Profil uživatele
avatar

Boddie

Food Guru

Jean Athelme Brillat-Savarin: Kdo chce hodně jíst, nemůže spát.

Oblíbenost uživatele
  10
Oblíbenost komentářů
602
21
Počet komentářů 980
Ohodnocené restaurace 61
Účast na gastroakcích 81

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2019: 61

Odkud jsem: Celoživotní naplavenina do Prahy. A rád.

Co dělám: Snažím se, abych dělal to, co mě baví.

Co nedělám: Snažím se, abych nedělal to, co mě nebaví.

Kam chodím: Snažím se chodit tam, kde je mi dobře.

Kam nechodím: Snažím se nechodit tam, kde mi není dobře.

Co miluji: V gastronomii? Chuť prvopočáteční suroviny.

Co nesnáším: Nespravedlnost, lež, přetvářku, jé těch věcí je.

Na co mám slabost: Liškový krém od pana Svatka z táborského Goldie.

Poslední úlovek: Sulc v podání mého kamaráda Pavla. To je fakt žraso!

Co bych si dal/a k poslední večeři: Nechci vědět, že je to má poslední večeře.

Proč se vám budu líbit: A proč bych se Vám měl líbit?

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Viz níže, občas se to mění.

Kuchař: Nechci nikoho preferovat ani urazit.

Pokrm: Vše kromě brokolice a kapra.

Nápoj: Piju skoro všechno, co teče.

Gastrokniha: Snad ta, kterou třeba sám někdy napíšu.

Gastropořad: Ano šéfe.

Gastrofilm: Velká žranice Marca Ferreriho. Poslední sousto.

