VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Nápady

1x týdně Vám přinášíme aktualitu ze světa Taste Waste.

 

Naleznete zde nejen novinky na trhu, ale i tipy a triky šéfkuchařů, rady jak se vyhnout zbytečnému plýtvání a hlavně Vaše nápady.

 

Pokud máte něco, s čím byste se s námi chtěli podělit, pište na anna@grand-restaurant.cz

 

Více o naší filozofii Taste Waste se dozvíte na úvodní stránce

Save water drink wine
21.7.2017

Docela vtipné... ale hádejte kolik se spotřebuje vody na výrobu vína?!

Minestrone
14.7.2017

Víte, jaká je výhoda silné zeleninové polévky minestrone? - No přece, že do ní můžete zpracovat vše "co dům dá" a vždycky je výborná!

Koláč
7.7.2017

Máte doma otlučené a unavené ovoce, co už nikdo nechce? Hoďte ho do koláče, ne do koše!

Chic kabelka
30.6.2017

To je tak krásné, když někdo dává věcem druhý život. A navíc když to ještě tak úžasně vypadá - jako třeba tahle kabelka vyhotovená ze záchranných pásů!

Zbytky
23.6.2017

Co uvařit k obědu? Koukněte se nejdřív do lednice a zpracujte zbytky! Často vás to dožene k úžasným kombinacím a neobvyklým chutím! Buďte nápadití a neplýtvejte.

Chlebíčky
1.6.2017

Chlebíčky jsou tou nejvděčnější možností, jak zpracovat nevyužité suroviny z předešlého dne - variací je totiž tisíce a vaší kreativitě se nekladou žádné meze!

Odpad
23.5.2017

Tohle všechno jsou zbylé obaly po krátkém nevelkém obědě na dálnici pro pouhé 2 osoby. Jediné, co lze znovu použít je plastový podtác...

Daisies
19.5.2017

Dříve se jim přezdívalo všelék. Mají úžasné účinky na trávení a imunitu, pomáhají při bolestech a nachlazení, jsou bohatým antioxidantem a právě teď mnohým z nás rostou na zahradě - ano, zase ty sedmikrásky. Tak je neposekejte, raději s nimi zdobte pokrmy!

Třídění odpadu
12.5.2017

Je třeba začít od dětí! A v pražské Stromovce to vzali za správný konec - udělali bohatý zábavný program pro naše nejmenší a k tomu osvětu v oblasti šetření naší planety. Mimo jiné děti informovali i o bioodpadu, elektroodpadu či třídění barevného skla. Palec nahoru!

Burgery
4.5.2017

Grilovací sezóna se blíží - mějte fantazii! My jsme si udělali burgery "co dům dal": tu zbytek hořčice, tam lžička pesta, okurčička a cibulka z předešlého dne, trocha potlučených rajčátek a do masa hluchavky, co jsme nasbírali při procházce kolem vody:)



 
Divné je, když si dáte kapra namodro a dostanete po něm žloutenku.
Vlasta Burian
Top
English