Profil uživatele
avatar

Boddie

Food Guru

Jean Athelme Brillat-Savarin: Kdo chce hodně jíst, nemůže spát.

Oblíbenost uživatele
  10
Oblíbenost komentářů
579
21
Počet komentářů 935
Ohodnocené restaurace 29
Účast na gastroakcích 81

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2019: 29

Odkud jsem: Celoživotní naplavenina do Prahy. A rád.

Co dělám: Snažím se, abych dělal to, co mě baví.

Co nedělám: Snažím se, abych nedělal to, co mě nebaví.

Kam chodím: Snažím se chodit tam, kde je mi dobře.

Kam nechodím: Snažím se nechodit tam, kde mi není dobře.

Co miluji: V gastronomii? Chuť prvopočáteční suroviny.

Co nesnáším: Nespravedlnost, lež, přetvářku, jé těch věcí je.

Na co mám slabost: Liškový krém od pana Svatka z táborského Goldie.

Poslední úlovek: Sulc v podání mého kamaráda Pavla. To je fakt žraso!

Co bych si dal/a k poslední večeři: Nechci vědět, že je to má poslední večeře.

Proč se vám budu líbit: A proč bych se Vám měl líbit?

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Viz níže, občas se to mění.

Kuchař: Nechci nikoho preferovat ani urazit.

Pokrm: Vše kromě brokolice a kapra.

Nápoj: Piju skoro všechno, co teče.

Gastrokniha: Snad ta, kterou třeba sám někdy napíšu.

Gastropořad: Ano šéfe.

Gastrofilm: Velká žranice Marca Ferreriho. Poslední sousto.