Moje oblíbené z Maurerova výběru GRAND RESTAURANT

Moje komentáře

> 27. 05. 2019 - Špejle: Zajímavý koncept...
Zajímavý koncept restaurace, kde se platí podle počtu "snědených špejlí". Pozor, v některém jídle jsou i 2. Nějak obzvlášť mě to nezaujalo, ale určitě to není na svou lokalitu drahé. Hlavně, když chlebíček v okolí stojí 30-40 Kč. Ovšem nejsou to ani kanapky jako ve Francii, ani španělské tapas. Chuťově dobré, excelentní určitě ne. Jistě ale nemohu tvrdit jako někteří, že už do Špejle nezajdu. Je to nyní novinka, uvidíme, jak se jim podaří udržet se na takové adrese.
> 18. 05. 2019 - Najedli: Panenský komentář v GR....
Panenský komentář v GR. Nemohu si obzvlášť stěžovat na prostředí, je to atrium kancelářského domu, žádný hluk, moderní restaurace. Jídlo neuchvátilo, ale ani to nebylo zklamání. Telecí řízek s lehkým brambosalátkem, budiž. O čem chci mluvit, je obsluha. Pán i mladá slečna se snaží, chodí rychle, úvod hostů je excelentní. Pak přijdou další hosté a ti, co zde sedí déle jsou přehlíženi. Obsluha nemá v sobě ono klasické: Oční kontakt při každém příchodu mezi hosty. Zda někdo něco nepotřebuje atd.
> 18. 05. 2019 - Ambiente – Pasta Fresca: Příjemný oběd po letech,...
Příjemný oběd po letech, měl jsem chuť na dobrou těstovinu, tak kam jinam jít, než právě sem, že? Klasické alio olio peperoncino s úžasnou pancetou, k tomu pěkné italské Primitivo, hezký zážitek.
> 18. 05. 2019 - Ambiente – Pasta Fresca: Zde nemohu souhlasit Mirku 7.
Zde nemohu souhlasit Mirku 7.
> 18. 05. 2019 - Alcron Hotel Prague, Alcron: Poprvé tu dávám za jídlo 3,...
Poprvé tu dávám za jídlo 3, tedy dobré. Výborné snad jen 2 chody ze 6-chodového menu, excelentní nic... Výborný byl uzený úhoř na předkrm a výběr sýrů, to ovšem není věc kuchyně. Nejvíc mě zklamal brzlík, zbytečně příliš opečený. K němu byl podáván medvědí česnek extra ostře pálivé chutě, takže brzlík jsem neměl šanci vychutnat. Obsluha se snaží, od zkušené číšnice po mladičkou, nezkušenou, ale milou její kolegyní. Kvituji, že nás nechali dopít vína půl hodiny po zavíračce. Cena výkon zde kulhá!
> 18. 05. 2019 - Ichnusa Botega Bistro: První návštěva a nadšení....
První návštěva a nadšení. Prostředí jednoduché, ale takhle to na Sardinii v hodpodách prostě vypadá. Báječně ochucená mušlová polévka!! Grilované plody moře i Fregola s plody moře skvělá volba. Na nezvykle kulaté těstoviny jsem si rychle přivykl, protože s excelentním sosem by chutnal i starý chléb. Nedostižné červené sardské víno Pro Vois, na to nelze zapomenout. Velice příjemný mladý číšník je znalý a ve všem orientovaný. Díky!
> 18. 05. 2019 - Aromi: Restaurace je samozřejmě ve...
Restaurace je samozřejmě ve vyšší cenové relaci, to bezpochyby. Ovšem podivuji se tomu, že není mezi první stovkou v republice. Velmi dobrý mořský ďas i hřebenatky, taktéž dezert. Obsluha super, ale jen do chvíle, kdy se v závěru věnovala větší skupině cizinců, kteří si objednávali rumy. Nás číšník přehlížel jako Rudé právo...
> 18. 05. 2019 - Malostranská beseda: Standardně dobře připravená...
Standardně dobře připravená krmě ve všech podobách. Změna personálu v suterénu: namísto excelentní Janičky je tu neméně excelentní Anička. Blahopřeji panu Tesárkovi, který má zjevně cit pro výběr personálu!
> 18. 05. 2019 - Lokál: Opět kratší návštěva za...
Opět kratší návštěva za kontrolou kvality plzeňského moku. Pivo lepší průměr, vídeňský řízek docela fajn. Není to sice echt jako ve Vídni, ale ok.
> 09. 05. 2019 - U Bansethů: Moc milý majitel pan Bašta,...
Moc milý majitel pan Bašta, báječně přítulná LULU číšnice, no to si fakt nenechte ujít!
> 09. 05. 2019 - U Bansethů: Mám pocit, že moji milí...
Mám pocit, že moji milí strávníci vůbec nečtete komentáře. Přece není možné, abyste nezaregistrovali Bansethy jako skvělou restauraci. Tentokrát ochutnávka kachní sekané, ochutnávka srdíček z kachny a vlastní jídlo: smažené tvarůžky exportně vymazlené. Kachnu si dnes nikdo nedal, protože ji všichni známe jako bezvadnou. Pivo velmi dobré!!
> 08. 05. 2019 - U Kašpárka: Po dlouhé době U kašpárka....
Po dlouhé době U kašpárka. Bez rezervace jsme usazeni do výčepu. Chřestový krém slušný, už se zase chřestí :-)) Klasická svíčková s knedlíkem vymazlená, i tatarák vypadá na pohled dobře, celkově spokojenost, příjemný oběd v české klasice.
> 08. 05. 2019 - Lokál: Zadělávané dršťky trochu...
Zadělávané dršťky trochu jinak, než jsem zvyklý, ale porce veliká a docela chutná. Pivo jsem tu pil už lepší, ale pořád je to nadprůměrná plznička.
> 30. 03. 2019 - SIA: Měkkého kraba jsem objevil...
