VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

Pavel Maurer

 

• Víkendové pořady Pavla Maurera na téma Nejezte blbě!
  Glosa Pavla Maurera

  So – Ne 12:10
Radiožurnál
 

• Pravidelné články z úst Pavla Maurer - každou středu v Metru, a dříve každý čtvrtek v Reflexu.
 
• Blogy

 

18. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

S naším gastronomickým expertem Pavlem Maurerem za chvíli vyrazíme na jižní Moravu. Rodáka z Hané tam nevítali s otevřenou náručí. Proč?

17. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Přijdete do restaurace, a dostanete před jídlem mističku másla a kousek pečiva. Co je to za kreativitu? A není to mrhání?

11. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Modlitba před jídlem - věc, která se už u českých stolů nevidí tak často, jako dřív. Ať už jste věřící, nebo ne, jisté je, že takové rozjímání před jídlem a vděk za to, že si můžeme pochutnat na skvělém pokrmu má něco do sebe.

10. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Vybrat tu nejlepší biopotravinu roku není vůbec jednoduché. Své o tom ví gurmán Pavel Maurer, který byl součástí poroty.

04. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Jak to určitě nemá vypadat a fungovat v nóbl restauraci? 

03. 09. 2016, Text: Pavel Maurer

Město Amatrice dalo světu pokrm, který se jmenuje Pasta al Amatriciana. Ten teď může městu zničenému zemětřesením pomoci. Jak?

28. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Jaké delikatesy by vám neměly uniknout při návštěvě Španělska? Každá oblast na Pyrenejském poloostrově má svá kulinární specifika.

27. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Některé legendy tvrdí, že si kromě jiného rád pochutnal na bobrech, veverkách a vránách. Je to ale pravda? Do talíře Karla IV. nahlédl Pavel Maurer.

21. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Jaké dobroty byste si neměli nechat ujít v kolěbce světové gastronomie, ve Francii? Poradí vám Pavel Maurer ve své dnešní výpravě za evropským typickým jídlem.

20. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Pokládali jste si někdy otázku, proč jídlo od našich babiček tak chutná? Možná je to tím, že si při vaření často zpívaly a nikam v kuchyni nespěchaly. Jak to mají profesionální kuchaři v restauracích?

14. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Kde ochutnat speciální sýry, šunku, mušle nebo pivo? To všechno ví Pavel Maurer, který se ve své glose zaměřil na Švýcarsko a Belgii.

13. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Zatímco my obědváme, tak olympionici v Riu snídají. Pár tipů, čím vrcholoví sportovci začínají den, nabízí Pavel Maurer.

07. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Na výlet za typickými evropskými jídly vás zve milovník dobrého jídla Pavel Maurer.

06. 08. 2016, Text: Pavel Maurer

Určitě i vy doma spotřebujete spoustu jídla a pití, které se prodává ve skle. Proč jsou vracet jen některé lahve? A jak energeticky náročné je další zpracování vytříděného sklad?

31. 07. 2016, Text: Pavel Maurer

Jestlipak víte, co mají z kulinářského hlediska společného filmy Motýlek, Šílený Max a Indiana Jones?

30. 07. 2016, Text: Pavel Maurer

Pavel Maurer má za sebou zážitek, který si bude určitě pamatovat do konce života. Navštívil gurmánův ráj. Vyrazme s ním právě teď do Španělska.

24. 07. 2016, Text: Pavel Maurer

V dnešní glose vzpomíná Pavel Maurer na své dětství a hlavně ovoce, které dnes už vymizelo z obchodů. Kdy se vrátí na pulty moruše, špendlíky, blumy nebo kdoule?

23. 07. 2016, Text: Pavel Maurer

Stejně jako většina lidí, i Pavel Maurer se rád posadí za pěkného počasí na zahrádku restaurace. Mít zahrádku ale není jen tak, jak vysvětluje ve své glose.

17. 07. 2016, Text: Pavel Maurer

Při jídle má každý z nás různé návyky. Někdo si při jídle čte noviny, myslí na jiné věci, jiný zase svou porci vychutnává tak, jako by to měl být poslední pokrm v životě.

16. 07. 2016, Text: Pavel Maurer

Určitě se vám někdy stalo, že při čekání na jídlo v restauraci býváte nervózní. Některé podniky proto tak trochu rafinovaně nabízejí malé jednohubky známé jako amuse bouche.



 
Popíjej staré víno, chceš-li vesele stárnout.
Latinské přísloví
Top
English