Moje oblíbené z Maurerova výběru GRAND RESTAURANT

Moje komentáře

> 29. 01. 2019 - Villa Richter: Někdo si tu stěžoval na...
Někdo si tu stěžoval na rychlý sled chodů za sebou. Nám byl přinesen předkrm po 44 minutách. Dobu čekání nám krátil milý číšník povídáním o restauraci, přinesením amuse bouche, houstiček i nad rámec GRF přípitku. Výhled na Prahu moc hezký. Spokojenost s jídlem však opravdu ne. Ricotta na toustu měla podivnou chuť, ale hlavně jí bylo pod bezvadnou šunkou příliš. Vynikající fík!! Kanec určitě ohřívaný a nejméně 2 dny starý, o tvrdém dezertu ani nemluvě. Navíc mi kaštanová mouka připadla zatuchlá.
> 27. 01. 2019 - Asian Temple: Bezvadný asijský Mňam...
Bezvadný asijský Mňam brunch. Za 790 namísto 600,-Kč za běžnou degustaci jsme degustovali asijské pokrmy celé 2 hodiny. Mně nejvíce chutnala klasická polévka Tom kha kai, ale jiní přísahali na chobotnici nebo kari. Celé doplněno ukázkou teppanyaki s mistrem Mekem s Thajska. Hezké odpoledne. Příjemný číšník, hezké prostředí.
> 27. 01. 2019 - The Eatery: Tatarák mi také vůbec...
Tatarák mi také vůbec nechutnal. Souhlas.
> 27. 01. 2019 - Holiday Inn Prague Congress Centre, Esprit: Zastávka na krátký oběd....
Zastávka na krátký oběd. Standardní terinka z foie gras, dobré rizoto s chřestem a telecími líčky. Šéfkuchař pan Wiesner (před tím působil v Marriottu) bude muset kuchyň přetvořit k obrazu svému, mezery se objevují. Daleko horší je to se servisem, tam je to až na mladého eléva trochu tragédie. Prostředí v zadní části se mi velice líbí. Každopádně mám na únor zamluvený GRF, tak se necháme překvapit.
> 27. 01. 2019 - The Eatery: Vína dost jednoduchá,...
Vína dost jednoduchá, nejlepší bylo Prosecco a dezertní víno z Francie, tedy vína, která jsem si doobjednal sám. Chybičkou je i absence meníčka GRF na stole. Nebyl jsem spokojen, ač jsem se za panem Býčkem opravdu těšil, škoda.
> 27. 01. 2019 - The Eatery: Navíc plátky ředkvičky,...
Navíc plátky ředkvičky, budiž jako ozdoba anebo to lze cítit jako zbytečný přívažek, čili pozůstatek z nesmyslů v Alcronu. Miluju vepřový bůček, dá se připravit na mnoho způsobů. Tento zauzený mi po přinesení na dálku přinesl vůni komína, jen příliš agresivní. Doplnění chodu kyselými nakládanými cibulkami nechápu. Úplný průšvih byl dezert. Hodně tvrdý medový perník, na který byla dezertní vidlička slabá... Doplněn byl báječnou drobenkou a velmi dobrou meruňkovou marmeládou. Perník zřejmě starý.
> 27. 01. 2019 - The Eatery: Velmi jsem se na pana Býčka...
Velmi jsem se na pana Býčka těšil, chodil jsem za ním do Alcronu, když tam pan Paulus vůbec nikdy nebyl. Industriální prostředí Eatery mě nenaplňuje radostí zrovna jako tovární hala v Esce, ale přežiju to. Stydící se servírku také přežiju, protože jsem zvědavý na jídlo. Na rozdíl od mnoha jiných hodnotitelů mi tatarák vůbec nechutnal. Chuť masa doplněná kyselou majonézou a vše doplněno nakrájenou okurkou. Prostě kyselé s kyselým, ale každý máme jinou chuť. Já preferuji chuť masa a i s kapary.
> 27. 01. 2019 - U Emy Destinnové: Dost dlouhé čekání na...
Dost dlouhé čekání na steak. Ten je určitě dobrý, křehký, jedl jsem sice už lepší, ale i velikou spoustu horších. Snad by jen mohlo být více výtečného sosu. Celkový dojem je slušný, bez problémů lze do Emy zajít na oběd či večeři. Dozajista lepší než vloni.
> 27. 01. 2019 - U Emy Destinnové: Uvítací výbor asi osmi...
Uvítací výbor asi osmi lidí, vypadalo to, že končí brífink :-)) Příjemný Pinot Noir z Nového Zélandu. Je pravdou, že mi číšnice tak dlouho tvrdila, že je z Francie, až mi musela přinést láhev ukázat. Ale opět nekompromisně odnesena sklenice na bar k dolití, a pak teprve spolu s lahví ke stolu... Vždycky mi to vadí. Na nízkém gauči se trochu nepohodlně večeří. A to jsou všechny ostatní stoly v místnosti neobsazené. Při odchodu stále 4 stoly volné. Ach jo, servis hodně kulhá.