Měkkého kraba jsem objevil v Sanshu a musím říci, že tam byl sice menší, ale o parník chutnější. Křupavý bok jsem jedl mnohokrát lepší než zde, a to i v nejzapadlejší thajské jídelně. Nejhorším chodem však byly vařené knedlíčky a to s vepřovým masem, tak i s kuřecím. Bez chuti... Zklamání pane Štifte. Třešničkou měl být dezert od pana Skály, toho, co jsme ho zvolili nejlepším cukrářem za rok 2017. Koňaková špička úžasně zdobná, chuťově mizerná. Větrník s unaveným krémem.Zlatá Erhartova cukrárna!
> 30. 03. 2019 - SIA: Jak to správně nazval...
Jak to správně nazval Mirek7, je to tovární hala. Číšníci příjemní, profesionálně zdatní. S jídlem spokojenost jen částečná. Přešel bych snad 3 kuchyně, které nekontrolovaně chrlí chody ke stolu bez ohledu na pořadí, budiž. Bezvadná pekingská kachna, hlavně první chod=prsa se švestkovou omáčkou a sezamovými palačinkami. Druhý chod, tedy vykostěná stehna už tak chutný nebyl, špatně se kousal, ale byly k němu opravdu báječné nudle.
> 12. 03. 2019 - Modrý zub: Cítím nespokojenost z...
Cítím nespokojenost z Vašeho příspěvku. Já Modrý zub miluji a nikdy jsem netvrdil, že je to na dlouhé sedánky, jen na bezvadnou a autentickou asijskou krmi. Moje návštěvy byly vždy jen polední, na večer mohu doporučit třeba Levitate, což je také asijský kuchař, ale je to jiné včetně prostředí.
> 12. 03. 2019 - Salabka: Dotaz na nás: "Budete...
Dotaz na nás: "Budete jíst?". Odpověď: "Ano, něco bychom si dali". Číšník: "Ale my vaříme jen do 15:30". Já: "No tak nevadí, dáme si alespoň víno". Číšník: "My ale v půl čtvrté zavíráme, takže Vám nic nemůžeme nabídnout". Já: "Kde to máte napsané, když se vláčíme v dešti přes most oklikou až do 2. patra?" Odpověď: "Dole to je napsané!" OK, neradi jsme opustili restauraci a nelenil jsem a dole si přečetl, že mají v neděli do 16:00!!! Takže nás neobsloužili 40 minut před zavíračkou PANE MAJITELI!
> 12. 03. 2019 - Salabka: Nemohu posuzovat kvalitu...
Nemohu posuzovat kvalitu jídla ani prostředí, ale jen a jen kvalitu obsluhy. V neděli 10. 3. 2019 jsme se po návštěvě skleníku Fata Morgana zastavili v Salabce. Ostatně, parkovali jsme u nich a měl jsem chuť oněch 100,-Kč zaplatit na recepci, jak psáno. Vchod přes recepci zavřený s odkazem, že máme jít přes terasu. V prudkém dešti jsme došli do restaurace, kde nás uvítal mladý číšník, asi vyslaný staršími kolegy. Dál to pokračovalo jako v dobách českého socialismu...
> 12. 03. 2019 - Bruxx: Zajdu do Bruxxu rád,...
Zajdu do Bruxxu rád, tentokrát na pivo týdne=Golem z Pacova. Moc dobré a domácí hranolky umí excelentně!
> 12. 03. 2019 - Entrée: Moje druhá návštěva a větší...
Moje druhá návštěva a větší spokojenost. Moravské pastrami byl takový divný pokus, ale budiž. Úchvatné kaštanové velouté, nejlepší chod večera!!! Jeseter bezva, jen kimči, které mám pro jeho ostrou kyselost rád, to k němu vůbec nepasovalo. Kachna bezvadná, dezert s rakytníkem a rozličnými kyselo-sladkými chutěmi také. Supr someliér s "patkou", dali jsme si raději láhev vína italského, než pokoušet chuťové buňky s víny moravskými do párování. Celkově: Ani jedničky jako v roce 2017, ani 84 vloni.
> 10. 03. 2019 - Café Imperial: Děkuji za připomenutí mé...
Děkuji za připomenutí mé oblíbené restaurace. Už dloooooouho jsem ji nenavštívil.
> 10. 03. 2019 - Asian Temple: Byli jsme jako Vyvelmi...
Byli jsme jako Vyvelmi spokojeni!
> 10. 03. 2019 - Asian Temple: Měl jsem podobný pocit jako...
Měl jsem podobný pocit jako Vy!
> 10. 03. 2019 - Jelínkova Vila hotel – pivovar: No, to by mě asi ranilo.
No, to by mě asi ranilo.
> 09. 03. 2019 - Pavillon: Krevety byly připravené...
Krevety byly připravené bezchybně. Mladý skvělý a znalý vousatý číšník v kontrastu s hodně ostříhaným, neznalým a málo hbitým jeho kolegou. Prostředí standardně pěkné, žádné velké změny.
> 09. 03. 2019 - Pavillon: Nevím, zda jsem měl zrovna...
Nevím, zda jsem měl zrovna smůlu, ale spokojen jsem tentokrát v tak renomované restauraci nebyl. Telecí jazyk zcela bez chuti, kde to jsem? Bezvadná chuť svíčkové omáčky mě potěšila. Hovězí karabáček v ní bych vyměnil za klasickou svíčkovou, nakonec se to jídlo tak jmenuje, že? Důležité je, aby bylo maso tence nakrájené, aby se dalo krájet příborem. Takto by na karabáček byl vhodný steakový nůž. Je to inovace, která nedává smysl. Viz foto.
> 28. 02. 2019 - Nautilus hotel, Goldie: Zcela jistě jste si vybrali...
Zcela jistě jste si vybrali dobře.
> 28. 02. 2019 - Purkmistr hotel, Pivovarský dvůr: Ale ale, Boddie nepije...
Ale ale, Boddie nepije jenom Pilsner Urquell! Ovšem v Plzni samotné je to přece jenom na pováženou :-)
> 28. 02. 2019 - Nautilus hotel, Goldie: Na závěr GRF jsme si...
