Profil uživatele
avatar

Loslobosdrnkos

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  1
Oblíbenost komentářů
47
22
Počet komentářů 41
Ohodnocené restaurace 24
Účast na gastroakcích 11

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 24

Odkud jsem: Děčín

Co dělám: Kuchař

Co nedělám: Neprudim

Kam chodím: Kam mě nohy donesou

Kam nechodím: Kam nechci

Co miluji: To kdybych věděl byl bych šťastnější

Co nesnáším: Podle nálady

Na co mám slabost: Jídlo a peníze

Poslední úlovek: Moje žena

Co bych si dal/a k poslední večeři: Pořádný hovězí steak

Proč se vám budu líbit: To bych také rád věděl

Moje komentáře

> 23. 09. 2018 - Na Štěpáně: Interiér jednoduchý, takový...
Interiér jednoduchý, takový selský, líbil se mi. Obsluhoval nás milý a sympatický pán, byl pozorný, ale nevtíravý. K jídlu, překvapila mě nasládlá kulajda a myslím, že by si za tu cenu (85Kč) zasloužila spíše zastřené vejce a nejen natvrdo, jinak mi chutnala. Králičí salám (jejich vlastní výroba) moc dobrý a žebra také. Celkově jsem byl spokojený.
> 12. 08. 2018 - Ekofarma u Kotyků: Interiér byl jednoduchý,...
Interiér byl jednoduchý, takový selský styl, hodil se sem. Obsluha, dvě mladá děvčata, na kterých bylo vidět, že mají málo zkušeností, ale nahradila to ochotou a usměvavostí. Jídlo, velice mile mě překvapil kopřivový krém, moc mi chutnal a steak byl také výborný, super ochucený. Grilovaná zelenina a rozšlápnutý brambor-celkem normální, jako všude. Dezert panna cotta dobrá.
> 10. 08. 2018 - Chateau Mcely, Piano Nobile: Dnes jsme byli na krásném...
Dnes jsme byli na krásném obědě, opravdu super zážitek a nemohu jinak, než citovat Mirka7: "Vše naprosto bezchybné."
> 09. 08. 2018 - Ostrov hotel: Jako předkrm jsem si dal...
Jako předkrm jsem si dal belgický tatarák s hranolky a sorbetem z wasabi a okurky. Jednotlivě mi vše chutnalo a hranolky oceňuji jako dobrý nápad, akorát wasabi sorbet jsem moc nepochopil, vůbec mi to nešlo k sobě, nicméně, dali jsme se do řeči s číšníkem a ten mi princip vysvětlil, s tím, že je to proto, aby vám ten sorbet připravil pusu na další sousto tataráku, něco jako když si dáte hořkou kávu ke sladkému dezertu. A je pravda, že to tak fungovalo.
> 09. 08. 2018 - Ostrov hotel: Interiér pěkný, avšak nijak...
Interiér pěkný, avšak nijak výrazný. Obsluha byla taková, jakou očekávám, mile nabízel a rád zodpověděl naše otázky. K jídlu, kulajda mi moc chutnala, nebyla to žádná "koprovka s bramborem a houbami", ale smetanový krém jemně ochucený koprovým olejem, pošírovaným vejcem a křupavými brambory, prostě jedna z nejlepších kulajd, co jsem jedl. Jelení kýta jemná, měkká, nevysušená a mandlové krokety jako příloha = super nápad.
> 09. 08. 2018 - Kovárna: Ještě jsem zapomněl ocenit...
Ještě jsem zapomněl ocenit nabídku nealkoholických vín!
> 08. 08. 2018 - Jítrava Apartmán hotel: Jak prostředí, tak interiér...
Jak prostředí, tak interiér prostě super. Pan číšník byl usměvavý a vždy u nás v tu pravou chvíli. Jídlo, jelení roastbeef se jen rozpýval na jazyku, studená polévka ze žlutého melouna v těchto vedrech příjemně osvěží a chips z parmské šunky to krásně doladí a štikozubec neboli hejk super upečený, kůže křupavá a ryba šťavnatá. Dezert, smetanový dort, prostě užasná sladká tečka na konec.