> 27. 01. 2019 - Balu Kitchen: Trochu detektivkou je...
Trochu detektivkou je nalézt vchod do restaurace. V přízemí je na dveřích napsáno "restaurace", ale je to jen vchod pro personál na kartu. Možná, že by se hodila podtabulka: "vstup do restaurace=výtahem do 6. patra". Jídlo velice dobré, hezky naaranžované. Kdyby nebyl halibut lehce přesolený, tak by byla kuchyň za 1! Obsluha fajn, i kvůli výhledu se vyplatí do Balu vrátit.
> 27. 01. 2019 - Promenáda: Po Vánocích jsem objednal...
Po Vánocích jsem objednal večeři do Promenády na 19. ledna ve 20 hodin. Bohužel byla restaurace v tuto dobu z důvodu dovolené zavřená. Smutné je, že mi nikdo na nahlášený telefon včas nezavolal. Naštěstí jsem to zjistil při procházce už 2 dny dopředu, takže jsme mohli vzít za vděk restaurací U Švejka. Sice jiné menu, ale výborná obsluha a odcházeli jsme spokojeni. Na Promenádu jsem pouze mohl udělat dlouhý nos :-)))
> 27. 01. 2019 - Quisisana Palace: Pozornost podniku:...
Pozornost podniku: marinovaný losos na domácím žervé s okurkou ano, obzvláště kvůli výbornému (a neoschlému) chlebu. Minestrone bezvadná. Kachna tužší, ani náznakem se nerozpadala, ravioli nejslabším článkem menu, nevypadjí čerstvě uvařené. Čoko nádherně naaranžovaná, chuť dobrá, konzistence tuhá (podobně jako vloni). Děkujeme za kávu navíc zdarma. Servis v pořádku, prostředí v bývalém domě pana Mattoniho krásné.
> 27. 01. 2019 - Smíchovský pavilon: Těšili jsme se moc po dvou...
Těšili jsme se moc po dvou posledních vydařených návštěvách. Tentokrát špatné jídlo, které jsme nedokousali a i tak nám bylo dost těžko. Plněné bramborové knedlíky a kančí guláš. Knedlíky oslizlé, nedobré. Obsluha přinese jídlo a další pivo i přes upozornění dorazí až po jídle. Škoda, taková pěkná lidová levná hospoda, na Vary nezvyklá, a takové zklamání. Atmosféra hlučná, leč příjemná.
> 27. 01. 2019 - Tusculum: Veliká změna k lepšímu v...
Veliká změna k lepšímu v obsluze. Nová drobná blondýnka, která přišla z Quisisany je výrazně lepší než ony minulé kuňky. Jídlo=pastva pro oči, kuchař si vyhrál s každým chodem. Chuťově už to úžas není, ale určitě doporučuji. Bezvadně naservírovaný losos, jen bych ho doporučil marinovat v tenčích plátcích, aby se chuť citrusů dostala opravdu dovnitř. Trhaný kanec dost dobrý. Na závěr laskonka, šáteček a rohlíček. Já laskonku nemiluju, ale tahle byla jedinečná!!
> 27. 01. 2019 - Pupp Grandhotel, Grandrestaurant: V poledne ani noha, je to...
V poledne ani noha, je to ostuda pro tak renomovaný hotel. Ovšem s cenami nikdo prostě nehne. Hlavní chod 660-1200,-Kč. Servis jde, no vždyť jsme v místnosti sami... Pečená selečí kotleta s kostí je vysušená zřejmě ohříváním. K tomu čočka Beluga a kroketa z vepř. kolena, ta byla skvělá. Ochutnal jsem i dobré kuřecí s kroketou z kuřecích stehen. Celkově proti loňsku však veliké zklamání. Poměr cena vs výkon není výhodný pro hosty.
> 27. 01. 2019 - Malé Versailles: Poprvé a zřejmě ne...
Poprvé a zřejmě ne naposledy. Cenová hladina na Vary běžná. Je to hezká menší restaurace s rychlou obsluhou. Samozřejmě většinou ruská klientela. Jídla dobře ochucená: jehněčí mleté biftečky, k tomu pečené brambory s cibulkou. Koštnul jsem i zapečené kančí ragú. Dobrý výběr cenově přijatelných vín, my jsme si vybrali Carmenere. Příjemný večer.
> 27. 01. 2019 - Benjamin: Smetanově nezvyklý kaldoun...
Smetanově nezvyklý kaldoun chutnal příjemně, jen na kroketku tvořenou trhanými husími stehny je potřeba více obratnosti při dělení krokety lžící ve zbytečně hlubokém talíři. Možná by měli kuchaři vyzkoušet, jaké je to v roli hosta. Brambora s pórkem mi nic neříkala. Hovězí pupek určitě tužší než bych si přál. Víno velice dobré, navíc možnost výběru, což kvituji s povděkem. Navíc číšník doléval výrazně nad rámec GRF. Děkuji. Je to celé zajímavý koncept pro skupinu 10-12 lidí na degustační večeři.