Na závěr GRF jsme si vybrali Goldie, protože u pana Svatka se vždycky cítíme dobře. Restaurace se opírá o mistrovskou kuchyni, interiér s výzdobou od Olbrama Zoubka a také o bezchybný servis. Dnes neznámé pro mě číšnice, ale pryč jsou dětské chyby jejich předchůdkyň před časem. Stejně mám nejradši onoho šikovného pana číšníka. Menu byla pastva pro oči, snad lze naznačit, že paštiku jsem už jedl lepší. Ovšem chuť, která mě úplně dostala byla kapka marakuji, která bezvadně doplnila sýrový dort.
> 27. 02. 2019 - Miura hotel: Zcela se ztotožňuji s tímto...
Zcela se ztotožňuji s tímto textem!
> 27. 02. 2019 - U Veverky: Pravá putyka s hospodskou...
Pravá putyka s hospodskou atmosférou. Tentokrát jalapeňos méně ostré než jindy, sulc dobře ochucený, pivo maličko kulhalo.
> 27. 02. 2019 - Kulaťák: Ochutnávka několika chodů v...
Ochutnávka několika chodů v partě s kamarády, to je vždy příjemná záležitost, pivo pěkné.
> 27. 02. 2019 - Kulaťák: Také jsem měl pocit, že...
Také jsem měl pocit, že ovar nebyl úplně dosolený.
> 27. 02. 2019 - Maso je maso: Taková obyčejnější...
Taková obyčejnější restaurace s kombinací česky a anglicky mluvícího číšníka. Jídlo dobré, uspokojilo, ovšem nenadchlo. Vyzdvihl bych především trhané vepřové, to bylo skvělé. Potěšilo servírování žebra u stolu.
> 27. 02. 2019 - U Malířů 1543: Celé menu ve znamení...
Celé menu ve znamení lanýžů, jejichž chuť vynikla především ve spojení s majonézou. Krásné romantické prostředí restaurace, příjemný neokázalý číšník, dobře poskládané menu. Z vína jsme zvolili Chianti, i perlička ho dobře snesla. Kvitoval jsem s povděkem, že snížili cenu dokupovaných nápojů nad rámec festivalu.
> 27. 02. 2019 - Bílá kráva: Začínám mít vážení...
Začínám mít vážení komentátoři občas problém s tím, že když mě v restauraci kuchař či obsluha zná, mám určitou výhodu. Dostanu nadstandardní porci nebo třeba lepší kousek masa. Mluvil jsem o tom s Pavlem Maurerem, prostě to už pak není zcela objektivní. On je na tom ještě výrazně hůř. Ale nechtějte na mně, abych se maskoval jako Lois de Funés :-)))
> 27. 02. 2019 - Bílá kráva: Mezižeberní sval patří mezi...
Mezižeberní sval patří mezi ty nejchutnější masíčka. Ovšem může se stát, že v kraji jde o prorostlý kus, který bývá i tužší. Proto se nelze divit reakci hosta. A jehněčí prostě každý nemusí, má specifickou chuť. Moje manželka ho také nemiluje a tak se mnou prostě na jehněčí nechodí :-)))
> 27. 02. 2019 - Bílá kráva: Domácí bresaola s teplou...
Domácí bresaola s teplou bagetkou odstartovala příjemný oběd. Mušlová polévka skvěle nachucená. Jedna slávka měla v sobě trochu písku, ale pak strávník alespoň ví, že nežila v domácím bazénu :-)) Perlou menu pak bylo jehněčí ossobuco! Obě cuvée základní řady, červené dost dobré. Velmi sympatická obsluha všetně paní šéfkuchařky.
> 27. 02. 2019 - Holiday Inn Prague Congress Centre, Esprit: Posezení v zimní zahradě...
Posezení v zimní zahradě bylo velice příjemné, potenciál restaurace určitě má. Jen reklama pokulhává, prostě je to trochu zastrčený hotel.
> 27. 02. 2019 - Holiday Inn Prague Congress Centre, Esprit: Jídlo opravdu velice dobře...
Jídlo opravdu velice dobře připravené, ani nebylo znát, že je šéfkuchař na dovolené, zdatně ho kolegové zastoupili. Jedině snad kapučíno z humra mělo silnější redukci, mezichody pěkné, maso vyzrálé. Ovšem o to horší byla obsluha. Začalo to pěkně, donos jídel i prezentace na vysoké úrovni. Ovšem pak jsme najednou čekali na další lahev vína více jak 20 minut u prázdných sklenic, až jsem musel 5 členů posádky u baru povzbudit k lepšímu výkonu.
> 27. 02. 2019 - La Cave: Mladičká servírka Diana je...
Mladičká servírka Diana je velice příjemná, znalá menu i podávaných vín. Zásadně dodržuje obsluhu zprava, tleskám! Perličková terinka i maminha opravdu báječné, a to mám dost mlsný jazýček. Škoda jen odporného zápachu ředidla, v závěru už jsem trochu přiotrávený, ach jo. Na závěr dezert přinesl sám pan šéfkuchař Martin Pudil, kterému jsem za skvělý oběd poděkoval a činím tak i nyní ještě jednou.
> 27. 02. 2019 - La Cave: V pravé poledne vcházím do...
V pravé poledne vcházím do prázdné restaurace, kde jsem nebyl hodně let, je tu stále ještě prázdno. Výtečný domácí chléb s ořechy a rozinkami musím pro absenci dezertního talířku mazat v ruce... Francouzský Sauvignon je hodně jednoduchý, Merlot z Gaskoňska výtečný. No a pak to přijde. Naprosto nepřekonatelný zápach ředidla, údajně proto, že v patře probíhá rekonstrukce. Mezi námi, tak proč restauraci nezavřete po dobu oprav? Kdo to má čuchat a ještě při tom vychutnávat menu?
