VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Sedmikrasky
16.5.2017
Stačí jen najít nějakou louku a posbírat kytky a plevel a divoké byliny a osvěžit svůj salát nebo polévku
Třídění odpadu
12.5.2017

Je třeba začít od dětí! A v pražské Stromovce to vzali za správný konec - udělali bohatý zábavný program pro naše nejmenší a k tomu osvětu v oblasti šetření naší planety. Mimo jiné děti informovali i o bioodpadu, elektroodpadu či třídění barevného skla. Palec nahoru!

Kopřiva
8.5.2017
Kopřivy už jsou v plném květu. Rostou na kdejakém rumišti, jsou zdarma a jsou skvělé do čaje, do salátu i do sekané.
Burgery
4.5.2017

Grilovací sezóna se blíží - mějte fantazii! My jsme si udělali burgery "co dům dal": tu zbytek hořčice, tam lžička pesta, okurčička a cibulka z předešlého dne, trocha potlučených rajčátek a do masa hluchavky, co jsme nasbírali při procházce kolem vody:)

Příbor?
2.5.2017
V některých restauracích vám nabídnou místo příboru laboratorní nástroje. Samotné pokrmy pak občas bývají hodně z jiného světa...
Důmyslná váza
28.4.2017

Také často hledáte "tu správnou" vázu? - Udělejte si vlastní a ještě při tom recyklujte a chraňte planetu!

Hoffmeister
25.4.2017
Vivat Hoffmeisterům v umění i v gastronomii.
Mušle a korky
21.4.2017

Z odpadu umělecké dílo! Kreativní Katalánci vytvořili v zapadlé rybářské restauraci dekoraci na stůl z prázdných lastur a korků od vína. Voilà!

Oči
19.4.2017
Oči, barva žáber a pevnost kůže vám prozradí zda je ryba čerstvá.
Newejstujte!
13.4.2017

Na plakátu stojí: "Přemýšlejte o tom, co nakupujte. Vařte s láskou. Používejte méně mouky a masa. Jezte lokálně. Servírujte tak akorát. Zpracujte zbytky."



 
Chuť přichází při jídle.
Francois Rabelais
Top
English