VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Prague Food Festival
20.5.2016

Už za týden vypukne největší gastronomická událost roku! Nenechte si ji ujít!!! Ponese se v duchu oslav X. jubilejního výročí, filosofie Taste-Waste a vzpomínek na jednoho z našich největších panovníků - Karla IV.

Jamón
17.5.2016
Jamón - nejslavnější španělská sušená šunka z iberijských prasat krmených žaludy. Všimněte si malého rozdílu v barvě levého a pravého proužku masa. I takový detail je projevuje v chuti a ceně této delikatesy.
Slupkový "amuse bouche"
13.5.2016

V restauraci Piano Nobile v nádherném zámku Chateau Mcely dělají zázraky z ingrediencí, které se běžně považují za odpad: chips ze slupky od brambor, pyré ze slupek z kořenové zeleniny a k tomu pesto ze stonků bylinek z vlastní zahrádky!

Švejk
10.5.2016
Ach ta naše tučná kuchyně. V létě tolik těžká je!
Platýs
6.5.2016

I platýs má duši! Andaluský chef Ángel León dává mořským potvůrkám "nový život". Poté, co je sníte, dostanete jejich obtisklé siluety na papíře, abyste na ně už nikdy nezapomněli. Jestli to chcete také zažít, pojeďte s námi na Mňam Tour!

Humr
3.5.2016
Humr ("vysavač mršin z mořského dna") patří k nejdražším pokrmům na světě, a nejchutnějším. Moc soli a koření mu na talíři rozhodně neprospívá.

Jak snížit množství vyhozeného jídla?
29.4.2016

„Paběrkování“ je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy!

Jak snížit množství vyhozen ého jídla?
29.4.2016
"Paběrkování" je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy! Odesláno z iPhonu
Řeřicha
26.4.2016

Řeřicha patří podle nutricionistů k nejzdravějším zeleninám na světě a přitom vypěstovat si ji můžete snadno v misce za oknem. 

Nový život starým věcem
22.4.2016

Trabant pro všechny účely aneb jak uskladnit dřevo na zimu :)



 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English