VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Vege/maso
31.5.2016
Vegetariani byli pozvani na maso a naopak. Etnosvět, U Štěpana, Gran Fierro, Husí jatra, Angusfarm... Kdo vyhral?
První dáma
27.5.2016

Liběna Rochová udělala pro Prague Food Festival "Lady Kompost". Přijďte se na ni podívat do Královských zahrad Pražského hradu! Bude tam na vás čekat do neděle!

Vegetarian
24.5.2016
Vegetarianský den. Řepa je superfood za supercenu. Ale tu kvalitu je třeba sledovat i u farmářů!
Prague Food Festival
20.5.2016

Už za týden vypukne největší gastronomická událost roku! Nenechte si ji ujít!!! Ponese se v duchu oslav X. jubilejního výročí, filosofie Taste-Waste a vzpomínek na jednoho z našich největších panovníků - Karla IV.

Jamón
17.5.2016
Jamón - nejslavnější španělská sušená šunka z iberijských prasat krmených žaludy. Všimněte si malého rozdílu v barvě levého a pravého proužku masa. I takový detail je projevuje v chuti a ceně této delikatesy.
Slupkový "amuse bouche"
13.5.2016

V restauraci Piano Nobile v nádherném zámku Chateau Mcely dělají zázraky z ingrediencí, které se běžně považují za odpad: chips ze slupky od brambor, pyré ze slupek z kořenové zeleniny a k tomu pesto ze stonků bylinek z vlastní zahrádky!

Švejk
10.5.2016
Ach ta naše tučná kuchyně. V létě tolik těžká je!
Platýs
6.5.2016

I platýs má duši! Andaluský chef Ángel León dává mořským potvůrkám "nový život". Poté, co je sníte, dostanete jejich obtisklé siluety na papíře, abyste na ně už nikdy nezapomněli. Jestli to chcete také zažít, pojeďte s námi na Mňam Tour!

Humr
3.5.2016
Humr ("vysavač mršin z mořského dna") patří k nejdražším pokrmům na světě, a nejchutnějším. Moc soli a koření mu na talíři rozhodně neprospívá.

Jak snížit množství vyhozeného jídla?
29.4.2016

„Paběrkování“ je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy!



 
Nepijeme proto, abychom upadli, ale abychom se povznesli.
Perské přísloví
Top
English