> 27. 02. 2019 - Medité: Chutný lilkový krém se...
Chutný lilkový krém se sušenou dýní a parmezánem. Polévka z mušlí krásně nachucená. Treska dobře udělaná, ale ratatouille s krevetou ji převálcovala! Obrovské množství jídla, teda na nás, dost malé jedlíky. Nejvíc ze všech dvaceti degustací GRF!! Perličku už jsme ztěžka dojídali, o dezertu jsme ani nežertovali. Doobjednaná vínečka báječná, moc pěkný pocit z celého večera. Personál znalý.
> 27. 02. 2019 - Gourmet Restaurant, Villa Patriot: Moc nás potěšilo, že ač...
Moc nás potěšilo, že ač hotel, neopakují se cenové nesmysly z pražských hotelů Mark a Savoy. Prostě normální ceny za skleničku aperitivu! Naprosto čerstvé pečivo večer, domácí chléb velmi chutný, bombastický předkrm! To byla lahoda pro chuťové buňky a navíc úžasný vizuální zážitek. Chardonnay ze Znojma příjemné, a také ho byla poctivá, neochuzená sklenka. Přístup obsluhy zaslouží absolutorium. Tři jedničky dávám opravdu zřídka, ale všechny 3 kategorie se k nim blížily. Doporučuji!!
> 25. 02. 2019 - Promenáda: Opět vynikající obsluha,...
Opět vynikající obsluha, znalí číšníci. Husí játra s oplatkou příjemné chuti. Těstoviny s ragů jen průměrné, zato na skvělých bažantích prsou jsme si opravdu pochutnali. Závěrem pak klasické créme brulée, ovšem bombasticky dobré. Stále číslo 1 v Karlových Varech.
> 25. 02. 2019 - Kobe Steak Grill Sushi: Quisch? Úžasný, křupavý a...
Quisch? Úžasný, křupavý a vláčný, pochvala. Pak už jen šeď a nuda. Kančí líčka suchá, zjevně ohřívaná, nechci se dohadovat o tom, jak dlouho tomu, co byla čerstvá. Dezert? Pečený chleba je průšvih. Jak se to tvrdé nic krájí vidličkou nebo lžičkou pane kuchaři? Zeptal jsem se na motorovou pilu, ale tu k zapůjčení neměli. Jak už píší jiní přede mnou: Číšníci nosí chody jako o život, hostů GRF se snaží rychle zbavit. Ach jo, proč se vlastně hlásíte do GRF, když nedokážete udržet patřičnou kvalitu?
> 25. 02. 2019 - Savoy hotel, Restaurant Hradčany: A zase prázdná hotelová...
A zase prázdná hotelová restaurace... Hřebenatky báječné, takové jsem je doma fakt neudělal, blahopřeji! Roláda z jehněte začala skvěle jak na pohled, tak i chuťově. Škoda jen, že druhá část rolády byla na obou talířích žvýkavá a zřejmě tepelně nedotažená. Pěkný dezert měl být sladkou tečkou na závěr. Ovšem na opravdový závěr přišel účet za neskutečně předražené nápoje nad rámec GRF: 2 sklenky Prosecca a 2 portského Tawny= 1100,-Kč! Ne, to si fakt nedělám legraci.
> 25. 02. 2019 - Le Grill, The Grand Mark Hotel: Mladý číšník Filip velice...
Mladý číšník Filip velice příjemný včetně znalostí. Ostatní, zřejmě učňové, dost bída. Ab jsem skoro nezaznamenal, z lososového pstruha byla rybina cítit na dálku. Chuťově to nebylo ani jako pstruh ani jako losos. Quinoa je sice superpotravina, ale nejde mi moc pod kůži. Líčka báječná včetně celerové kaše. Nejkrásnější na celém obědě byl nádherný červený lustr z Murana.
> 25. 02. 2019 - Hoffmeister restaurant: Příjemný ab=uzený halibut....
Příjemný ab=uzený halibut. Je trochu rybovitější, ale chutný. Sedím sám v prázdné hotelové restauraci. Zajímavým nápadem je ochucení listového salátu trochou medu. Ústřice gratinovaná s fenyklem? To by mě nenapadlo, ale chutnalo to skvěle. Consome chuťově výrazné, raviola hezká, hovězí náplň trochu nudná. Jehněčí krásné včetně všech ingrediencí. Sudové červené z italského Abruzza překvapivě krásné ovocné chuti. Celkový pocit z vaření Jiřího Svobody je velmi dobrý.
> 25. 02. 2019 - Marriott hotel, Midtown Grill: Ještě ten amuse bouche.
Ještě ten amuse bouche.
> 25. 02. 2019 - Marriott hotel, Midtown Grill: Velmi hezké uvítání,...
Velmi hezké uvítání, příjemná mladá číšnice Iveta, které je velmi dobře rozumět. Nápad: u pečiva je štětec potvrzující téma Leonarda da Vinci. Dalším skvělým nápadem je ab-kreveta, mrkněte na obrázek. Zweigl od Mádla dost jednoduchý, taková hezká ovocná šťávička. Doobjednal jsem si Rioju a byl v pohodě. Staral se o mě kromě Ivety i fajn číšník Milan. Po panu Wiesnerovi zde vede kuchyni David Rejhon a je to pořád bezvadné.
> 25. 02. 2019 - Zámeček Petrovice: Návštěva mimo festivalová....
Návštěva mimo festivalová. Moc hezky opravený soukromý zámeček se spa. Známý šéfkuchař Pavel Čadil vládne kuchyni a daří se mu uskutečňovat svoje sny. Ochutnal jsem tatarák, silný masový vývar s morkovým knedlíčkem i thajskou polévku Tom kha kai. Když bych byl přísný, tak vždycky něco najdu. Ale celkový dojem včetně servisu číšníka Pavla velmi dobrý.
> 25. 02. 2019 - Gókaná Sushi Bar: Wagyu carpaccio, kvůli...
