>15. 02. 2019
-
Asian Temple:
Po nepříliš povedené...
Po nepříliš povedené návštěvě Myiabi jsme do dalšího "asijského" podniku vstupovali s určitými obavami. Celou řadu drobností by zde bylo možno vytknout, ale celkový dojem byl :" tato restaurace žije a zanechává po návštěvě velmi pozitivní náladu. Jídla jsme si (s výjimkou dezertu) vychutnali.
Nečekali jsme "superrestaurant". při polední návštěvě to zde na nás působilo takovým domácím dojmem : obsluha, prostředí, jídlo. Hlavní chod (kachna, jatýrka) kuchařem přesně dotažen do toho správného stavu. Vína jsme ocenili.
Konečně podnik s bezchybným servisem i obsluhou. Velké zklamání předkrm - přesolený vlhký kousek celeru - částečně zachráněný šlehaným sýrem s oříšky. Jinak ostatní jídla na jedničku, zajímavý dezert. Červené víno neoslovilo. (5.2. poledne)
GRF pojímáme zejména jako objevování nových kuchyní, ale "fancouzská" je pro nás sázka na jistotu. Z vyváženého 5chodového menu nás upoutalo zejména celerové velouté. Jen servis a obsluha zdá se poněkud zaostávají za tradicí a pověstí restaurace.
>13. 02. 2019
-
El Emir:
Pestré a chutné studené i...
Pestré a chutné studené i teplé mezze. Je třeba je pojmout opravdu jako ochutnávku, aby byl prostor na mixed grill. Z něj vyčnívají (doslova) skvělé jehněčí kotletky na příjemné zelenině. Volba vín k jídlům nám vyhovovala.
Konečně podnik s bezchybným servisem i obsluhou. Z menu zklamal předkrm - vlhký a přesolený kousek celeru, který částečně zachraňoval šlehaný sýr s oříšky. (ujištění: celer obecně máme ve velké oblibě)
Přestože se každoročně snažíme objevovat to nové, "francouzská" je vždy sázka na jistotu.I tentokrát degostace vymyšlena na jedničku. Zvláště zmiňujeme celerové veloueté i závěr s palačinkou. Jinak se nám ale zdá, že restaurace ustrnula v oblasti servisu - v provedení - byť formálně to stále vypadá.
>06. 02. 2019
-
El Emir:
Pestrý výběr zajímavých...
Pestrý výběr zajímavých mezze, všechny stojí za ochutnání, avšak s mírou, aby zbyl prostor na mix grill. Z něj vyčnívají (doslova) jehněčí kotletky na příjemné zelenině, k ostatním kouskům masa se opravdu hodí omáčky, pro jistotu nezapomenout obsluze připomenout.
>24. 01. 2019
-
Miyabi:
Skladba pokrmů pestrá a...
Skladba pokrmů pestrá a zajímavá.Část z toho bychom opravdu nemuseli, ale tady jde o poznání a nikoli vyhovění vlastním chutím. Jídelní hůlky občas nepraktické (obrovská brambora v polévce), na dezerty zápolení se lžičkou. Interiér zčásti pohybově náročný. Obsluha milá a s velikou ochotou a zápalem vše vysvětlujíící, což vyvážilo drobnou neprfesionalitu.
No, rozpaky. Slušně připravený roštěnec dobře doplněný quinoa+mořské řasy. To ostatní podle nás (pod)průměr. Zatím jediné místo, kde ctili motto festivalu "superfood" upozorněním, co dávají.
Dobrý den, Boddie, jak jste přišel na to, že jsme vám dali červený palec? Doposud jsme žádný palec ani nahoru ani dolů nikomu nedali, nevíme, k čemu je to dobré. A že jsme si dovolili reagovat tím, že jste měl asi smůlu na návštěvu - ctíme názor a komentář každého, není jistě třeba do dále rozvádět.
Nečekejte žádné gastronomické výstřelky, ale pro toho, kdo si chce pochutnat na dobře nakombinovaném kvalitním menu, velmi dobrá volba. Pro nás z dosud 4 letošních návštěv GRF byl celkový dojem a pohoda nejlepší.