> 07. 08. 2018 - Kovárna: Interiér se mi moc líbil,...
Interiér se mi moc líbil, nádherný výhled z prosklené terasy až na Ještěd.. Zaujala mě i místnost showroom plná naaranžovaných květin. Obsluha velice milá, nenucená, nenašel jsem jedinou chybu. Dal jsem si cuketový krém, ač jsem na něj neměl zprvu moc chuť a vývar jsem opravdu nechtěl... a udělal jsem dobře, byl vynikající. Kachní prso se šťouchanými brambory-ty mi spíše chutnaly jako lehký br. salát, ale super se to k sobě hodilo. Pak mě ještě mile překvapila žvýkačka jako pozornost.
> 06. 08. 2018 - Větruše: Interiér se mi líbil,...
Interiér se mi líbil, obsluha milá, pozorná. Jídlo mi chutnalo. Sice jsem steak Duroc čekal více prorostlý, ale jinak byl moc dobrý a šťavnatý. Kachní pršut na předkrmu vynikající.
> 06. 08. 2018 - Ráj pension: Co tady napsat, prostředí...
Co tady napsat, prostředí okolo pensionu je krásné, lidé srdeční, takový domácký styl, ale do Maurerova výběru to podle mě nepatří, jedině že by pan Maurer vytvořil nějakou specifickou kategorii "TĚŽKÉ RETRO" :-D
> 05. 08. 2018 - Next Door by Imperial: Interiér moc pěkný. K...
Interiér moc pěkný. K pokrmům - u šneků oceňuji netypický recept. Račí polévka, jak je zde zmiňováno, super. A mečoun s noky, pečenými rajčátky a neznámou bílou pěnou (které moje žena říká plivance :-)) též vynikající. K obsluze: já ji měl super, staraly se o mě dvě slečny a až na malé faux-pas, kdy mi přinesly anglickou dezertní kartu, bylo vše v pořádku. Ale všiml jsem si pana číšníka, který sebral ze země lžíci, kterou pak nenápadně vrátil mezi čisté. No nikdy nevíte, kdo vás pozoruje :-)
> 04. 08. 2018 - Steakgrill: Recenzi na obsluhu jsem si...
Recenzi na obsluhu jsem si nechal samostatně. Při příchodu vše v pořádku, milí, rychlí, ale jak jsme si objednali a měli vše z objednaných jídel přinesené, obsluha přestala mít o nás zájem. Zda si dáme dezert nebo něco dalšího k pití? Nic. Jako bychom tam nebyli. Tak jsme si chytli číšníka, objednali dezert a kávu s tím, že společně. Dezert donesli jen ženě, mně nic a kávu žádnou. Když už to trvalo dlouho, tak jsem opět musel chytit číšníka a připomenout, že i já si dal dezert a oba kávu...
> 04. 08. 2018 - Steakgrill: Co se týká jídla, byl jsem...
Co se týká jídla, byl jsem spokojený. Chobotnice měkká a chuťově vyvážená. Texaské chilli by mohlo být více ostré anebo alespoň mít možnost si ho podle chuti přiostřit, protože chápu, že ne každý kvituje hodně ostrá jídla. Hovězí krk z víkendové akce super. Interiér se mi líbí, je vidět, že se majitel dost snaží. Před pár lety jen terasa a dnes krytá terasa použitelná i v zimě a otevřená kuchyně - tomu palec nahoru.
> 04. 07. 2018 - Masa Buka: Interiér odpovídá domácí...
Interiér odpovídá domácí řecké taverně. Jídlo, to byl zážitek, přeprogramujte hlavu na domácí řeckou kuchyni a nečekejte fine dining jako já (ohledně servírování jídel), chuťově však bylo moc dobré. Dezert Galaktobureko nebyl přeslazený a byl vláčný. Velice mě překvapila řecká citronáda s tymiánovým medem, čekal jsem ji přeslazenou, ale byla tak citronová, že ten med ji jen zjemnil a byla osvěžující, škoda té vysoké ceny za ni, max. 3dcl za 69 Kč. Obsluha super, nemám co vytknout.
> 04. 07. 2018 - Dymník restaurant a penzion: Interiér odpovídá popisu....
