obalynajidlo.cz!

Omacky
12.4.2016
3 paprikové studené omáčky. Žlutá, červená, zelená. Jak jednoduchá a chatná příloha k rybě! (Hostaria, Praha 2)
Prague Food Festival 2016
8.4.2016

Pražský hrad, 4 hektary, 44 stánků, 18.000 návštěvníků: X. jubilejní ročník největší gastronomické události proběhne 27.5.-29.5.2016. Vstupenky jsou již týden v předprodeji, tak neváhejte a zajistěte si svůj vstup za zvýhodněnou cenu! 

Jaro
5.4.2016
Jaro a trochu i zachvěvy léta jsou tady!
Losos zpracovaný od hlavičky až po ploutvičky
31.3.2016

Jak si poradila s taste-waste receptem nejlepší restaurace r. 2016 v Grand Restaurant?: Chipsy z kůže lososa, omáčka ze zbytků oškrábaných z kostí, tataráček z mastné pupeční části lososa, pěna z lososových odřezků, ozdobeno salátkem z oškrábané bílé ředkve.



 
Popíjej staré víno, chceš-li vesele stárnout.
Latinské přísloví
Top
English