VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

Pavel Maurer

 

• Víkendové pořady Pavla Maurera na téma Nejezte blbě!
  Glosa Pavla Maurera

  So – Ne 12:10
Radiožurnál
 

• Pravidelné články z úst Pavla Maurer - každou středu v Metru, a dříve každý čtvrtek v Reflexu.
 
• Blogy

 

29. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Máte doma zvířata? A máte pocit, že jsou si s námi lidmi hodně podobní, třeba v jídle?

28. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Co připravit k jídlu malým dětem, aby byly zdravé a aby se dobře vyvíjely?

22. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Každý, kdo má vlastní zahrádku, tohle velmi dobře zná: Místo čerstvé mkrve, cibule, okurek nebo rajčat na záhonku mnohem častěji nalézáme plevel. Proč ale roste rychleji než ovoce a zelenina, proč se mu vyhýbají škůdci a nevadí mu ani sucho? A může nám být plevel na zahrádce i v něčem prospěšný?

21. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se některé restaurace a bary jmenují třeba U Chcípáka, U Suchý dásně, Techtle-Mechtle nebo Na Stojáka? A pozastavili se třeba i nad tím, že v gastronomii pracují lidé, kteří se jmenují Hruška, Vomáčka nebo Slanina? Gurmán Pavel Maurer si takovou práci dal a těmto fascinujícím slovním spojením z oblasti gastronomie věnuje svou dnešní glosu.

15. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Sáček na svačinu z bramborových slupek a talíř z lógru. I takhle se dají využít zbytky

14. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Pavla Maurera bolí jazyk. Možná vás napadne, že jedl příliš mnoho pálivého, horkého nebo ledového jídla. Ale opak je pravdou.

07. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Posezení na zahrádkách restaurací, to si nechá uniknout v létě málokdo. Podle zahrádek se prý pozná charakter národa.

01. 05. 2016, Text: Pavel Maurer

Všechno, co v minulosti člověk dělal, bylo kvůli jídlu. Budeme se vyvíjet i my, když máme jídla dostatek?

30. 04. 2016, Text: Pavel Maurer
24. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Lidé potřebují k životu dvě vody - živou a mrtvou. Obě vznikají ionizací a jejich přínos není zanedbatelný.

23. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Hamburgery už nejsou jenom rychlým občerstvením, i v Česku je nejdete v prestižních restauracích. Připravit dobrý hamburger ale není jen tak, důležité je dodržet pořadí jednotlivých ingrediencí.

17. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer se vrací k tématu zaniklých restaurací. Často totiž zanikají i dobré podniky v samotném centru Prahy. Kde je zakopaný pes?

16. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Pavel Maurer vyzkoušel, jaké je být vegetariánem – 30 dní nejedl maso. I během tak krátké doby zjistil, že bezmasá nabídka v českých restauracích stále trochu pokulhává.

10. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Ženy o sobě pochybují hned několikrát denně, dozvěděl se známý milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer. Nemají však důvod ke stresům, protože muži, jak tvrdí, jim nějaké to „kilíčko“ rádi odpustí.

09. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Umývání nádobí pod tekoucí vodou nebo puštěná voda při čištění zubů – i takové maličkosti můžou ovlivnit vodní zdroje, myslí si Pavel Maurer. Sám se prý snaží jít příkladem.

03. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Není hovězí jako hovězí. Jinak chutná česká stračena, odlišně pak bílé masné plemeno charolais a jinak chlupatý skotský náhorní skot.

02. 04. 2016, Text: Pavel Maurer

Vzpomínáte si ještě na slavné filmové amarouny? To byla ta barevná, sulcovitě se třepetající želatinová hmota. Jedli ji mimozemšťané z televizního seriálu Návštěvníci. V naší zemi se pojem amarouny stal synonymem pro divné jídlo bez chuti.

27. 03. 2016, Text: Pavel Maurer

Velkonoční ostrov uprostřed Tichého oceánu je považovaný za jedno z nejvíce odlehlých míst na naší planetě. S málokterým koutem světa je navíc spjato tolik záhad. Věděli jste třeba, že obyčejné ptačí vejce bylo po staletí jediným jídlem, které ostrovany udržovalo při životě?

26. 03. 2016, Text: Pavel Maurer

Výsledky prvních letošních kontrol Státní zemědělské a potravinářské inspekce potvrzují, že situace se bohužel příliš nezměnila. Porušování hygieny potravin ohrožujících naše zdraví trvá i nadále.

20. 03. 2016, Text: Pavel Maurer

Pavel Maurer si dopřál hned tři volská oka, k nim zakousl chleba a přidal ještě kus sýru. Jenže po jídle byl na sebe pořádně naštvaný.



 
Uvést dívku do noblesního restaurantu – to je dobrý začátek romantického příběhu.
Anonym
Top
English