Profil uživatele
avatar

janis

Foodie

Jídlo v restauraci by mělo být vždycky lepší než to, které si udělám doma, protože ho vařil kuchař profesionál.

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
0
0
Počet komentářů 19
Ohodnocené restaurace 18
Účast na gastroakcích 1

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 18

Co bych si dal/a k poslední večeři: Dobrý chleba s máslem a možná marmeládou. Sýr, zeleninu, víno. A černý čaj.

Moje komentáře

> 21. 09. 2018 - Mori Restaurant & Lounge: Bezchybný interiér, který...
Bezchybný interiér, který nechce ohromit, ale vytvořit intimní a příjemný prostor. Japonská inspirace s otevřeným prostorem části kuchyně, s posuvnými dveřmi... Bravo. Konečně nová restaurace, kterou lze v Brně bez výčitek doporučit a která má potenciál zařadit se k těm nejzajímavějším místním podnikům. Oceňuji tradiční litinové nádobí, čajový servis... k obsluze také nemám připomínek. Jídlo velmi dobré. Vážně příjemné překvapení.
> 18. 09. 2018 - Jakoby: A jen doplnění - jedna z...
A jen doplnění - jedna z menšiny brněnských restaurací (v Maurerově seznamu) kde je bez problémů k dispozici free wifi.
> 18. 09. 2018 - Tivoli Cafe: Opravdu velmi dobrá káva...
Opravdu velmi dobrá káva servírovaná na elegantním a přitom moderním servisu - za tuhle volbu tleskám! Jídlo v poledním menu překvapivě dobré, nápaditá nabídka, ačkoli počet jídel je - s ohledem na to, že jde spíš o kavárnu - jen omezený. Servis příjemný a vstřícný. Negativně ale musím hodnotit interiér, zařízený v historickém prostoru vážně nevkusně. Ano, asi je to pozůstatek po předchozím provozovateli, ale vážně by to chtělo pomoc architekta, protože tenhle interiér celkový dojem dost kazí.
> 14. 09. 2018 - Jakoby: Účelně a věcně, přitom...
Účelně a věcně, přitom vkusně zařízený podnik v centru, kde se dá slušně najíst. Interiér hodnotím na 1, přes drobné výhrady. Cením i výběr hudby, ačkoli v tak frekventovaném podniku by se hodila tichá a instrumentální, nebo žádná. V hodnocení jídla přivírám oko, mj. kvůli dobré a zajímavé volbě jídel do obědového menu a snaze nabízet levné (20Kč) a přitom dobré polévky. Dnešní rajská s fazolovými lusky a bylinkami byla ok. Nicméně prosím, aby se na kvalitě jídla a na obsluze ještě zapracovalo.
> 11. 09. 2018 - Slunečnice: Prostorná, vzdušně působící...
Prostorná, vzdušně působící restaurace s příjemným interiérem, nepochybně hojně navštěvovaná. Dobrá nabídka jídel, velké porce.
> 31. 08. 2018 - Královská cesta: Co takhle opustit někdy...
Co takhle opustit někdy friťák (přílohy z něj jsou plné oleje a tedy i extrémně horké) a zkusit někdy zeleninová pyré, variace rýže, atd. atd. Nebo místo obligátních hospodských polívek zkusit i něco kultivovanějšího (třeba místo hrachovky ze sušeného hrachu, kterého je tolik, že se vážně nedá sníst udělat polévku z čerstvého hrášku)? Určitě to nebude "zrada" hostů, kterým to tu vyhovuje. Doufám, že to tu budou zkoušet a přeju v tom hodně zdaru.
> 31. 08. 2018 - Královská cesta: Restaurace je nepochybně...
Restaurace je nepochybně velmi oblíbená. Vkusný interiér, svižná obsluha, dobrá jídla, velké porce. I mě skoro mrzí, že nemůžu dát za jídlo lepší hodnocení... Ale chtělo by to zbavit se tradičních českých hospodských nešvarů: převážně smažená jídla v nabídce, přílohy nejčastěji z friťáku (americké bramory, hranolky), káva, která by mohla být mnohem lepší, kdyby byl kávovar každý den pročištěn, hlasitá hudební kulisa Hitradia, aj. Tenhle podnik má ale na víc.
> 30. 08. 2018 - Noem Arch: A jestli to, co rostlo na...
A jestli to, co rostlo na terase - venkovní zahrádce v bedničce u dveří, byly bylinky do kuchyně - tak to mě opravdu dostalo, jen v dobrém, samozřejmě.
> 30. 08. 2018 - Boulevard: Díky za tip, příště se snad...
Díky za tip, příště se snad odhodlám chovat se sebevědoměji...
> 30. 08. 2018 - Noem Arch: Noem arch má interiér na...
Noem arch má interiér na jedničku, vkusný a vzdušný (když prominu, že zde klimatizace bývá pravidelně nastavena níž, než je příjemné, a to i v létě). Kvalitou jídla též patří k lepším brněnským podnikům, ačkoli s teplotou masa v hl. chodech mívám opakovaně problém... Na obsluze by ale bylo dobré zapracovat, troufnu si tvrdit. A to nemám na mysli jen to, že v tomto typu restaurace nechci slyšet slůvka jako "kafíčko" a "meníčko"...
> 29. 08. 2018 - Boulevard: V době poledního menu jsme...