Wagyu carpaccio, kvůli kterému jsme přijeli, bylo excelentní!! Taštička i suši výborné včetně dezertu. Velice příjemné číšnice, bezvadná čistota prostoru i stolu, snad jen pozor, i podstavce na hůlky je potřeba otřít, nejlépe však vyměnit za umyté. Celkově: Ostravské příjemné překvapení.
> 25. 02. 2019 - Best Western hotel Vista, Buena Vista: Číšník=provozní bezvadný....
Číšník=provozní bezvadný. Paštika neohromila, víno jednodušší. Moc pěkně a zkušeně propečený telecí hřebínek, druh dezertu není dobrou volbou, špatně se uchovává čerstvý. Teplé pivo. Ze staré ubytovny udělat pěkný hotel je těžké, ale zde je výsledek velmi slušný. Jen vystěrkovat strop musel být nadlidský úkol! Anderleho kresby v restauraci jsou krásné.
> 25. 02. 2019 - Miura hotel: Těšil jsem se na návštěvu u...
Těšil jsem se na návštěvu u pana Götha, nebyl jsem v Miuře několik let. Shot z kyselice je bezvadný nápad a navíc chuťově dokonalý. Sulc krásný na efekt, chuťově méně výrazný. Bezvadné vepřové s ukázkově propečenou kůžičkou, jelítko jako nadstavba. Dezert fádní, zmrzka unikátní. Víno z Wachau slušné, silné pivo stout výborné, celkový dojem z GRF velmi dobrý.
> 25. 02. 2019 - Mlýnec: Brunch byl servírovaný,...
Brunch byl servírovaný, chybou jest, že to nikde nebylo uvedeno, hmm. Nejlepší byl telecí tatarák, nepřekyselený, s chutí opravdu masovou. Prosecco podprůměrné, další vína se dala pít... Příjemný číšník Tomáš, celkový dojem z jídla=nic moc.
> 25. 02. 2019 - Bellevue: Zatím absolutní jednička v...
Zatím absolutní jednička v GRF!! Příchodem pana Marka Šády do Bellevue se úroveň kuchyně ještě zvedla. Podezřívám ho, že používá nějakou kouzelnou hůlku, kterou tvoří svá úžasná jídla. Začalo to lehce zauzeným jeseterem včetně kaviáru a jakéhosi nakládaného zelí-bomba. Jaký to rozdíl oproti natvrdo přeuzenému bůčku v Eatery pane Býčku. I další chody špičkové kvality, bezchybná obsluha pana Roberta a k tomu výhled na řeku a hrad, nerušený sloupem veřejného osvětlení :-)) Abych jen nechválil, pak
> 25. 02. 2019 - Levitate Restaurant: Velice zajímavá restaurace...
Velice zajímavá restaurace s osobitým přístupem k menu. Obdivoval jsem 4x amuse bouche, tedy telecí jazyk, tatarák, sashimi a fialová mrkev. Houby fajn, sumeček skvělý, jelen s lanýžovou omáčkou (neběžela vedle lanýžů, ale opravdová lanýžovka) úžasný! Vedlejší stůl bez GRF si objednal hýbajícího se tuňáka na jeseterovi. Víno příjemné. Celkový dojem báječný, jen velmi, velmi draho. Ovšem jazýček, ten si pochutnal.
> 29. 01. 2019 - Villa Richter: Někdo si tu stěžoval na...
Někdo si tu stěžoval na rychlý sled chodů za sebou. Nám byl přinesen předkrm po 44 minutách. Dobu čekání nám krátil milý číšník povídáním o restauraci, přinesením amuse bouche, houstiček i nad rámec GRF přípitku. Výhled na Prahu moc hezký. Spokojenost s jídlem však opravdu ne. Ricotta na toustu měla podivnou chuť, ale hlavně jí bylo pod bezvadnou šunkou příliš. Vynikající fík!! Kanec určitě ohřívaný a nejméně 2 dny starý, o tvrdém dezertu ani nemluvě. Navíc mi kaštanová mouka připadla zatuchlá.
> 27. 01. 2019 - Asian Temple: Bezvadný asijský Mňam...
Bezvadný asijský Mňam brunch. Za 790 namísto 600,-Kč za běžnou degustaci jsme degustovali asijské pokrmy celé 2 hodiny. Mně nejvíce chutnala klasická polévka Tom kha kai, ale jiní přísahali na chobotnici nebo kari. Celé doplněno ukázkou teppanyaki s mistrem Mekem s Thajska. Hezké odpoledne. Příjemný číšník, hezké prostředí.
> 27. 01. 2019 - The Eatery: Tatarák mi také vůbec...
Tatarák mi také vůbec nechutnal. Souhlas.
> 27. 01. 2019 - Holiday Inn Prague Congress Centre, Esprit: Zastávka na krátký oběd....
Zastávka na krátký oběd. Standardní terinka z foie gras, dobré rizoto s chřestem a telecími líčky. Šéfkuchař pan Wiesner (před tím působil v Marriottu) bude muset kuchyň přetvořit k obrazu svému, mezery se objevují. Daleko horší je to se servisem, tam je to až na mladého eléva trochu tragédie. Prostředí v zadní části se mi velice líbí. Každopádně mám na únor zamluvený GRF, tak se necháme překvapit.
> 27. 01. 2019 - The Eatery: Vína dost jednoduchá,...
Vína dost jednoduchá, nejlepší bylo Prosecco a dezertní víno z Francie, tedy vína, která jsem si doobjednal sám. Chybičkou je i absence meníčka GRF na stole. Nebyl jsem spokojen, ač jsem se za panem Býčkem opravdu těšil, škoda.
> 27. 01. 2019 - The Eatery: Navíc plátky ředkvičky,...
Navíc plátky ředkvičky, budiž jako ozdoba anebo to lze cítit jako zbytečný přívažek, čili pozůstatek z nesmyslů v Alcronu. Miluju vepřový bůček, dá se připravit na mnoho způsobů. Tento zauzený mi po přinesení na dálku přinesl vůni komína, jen příliš agresivní. Doplnění chodu kyselými nakládanými cibulkami nechápu. Úplný průšvih byl dezert. Hodně tvrdý medový perník, na který byla dezertní vidlička slabá... Doplněn byl báječnou drobenkou a velmi dobrou meruňkovou marmeládou. Perník zřejmě starý.
