VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

U Dělové koule 1866
24.6.2016

Takhle dali v hotelu Jičín "nový život" kachním křidélkům. Obrali je do posledního kousku, spekli a vyrobili huspeninu. Tu pak podávali s domácí cibulovou marmeládou a nakládaným patizonem od místních farmářů.

Plesnivá čoko
21.6.2016
Houskový knedlík a klobása s ušlechtilou plísní? Ba ne. Je to hořká čokoláda posypaná praškovým cukrem a bageta s olivovým olejem. Malá gastronomická pocta surrealismu ve městě Salvadora Dalí.
Buďme kreativní
17.6.2016

Také rádi odšťavňujete? A co děláte s dužinou? My jsme si udělali zdravý fresh juice z červené řepy a mrkve a veškerý "odpad" jsme použili do jemné krémové polévky se špetkou skořice a kapkou pomerančové šťávy:)

Foie gras zmrzlina
14.6.2016
Kdo by to řekl, že tahle zmrzlina je s příchutí husích/kachních jater? Další mistrovský kousek pana Töpfera nemá chybu.

Žito nad zlato
10.6.2016

Domácí žitný chléb všech příchutí? Koláčkova pekárna. Manželé Koláčkovi připravují také skvělé muffiny a samozřejmě koláče! Na ‪Prague Food Festivalu měli se svými výrobky opravdu úspěch a navíc prý žádný z jejich výrobků nepřijde nazmar, všechny mají svého kupce, tedy respektují filosofii ‪Taste-Waste.

Porrón
7.6.2016
Vypadá jako "bažant" s užšim koncem. Ale - Pije se z něj víno ve Španělsku už od středověku přímo tenkým proudem do pusy. Ušetřite za sklenky, víno okysličíte a mužete pít v kolektivu bez hygienickych obav :-)))
Lesní víla
4.6.2016

Je libo květinové šaty? :)

Vege/maso
31.5.2016
Vegetariani byli pozvani na maso a naopak. Etnosvět, U Štěpana, Gran Fierro, Husí jatra, Angusfarm... Kdo vyhral?
První dáma
27.5.2016

Liběna Rochová udělala pro Prague Food Festival "Lady Kompost". Přijďte se na ni podívat do Královských zahrad Pražského hradu! Bude tam na vás čekat do neděle!

Vegetarian
24.5.2016
Vegetarianský den. Řepa je superfood za supercenu. Ale tu kvalitu je třeba sledovat i u farmářů!


 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English