> 27. 01. 2019 - Benjamin: Pro mě první návštěva, dost...
Pro mě první návštěva, dost jsem se těšil. Schody hned z ulice jsou velmi nepříjemné, dveře se těžce dovírají, dveře na obojetné WC netěsní. Poměrně úzký prostor pro bohatší stolování se nakonec ukázal jako zcela dostačující. 3 druhy vlastního chleba, špaldový dobrý, bramborový mi nejel. Minilangoš se sušeným žloutkem a syrečkem byl asi nejlepším chodem večera, i když jen jako jako amuse bouche.
> 27. 01. 2019 - Benjamin: Pro info: U dveří se dá...
Pro info: U dveří se dá zatáhnout závěs, aby netáhlo na záda.
> 26. 01. 2019 - Aquarius Restaurant: Tentokrát jsem zde byl...
Tentokrát jsem zde byl trochu smutnější než minule. Nejzajímavější byl způsob servírování olivy. Obalená mletým masem a osmažená kolue následně v trojobale. Hezký nápad! Prostředí znám, nepřipadá mi přeplácané, servis na prázdném place nemůže moc kulhat. Otázkou jest: Jak sem dostat více hostů!
> 26. 01. 2019 - Augustine Restaurant: Znám tuto restauraci, její...
Znám tuto restauraci, její výhody i chyby, takže jsem nebyl obzvlášť překvapený. Personál se snaží být profesionální, ale je to občas trochu strojené. Přišel jsem se podívat, jak bude chutnat celer v solné krustě. Musím konstatovat, že je to báječný nápad, o jehož existenci jsem nikdy neslyšel. Husté bramboračce s vejcem 60°C, bramborové bagetce ani divočákovi už mé oslavy nepatří. Ovšem "pan celer" po upečení natenko nakrájený, následně osmažený pro barvu, to bylo mistrovské dílo! Děkuji.
> 26. 01. 2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Jsem rád, že pan Patrik...
Jsem rád, že pan Patrik Bečvář=šéfkuchař a člen Národního týmu kuchařů a cukrářů pozvedl úroveň kuchyně výš. Chodil jsem k němu do Selského dvora, kde perlil. "Východní brunch" proběhl ve velmi dobré kondici. Maďarské, ruské, rumunské a další speciality bezvadně připravené. Rozumím tomu, že 1600,-Kč (i s vínem a pivem) se zdá cenově masakr. Tak to prostě jednou zkuste objevit a pak hodnoťte, zda je to moc.
> 26. 01. 2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Chápu Vaše nadšení,...
Chápu Vaše nadšení, šéfkuchař je démon!
> 26. 01. 2019 - U Veverky: Tak U Veverky je pivo ještě...
Tak U Veverky je pivo ještě o půstupínek výš než na Kulaťáku. Srovnatelná kvalita se dá vypozorovat snad jen v Malostranské Besedě, U Pinkasů nebo v Bredovském dvoře. To je nádhera! Opět pokračování v pivní partě s ochutnávkou. Sulc je výborný, ale můj kamarád dělá ještě lepší. Ostatně proběhne sázka s dalším adeptem v únoru v pivnici U Zlatého tygra a tam se rozhodne, zda vyzyvatel uspěje :-)) Zpět k Veverce. Já nedám dopustit na jejich jalapeňos=nejlepší ve městě! Hotovky umí určitě báječně.
> 26. 01. 2019 - U Veverky: Vidím, že se znalecky...
Vidím, že se znalecky pohybujete jen po nejlepších knajpách se skvělým PU!
> 26. 01. 2019 - Kulaťák: Když před lety Kulaťák...
Když před lety Kulaťák začínal svoji činnost, vůbec se mi nelíbil. Lahve vína na policích v pivnici? Postupem času chodím do Kulaťáku stále častěji. Je to zapříčiněno bezvadným pivem z 1. ligy PU, velmi pracovitou obsluhou a chutným jídlem. Jeho rozmanitost lze vychutnat v pivní partě jako se stalo počátkem ledna. Ochutnal jsem vícero jídel. Já tedy ujíždím na miniaturních svíčkových plátcích PU. S kapary, rozmarýnem, parmezánem a zeleným pepřem je to lahoda. A grundle 2x nemiluju, ale tady jo.
> 26. 01. 2019 - Kulaťák: Je pravdou, že jsem byl v...
Je pravdou, že jsem byl v Kulaťáku opravdu mockrát, ale nikdy mi nevnucovali kořalku. Nebyl jste tam s partou německých turistů :-)) Souhlasím s tím, že pivo patří do 1. ligy PU. Jo a taky musím poznamenat, že miluju, když mi nesou pivo a já mám čtvrt sklenice ještě plné. Je to přece jenom pivnice.