> 27. 01. 2019 - The Eatery: Velmi jsem se na pana Býčka...
Velmi jsem se na pana Býčka těšil, chodil jsem za ním do Alcronu, když tam pan Paulus vůbec nikdy nebyl. Industriální prostředí Eatery mě nenaplňuje radostí zrovna jako tovární hala v Esce, ale přežiju to. Stydící se servírku také přežiju, protože jsem zvědavý na jídlo. Na rozdíl od mnoha jiných hodnotitelů mi tatarák vůbec nechutnal. Chuť masa doplněná kyselou majonézou a vše doplněno nakrájenou okurkou. Prostě kyselé s kyselým, ale každý máme jinou chuť. Já preferuji chuť masa a i s kapary.
> 27. 01. 2019 - U Emy Destinnové: Dost dlouhé čekání na...
Dost dlouhé čekání na steak. Ten je určitě dobrý, křehký, jedl jsem sice už lepší, ale i velikou spoustu horších. Snad by jen mohlo být více výtečného sosu. Celkový dojem je slušný, bez problémů lze do Emy zajít na oběd či večeři. Dozajista lepší než vloni.
> 27. 01. 2019 - U Emy Destinnové: Uvítací výbor asi osmi...
Uvítací výbor asi osmi lidí, vypadalo to, že končí brífink :-)) Příjemný Pinot Noir z Nového Zélandu. Je pravdou, že mi číšnice tak dlouho tvrdila, že je z Francie, až mi musela přinést láhev ukázat. Ale opět nekompromisně odnesena sklenice na bar k dolití, a pak teprve spolu s lahví ke stolu... Vždycky mi to vadí. Na nízkém gauči se trochu nepohodlně večeří. A to jsou všechny ostatní stoly v místnosti neobsazené. Při odchodu stále 4 stoly volné. Ach jo, servis hodně kulhá.
> 27. 01. 2019 - Balu Kitchen: Trochu detektivkou je...
Trochu detektivkou je nalézt vchod do restaurace. V přízemí je na dveřích napsáno "restaurace", ale je to jen vchod pro personál na kartu. Možná, že by se hodila podtabulka: "vstup do restaurace=výtahem do 6. patra". Jídlo velice dobré, hezky naaranžované. Kdyby nebyl halibut lehce přesolený, tak by byla kuchyň za 1! Obsluha fajn, i kvůli výhledu se vyplatí do Balu vrátit.
> 27. 01. 2019 - Promenáda: Po Vánocích jsem objednal...
Po Vánocích jsem objednal večeři do Promenády na 19. ledna ve 20 hodin. Bohužel byla restaurace v tuto dobu z důvodu dovolené zavřená. Smutné je, že mi nikdo na nahlášený telefon včas nezavolal. Naštěstí jsem to zjistil při procházce už 2 dny dopředu, takže jsme mohli vzít za vděk restaurací U Švejka. Sice jiné menu, ale výborná obsluha a odcházeli jsme spokojeni. Na Promenádu jsem pouze mohl udělat dlouhý nos :-)))
> 27. 01. 2019 - Quisisana Palace: Pozornost podniku:...
Pozornost podniku: marinovaný losos na domácím žervé s okurkou ano, obzvláště kvůli výbornému (a neoschlému) chlebu. Minestrone bezvadná. Kachna tužší, ani náznakem se nerozpadala, ravioli nejslabším článkem menu, nevypadjí čerstvě uvařené. Čoko nádherně naaranžovaná, chuť dobrá, konzistence tuhá (podobně jako vloni). Děkujeme za kávu navíc zdarma. Servis v pořádku, prostředí v bývalém domě pana Mattoniho krásné.
> 27. 01. 2019 - Smíchovský pavilon: Těšili jsme se moc po dvou...
Těšili jsme se moc po dvou posledních vydařených návštěvách. Tentokrát špatné jídlo, které jsme nedokousali a i tak nám bylo dost těžko. Plněné bramborové knedlíky a kančí guláš. Knedlíky oslizlé, nedobré. Obsluha přinese jídlo a další pivo i přes upozornění dorazí až po jídle. Škoda, taková pěkná lidová levná hospoda, na Vary nezvyklá, a takové zklamání. Atmosféra hlučná, leč příjemná.
> 27. 01. 2019 - Tusculum: Veliká změna k lepšímu v...
Veliká změna k lepšímu v obsluze. Nová drobná blondýnka, která přišla z Quisisany je výrazně lepší než ony minulé kuňky. Jídlo=pastva pro oči, kuchař si vyhrál s každým chodem. Chuťově už to úžas není, ale určitě doporučuji. Bezvadně naservírovaný losos, jen bych ho doporučil marinovat v tenčích plátcích, aby se chuť citrusů dostala opravdu dovnitř. Trhaný kanec dost dobrý. Na závěr laskonka, šáteček a rohlíček. Já laskonku nemiluju, ale tahle byla jedinečná!!
> 27. 01. 2019 - Pupp Grandhotel, Grandrestaurant: V poledne ani noha, je to...
V poledne ani noha, je to ostuda pro tak renomovaný hotel. Ovšem s cenami nikdo prostě nehne. Hlavní chod 660-1200,-Kč. Servis jde, no vždyť jsme v místnosti sami... Pečená selečí kotleta s kostí je vysušená zřejmě ohříváním. K tomu čočka Beluga a kroketa z vepř. kolena, ta byla skvělá. Ochutnal jsem i dobré kuřecí s kroketou z kuřecích stehen. Celkově proti loňsku však veliké zklamání. Poměr cena vs výkon není výhodný pro hosty.
> 27. 01. 2019 - Malé Versailles: Poprvé a zřejmě ne...
