VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Nápady

Platýs
6.5.2016

I platýs má duši! Andaluský chef Ángel León dává mořským potvůrkám "nový život". Poté, co je sníte, dostanete jejich obtisklé siluety na papíře, abyste na ně už nikdy nezapomněli. Jestli to chcete také zažít, pojeďte s námi na Mňam Tour!

Jak snížit množství vyhozeného jídla?
29.4.2016

„Paběrkování“ je projekt, při kterém se sbírá nedokonalá zelenina na polích. Jde o plodiny, které nevyhovují z estetického hlediska – jsou příliš malé, příliš velké, příliš křivé, špatně uříznuté nebo mají nevyhovující barvu. Zemědělci je kvůli tomu nemohou udat u obchodních řetězců, a proto zůstávají na poli k zaorání. Iniciativa Zachraň jídlo se rozhodla, že pro tyto plodiny začne jezdit, sbírat je a darovat je tzv. potravinové bance, která dál přerozděluje jídlo potřebným lidem. Zapojit se můžete i vy!

Nový život starým věcem
22.4.2016

Trabant pro všechny účely aneb jak uskladnit dřevo na zimu :)

Příbory
15.4.2016

Letošní příbory na Prague Food Festivalu budou kompostovatelné, pružné a pevné! Jsou vyrobené z lisovaných přebytků vzniklých při zpracování cukrové třtiny a obilnin. Za vhodných podmínek je doba rozložitelnosti 100 až 180 dní. Velké díky obalynajidlo.cz!

Losos zpracovaný od hlavičky až po ploutvičky
31.3.2016

Jak si poradila s taste-waste receptem nejlepší restaurace r. 2016 v Grand Restaurant?: Chipsy z kůže lososa, omáčka ze zbytků oškrábaných z kostí, tataráček z mastné pupeční části lososa, pěna z lososových odřezků, ozdobeno salátkem z oškrábané bílé ředkve.

Domácí dipy
19.3.2016

Máte v lednici povadlý lilek nebo celer? Příliš měkkou dýni nebo avokádo? Nevyhazujte je! Rozmixujte je s trochou koření a jogurtu a udělejte si z nich lahodné dipy jako předkrm či přílohu:)

Proč a jak plýtváme?
11.3.2016

V posledních 2 letech se v ČR uskutečnilo několik průzkumů veřejného mínění a několik faktů se opakuje: k plýtvání potravinami se přiznávají hlavně mladí a vyhazuje se především pečivo, ovoce a zelenina. Zachraň jídlo analyzovalo výzkumy agentur IPSOS, CVVM a Simply5 a vybralo z nich 8 informací, které stojí za pozornost. Čtěte zde! 

Wasted kosti
1.3.2016

Japonska kuchyne casto pouziva na prach rozemlete rybi kosti jako jemnou ingredienci, kterou v nejruznejsich variantach dochucuji pokrmy.

FoodArt
26.2.2016

Co s použitými lžičkami? Newejstujte! Dejte jim nový život:)

Amuse Bouche v Alcronu
19.2.2016

„To, co zbylo ze včerejška“ aneb chips z hovězí šlachy od vlastního řezníka, kukuřičného pyré z vypasírovaných slupek a lístky čerstvé majoránky, kterou bylo třeba zpracovat.



 
Popíjej staré víno, chceš-li vesele stárnout.
Latinské přísloví
Top
English