VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Umění z odpadu
14.10.2016

Zajíc nebo medvěd ze zátek od piva? Materiálu se meze nekladou - zátky dostaly "nový život" a zdobí prestižní galerii!

Dalí & Andaluský pes
11.10.2016
Studená tomatová polévka inspirovaná kultovním surrealistickým filmem Dalího a Buñuela: Andaluský pes. Jde o šílený záběr - řez okem. Znalci filmu jistě tuto gastronomickou nadsázku "přečtou".
Pstruh a řepa beze zbytku
7.10.2016

V brněnském KOISHI se šéfkuchař vždy snaží zpracovat celou surovinu beze zbytku! Takhle vypadal jeho lehce zauzený pstruh s chipsy z vlastní kůže a usmaženými šupinkami. Doprovázel ho tartar z řepy, pyré z odřezků a lehká majonéza s citronem, jejímž základem byl vývar z rybích kostí.

Knedlíčky
4.10.2016
Pár knedlíčků na přidání? Ach ta romantika středoevropské (Bavorsko, Česko) kuchyně!
Hurá na kompost!
30.9.2016

Pavel Maurer se kompostování nebojí! Na Moravě se jako malý všechno naučil od své maminky a babičky. Není to zas tak složité a zahradu k tomu nepotřebujete - kompostovat můžete klidně i na balkoně v paneláku! Kokoza vám poradí jak!!!

Růže
27.9.2016
Růže byly v minulosti vysazovány u vinohradů jako přírodní indikátor případných "nemocí" révy vinné. Dnes jsou to především estetické doplňky vinic. Potěší.
Juka
22.9.2016
Zázračná juka! Zbavuje tělo jedovatých látek, přispívá k dokonalejšímu vstřebávání živin, zlepšuje trávení, posiluje a reguluje vyměšovací procesy. Dá se připravit na nespočet způsobů a chutná skvěle:)
Vinobraní
20.9.2016

Müller Thurgau "dortík" z vinných slupek o průměru půl metru lisovali o víkendu na vinobraní na Pražském hradě. Mošt byl vynikající, nálada také!

Stolní fotbal
16.9.2016

Je libo partičku fotbálku přímo u stolu? V restauracích DC krále se španělskými kořeny - chefa José Andrése - se v pauze, kdy čekáte na objednávku, nikdy nenudíte!

Špačci
13.9.2016

I staré záclony a noční košile používají vinaři, aby vyplašili špačky, brousící si zobáčky na jejich úrodu!



 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English