VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Rajčata
20.6.2017
Ach, ty rajský - to je taková dobrota, když chutnají skutečně jako rajčata...
Třešně
13.6.2017
Jako dezert - miska s vodou a třešně srdcovky v ní. Jak prosté, chutné a osvěžující.
Mňam Tour
10.6.2017

První Mňam Tour s Pavlem Maurerem do USA plánujeme na listopad. Zbývá už jen pár posledních volných míst. Pojeďte s námi objevovat nová místa a nepoznané chutě!

Chlebíčky
1.6.2017

Chlebíčky jsou tou nejvděčnější možností, jak zpracovat nevyužité suroviny z předešlého dne - variací je totiž tisíce a vaší kreativitě se nekladou žádné meze!

Prague Food Festival
26.5.2017
Monika a Pavel Maurerovi vás ze srdce zvou na Prague Food Festival! 26.-28. května na Vyšehradě:)
Odpad
23.5.2017

Tohle všechno jsou zbylé obaly po krátkém nevelkém obědě na dálnici pro pouhé 2 osoby. Jediné, co lze znovu použít je plastový podtác...

Daisies
19.5.2017

Dříve se jim přezdívalo všelék. Mají úžasné účinky na trávení a imunitu, pomáhají při bolestech a nachlazení, jsou bohatým antioxidantem a právě teď mnohým z nás rostou na zahradě - ano, zase ty sedmikrásky. Tak je neposekejte, raději s nimi zdobte pokrmy!

Sedmikrasky
16.5.2017
Stačí jen najít nějakou louku a posbírat kytky a plevel a divoké byliny a osvěžit svůj salát nebo polévku
Třídění odpadu
12.5.2017

Je třeba začít od dětí! A v pražské Stromovce to vzali za správný konec - udělali bohatý zábavný program pro naše nejmenší a k tomu osvětu v oblasti šetření naší planety. Mimo jiné děti informovali i o bioodpadu, elektroodpadu či třídění barevného skla. Palec nahoru!

Kopřiva
8.5.2017
Kopřivy už jsou v plném květu. Rostou na kdejakém rumišti, jsou zdarma a jsou skvělé do čaje, do salátu i do sekané.


 
Divné je, když si dáte kapra namodro a dostanete po něm žloutenku.
Vlasta Burian
Top
English