Vína podle nás zde zatím nejlepší. Jídlo bez připomínek. Všimli jsme si, že někdo zde hodnotil bažantí jako vysušené, ctíme jeho názor, ale nesouhlasíme.
GRF se zřejmě posunuje ke skutečným degustacím menších porcí, čemuž prospívá mít více než 3 chody. Fr. restaurace i letos ctí tento trend a předkládá vyváženou chutnou skladbu menu. Napsat, že v něm hovězí žebro (proč musí být australské?) poněkud zaostává za očekáváním není asi správné, protože u žebra nemohou být očekávání neúměrně vysoko. Asi jiná masa si více zaslouží 24hod zpracování. Nicméně sůsek k tomu je skvělý.
Zážitek chuťový, zrakový, komunikační. Marně jsme se snažili najít nějakou chybu.
>16. 02. 2017
-
Bianco e Nero:
Naše posouzení: chody jídla...
Naše posouzení: chody jídla mají sestupnou tendenci. Naprosto úchvatný předkrm (po vizuální i chuťové stránce), obstojné hlavní jídlo, průměrný dezert. Práci kuchařů za prosklenou stěnou můžete sledovat, pokud vás posadí na vhodné místo, což nebyl náš případ.
>07. 02. 2017
-
Passage, Wine & Dine:
Každý ze tří chodů...
Každý ze tří chodů mimořádný, ale zejména jejich snoubení výborně vyladěné. Přinášení jídel z kuchyně přes pasáž není ideální. Vína přiměřená.
Marriot si udržuje obstojný standard jídel. Paštika neurzila/nenadchla, koktejl z ráčků příjemně osvěžující, líčka chutná v originální úpravě, steak dobře poživatelný, ovšem příloha (citrónové mille-feuille) nám k tomu neseděla. Dezert milý bonus navíc. Vína: Chardonay se nám moc nezdálo, červené vše napravilo.
Jídlo skvělé, po vynikajícím loňském GRF jsme poznali, že p.Štift umí s kořením zacházet i tak, že je jídlo výborně ochucené a nemusí pálit "celá huba". Nepatrnou vadou bylo, že podávaný chléb zůstal v peci déle, než bylo zdrávo, což naštěstí díky množství mas i příloh nijak nevadilo. Vína perfektně sladěná k jednotlivým chodům. Prostředí poněkud studené, vzhledem k charakteru restaurantu mohlo být veselejší.
Předkrm nápaditý a vyvážený, mořský vlk dobře připravený. Telecí lýtko jemné, s lahodícím obložením. Dezert poněkud (podle naše vkusu) nevyvážený. Potěšilo, že se přišel pozeptat sympatický šéfkuchař, který prostě umí. Velkým zážitkem byla prohlídka hotelového komplexu (citlivé zasazení do prostředí kláštera) s výkladem
>26. 02. 2015
-
Mlýnec:
Telecí tatrák a hlavní chod...
Telecí tatrák a hlavní chod (steak) skvělé.
Možná bychom přivítali spíše doplnění našimi víny.
Kvúli rekonstrukci je koncept degustace „z nouze ctnost“, ovšem dotažený do perfektního představení. Takto se dělá kultivovaný marketing.
K jídlům není výhrad. Předkrm při své chuťové pestrosti velmi dobře sladěný. Hlavní chod opravdový zážitek. Dezert až v těsném závěsu.
Volba vína k oběma chodům adekvátní, skvělé červené přece jen o pár bodů výše.
Obdivuhodný výkon šéfkuchaře a týmu při prezentaci.
Malé minus: talíře umí při kontaktu s příborem nepříjemně skřípnout.
Těšíme se na příští ročník.
Jídla chutná, dobrá skladba menu, nápaditý design.
Obsluha na úrovni (v poledním čase bezproblémové).
Nepříjemné docházení na WC - co kdyby mrzlo nebo byla průtrž mračen?
Ohodnocené restaurace