V době poledního menu jsme dostali dobré jídlo, prostředí bylo rovněž dobré, obsluha relativně ok. Nicméně při závěrečném placení číšník nepředal žádný účet, a rovnou se šikovně rozloučil a odcházel, čímž nás omezil v možnosti jakoukoli stvrzenku získat....ajaj, takově jednání rozhodně neakceptuji. Není tak vlastně překvapením, že od zaměstanců firmy Brixton gastro, která provozuje Boulevard i bufety v Městském divadle Brno, neuvidíte žádnou účtenku ani tam, a to dokonce ani po jejím vyžádání.
> 20. 08. 2018 - Sunset: Největší devizou restaurace...
Největší devizou restaurace je asi zajímavý výhled a letní terasa. Nicméně co se jídla týče, příjemné překvapení - ačkoli jsme zavítali v době podávání poledního menu. Hovězí vývar s játrovou rýží byl opravdu velmi dobrý, pozitivním překvapením byl i losos Two Time s rizotem z černé rýže, oceňuji, a i přes drobné chybky hodnotím velmi dobře.
> 15. 08. 2018 - Era kavárna: Pěkný funkcionalistický...
Pěkný funkcionalistický interiér v příjemné čtvrti, který ale působí dost stroze a chladně - krom stolů, židlí, světel a stěn tu chybí nějaké detaily, např. noviny či časopisy na stěnách, jak tomu bývávalo dřív, atp. Otravné bylo věčné drhnutí dveří (do kuchyně?). Jídlo by mohlo být velmi dobré, kdyby nebylo málo teplé (hl. chod denního menu), což je věc u které nešlo přimhouřit oko. Jinak jde o zajímavý podnik s příjemnou atmosférou, snad jen dotáhnout nějaké detaily (v jídle i obsluze).
> 01. 08. 2018 - Havana: Natrefili jsme den, kdy...
Natrefili jsme den, kdy bylo v nabídce polední menu. Mimořádně nízké ceně (75,- Kč) odpovídala i kvalita (kyselo chutnalo jako smíchané s vývarem z masoxu, maso bylo s béžovou omáčkou a rozvařenými těstovinami "gnocchi"). Absurdní byla v relaci k ceně menu cena espressa 45,- Kč. Ačkoli jsme k němu výslovně nechtěli mléko, dostali jsme ho. Obsluha byla velmi rychlá, až moc (hl. chod přinesla v půli konzumace polévky). Ale vadilo, že číšníci kousek od našeho stolu neustále soukromě konverzovali.
> 27. 07. 2018 - Wellington Cafe: Restaurace je již nějakou...
Restaurace je již nějakou dobu uzavřená, takže tady si moc nepochutnáte.
> 27. 07. 2018 - Goa: Indická restaurace, jejíž...
Indická restaurace, jejíž sestry najdete v nákupních centrech mezi "stánky" rychlého občerstvení (Panda, MixGrill, atp.). Jídlo těchto indických jídelen je s tím z Goa zcela srovnatelné. Zdejší restaurace nemá přímé osvětlení ani větrání, je ve sklepních prostorách. Personál je ochotný.
> 24. 07. 2018 - Fat-Free: Moderní a svěží koncept...
Moderní a svěží koncept samoobslužné jídelny, která nabízí výhradně rychlé snídaně a obědy a cílí převážně na zaměstnance z okolí (otevřeno jen ve všední dny), se mi dost líbí. Přestože je v okrajové části Brna, v poledne tu je rušno. Trochu mi nesedělo umístění zahrádky na parkovišti... Jídla jsou na jídelnu dražší, ale vcelku dobrá - mně osobně by vyhovovalo menší dotažení chutí. Možná jsou ceny trochu nad průměrem jídelen. Bylo by dobré zapracovat ještě na přívětivějších tvářích personálu.
> 22. 07. 2018 - La Bouchée: Při naší poslední návštěvě...
Při naší poslední návštěvě jsme sew na dveřích restaurace dověděli, že dlouhodobě zavřeli a streavu budou nabízet pouze předem objednaným speciálním akcím, atp. Takže SMŮLA:(
> 24. 06. 2018 - Rebio – Velký špalíček: Samoobslužná jídelna s...
Samoobslužná jídelna s nabídkou na bezmasé, vegetariánské bázi. Nepochybně typ stravy, která mnohým chybí. Jídlo si odebíráte na typických UH-podnosech a také po sobě sami uklízíte. Jídelna nemá samostatné WC. Jídlo je většinou chutné, za spoustu let, co v Brně Rebio funguje, bychom čekali nějaký posun...
> 24. 06. 2018 - Pavillon: Restaurace od dob, kdy zde...
Restaurace od dob, kdy zde vařil M. Gotz, co do kvality chuti osabuje. Ano, snaží se experimentovat, ale výsledek si mě vždy nezíská. Má skvělé okolí, výborný je led v zimě a krásná zahrádka v létě...Na druhou stranu má restaurace výhradně mužský personál, který je sice profesionální, ale mnohdy neosobní až chladný. Absence žen působí až šovinisticky.
> 24. 06. 2018 - Konfit: Byli jsme poprvé a bylo to...
Byli jsme poprvé a bylo to příjemné překvapení. Kvalita jídel vyrovnaná, překvapila mě dobrá káva, jejíž kvalita bývá ve srovnatelných restauracích spíš podceňovaná. Jídla inspirovaná tradičnější českou kuchyní, ale není to úplná klasika a jídla nejsou přespříliš tučná. Měli jsme svíčkovou, vepřovou lopatku + lokše, steak, krémovou polévku s hříbky (ta byla vydařená). K pití nabízejí vodu (ne zdarma), připočítávají si i couvert, na druhou stranu byl v ceně amuse bouche s domácím pečivem.

Moje gastrofotky

Fotky z komentářů