Poprvé a zřejmě ne naposledy. Cenová hladina na Vary běžná. Je to hezká menší restaurace s rychlou obsluhou. Samozřejmě většinou ruská klientela. Jídla dobře ochucená: jehněčí mleté biftečky, k tomu pečené brambory s cibulkou. Koštnul jsem i zapečené kančí ragú. Dobrý výběr cenově přijatelných vín, my jsme si vybrali Carmenere. Příjemný večer.
> 27. 01. 2019 - Benjamin: Smetanově nezvyklý kaldoun...
Smetanově nezvyklý kaldoun chutnal příjemně, jen na kroketku tvořenou trhanými husími stehny je potřeba více obratnosti při dělení krokety lžící ve zbytečně hlubokém talíři. Možná by měli kuchaři vyzkoušet, jaké je to v roli hosta. Brambora s pórkem mi nic neříkala. Hovězí pupek určitě tužší než bych si přál. Víno velice dobré, navíc možnost výběru, což kvituji s povděkem. Navíc číšník doléval výrazně nad rámec GRF. Děkuji. Je to celé zajímavý koncept pro skupinu 10-12 lidí na degustační večeři.
> 27. 01. 2019 - Benjamin: Pro mě první návštěva, dost...
Pro mě první návštěva, dost jsem se těšil. Schody hned z ulice jsou velmi nepříjemné, dveře se těžce dovírají, dveře na obojetné WC netěsní. Poměrně úzký prostor pro bohatší stolování se nakonec ukázal jako zcela dostačující. 3 druhy vlastního chleba, špaldový dobrý, bramborový mi nejel. Minilangoš se sušeným žloutkem a syrečkem byl asi nejlepším chodem večera, i když jen jako jako amuse bouche.
> 27. 01. 2019 - Benjamin: Pro info: U dveří se dá...
Pro info: U dveří se dá zatáhnout závěs, aby netáhlo na záda.
> 26. 01. 2019 - Aquarius Restaurant: Tentokrát jsem zde byl...
Tentokrát jsem zde byl trochu smutnější než minule. Nejzajímavější byl způsob servírování olivy. Obalená mletým masem a osmažená kolue následně v trojobale. Hezký nápad! Prostředí znám, nepřipadá mi přeplácané, servis na prázdném place nemůže moc kulhat. Otázkou jest: Jak sem dostat více hostů!
> 26. 01. 2019 - Augustine Restaurant: Znám tuto restauraci, její...
Znám tuto restauraci, její výhody i chyby, takže jsem nebyl obzvlášť překvapený. Personál se snaží být profesionální, ale je to občas trochu strojené. Přišel jsem se podívat, jak bude chutnat celer v solné krustě. Musím konstatovat, že je to báječný nápad, o jehož existenci jsem nikdy neslyšel. Husté bramboračce s vejcem 60°C, bramborové bagetce ani divočákovi už mé oslavy nepatří. Ovšem "pan celer" po upečení natenko nakrájený, následně osmažený pro barvu, to bylo mistrovské dílo! Děkuji.
> 26. 01. 2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Jsem rád, že pan Patrik...
Jsem rád, že pan Patrik Bečvář=šéfkuchař a člen Národního týmu kuchařů a cukrářů pozvedl úroveň kuchyně výš. Chodil jsem k němu do Selského dvora, kde perlil. "Východní brunch" proběhl ve velmi dobré kondici. Maďarské, ruské, rumunské a další speciality bezvadně připravené. Rozumím tomu, že 1600,-Kč (i s vínem a pivem) se zdá cenově masakr. Tak to prostě jednou zkuste objevit a pak hodnoťte, zda je to moc.
> 26. 01. 2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Chápu Vaše nadšení,...
Chápu Vaše nadšení, šéfkuchař je démon!
> 26. 01. 2019 - U Veverky: Tak U Veverky je pivo ještě...
Tak U Veverky je pivo ještě o půstupínek výš než na Kulaťáku. Srovnatelná kvalita se dá vypozorovat snad jen v Malostranské Besedě, U Pinkasů nebo v Bredovském dvoře. To je nádhera! Opět pokračování v pivní partě s ochutnávkou. Sulc je výborný, ale můj kamarád dělá ještě lepší. Ostatně proběhne sázka s dalším adeptem v únoru v pivnici U Zlatého tygra a tam se rozhodne, zda vyzyvatel uspěje :-)) Zpět k Veverce. Já nedám dopustit na jejich jalapeňos=nejlepší ve městě! Hotovky umí určitě báječně.
> 26. 01. 2019 - U Veverky: Vidím, že se znalecky...
Vidím, že se znalecky pohybujete jen po nejlepších knajpách se skvělým PU!
> 26. 01. 2019 - Kulaťák: Když před lety Kulaťák...
Když před lety Kulaťák začínal svoji činnost, vůbec se mi nelíbil. Lahve vína na policích v pivnici? Postupem času chodím do Kulaťáku stále častěji. Je to zapříčiněno bezvadným pivem z 1. ligy PU, velmi pracovitou obsluhou a chutným jídlem. Jeho rozmanitost lze vychutnat v pivní partě jako se stalo počátkem ledna. Ochutnal jsem vícero jídel. Já tedy ujíždím na miniaturních svíčkových plátcích PU. S kapary, rozmarýnem, parmezánem a zeleným pepřem je to lahoda. A grundle 2x nemiluju, ale tady jo.
> 26. 01. 2019 - Kulaťák: Je pravdou, že jsem byl v...
Je pravdou, že jsem byl v Kulaťáku opravdu mockrát, ale nikdy mi nevnucovali kořalku. Nebyl jste tam s partou německých turistů :-)) Souhlasím s tím, že pivo patří do 1. ligy PU. Jo a taky musím poznamenat, že miluju, když mi nesou pivo a já mám čtvrt sklenice ještě plné. Je to přece jenom pivnice.