Interiér odpovídá popisu. Obsluha ten den byla posílena o brigádníky, měli zrovna svatbu, bylo vidět, že se učí za pochodu, proto velice oceňuji, že i tak byla rychlá, příjemná a usměvavá. Co se týče jídla, tak toho nemohu moc hodnotit, měl jsem jen vývar v jídelním lístku, byl psaný kuřecí, já ale dostal hovězí, nicméně byl dobrý a také oceňuji domácí nudle.
> 04. 07. 2018 - Lípa Resort: Byli jsme zde jen na...
Byli jsme zde jen na snídani, byla super, jídla dost, rozmanitá. Nají se zde masožrout jako já, ale i kytkožrout jako moje dcera. Interiér je vzdušný a příjemný. Obsluhu nehodnotím, protože snídaně byla bufetovým způsobem, ale rádi se sem vrátíme na oběd nebo večeři.
> 01. 07. 2018 - MG restaurace: Interiér je moderní a...
Interiér je moderní a vzdušný, moc se mi líbil. Fenyklový salát s artyčoky byl lehký, chutově vyvážený. H. vývar silný, libečkové passatelli jemné, moc mi chutnaly a je to výborný nápad. Chobotnice byla měkká, chuťově výborná, s těstovinou fregola sarda, šafránem, fava fazolemi, mušlemi a petrželí. Výborný dezert také za 1. Mučenková limonáda byla příjemná, osvěžující, nepřeslazená. Ke kávě místo cukru podávají jakousi kávovou emulzi, která je chutná i samotná a originální. Obsluha super.
> 30. 05. 2018 - Na Rychtě, pivovar: K jídlu jsem si dal srdce...
K jídlu jsem si dal srdce na zelenině se smetanou, prostě klasická hotovka "srdce na smetaně" a cibulový knedlík, ten byl moc dobrý. Nemůžu říct, že bylo špatné, chutnalo mi, ale čekal bych více kreativity v kuchyni při vaření a ne při psaní jídelního lístku. Pivo dobré, obsluha průměrná a pomalá.
> 30. 05. 2018 - Entrée: Interiér moderní (zajímavě...
Interiér moderní (zajímavě označená WC) a velice pěkný koncept otevřené kuchyně (bohužel jsem seděl zády). Jídlo super. Kombinace králičí consommé s taštičkou plněnou meruňkou nebo dezert, kde byla pěna z morku nebo škvarky na zmrzlině, no prostě úžasné, mám rád nevšední kombinace. Obsluha milá, usměvavá, jen jsme si trochu nerozuměli a já dostal 3chodové speciální menu místo asi 6-7chodového degustačního, tak jsem si ještě doobjednal dva předkrmy, jinak jsem byl spokojen.
> 27. 05. 2018 - U Zběhlíka: Interiér i exteriér byl moc...
Interiér i exteriér byl moc hezký, jen nás zarazilo, že i když jsme byli první hosté, všude byly rezervace a ptát se je volno, není volno, se mi zdá hloupé. Jídlo mě celkem chutnalo, kuřecí vývar s droby-není co vytknout. Hovězí krk se špatně krájel. Nevim, jestli by bylo lepší udělat ho měkčí nebo dát pořádný steakový nůž, jinak chuťově byl dobrý a ten nápad super, všude mají v.koleno a tady pořádný kus hovězího a ředkvičkový salát super. Obsluha průměrná a trochu déle jsme čekali na jídlo.
> 21. 02. 2018 - Pod Habsteinem: Jídlo mi velice chutnalo....
Jídlo mi velice chutnalo. Krůtí vývar, carpaccio z řepy s kozím sýrem, i husí játra na špagetovém lůžku. Oceňuji domácí čerstvé špagety. Jen ty porce, prostě mega velké, poprvé se mi stalo, že jsem jídlo nesnědl celé a nechal si to zabalit s sebou. Doporučil bych udělat xchodové degustační menu pro nás, co rádi ochutnáváme. Obsluha byla jednoduše super.
> 21. 02. 2018 - Dačický: K obsluze, paní, co nás...
K obsluze, paní, co nás obsluhovala, byla milá a ochotná, aktivně nabízela i další položky z jídelního lístku, přitom nevtíravě, přesně takhle si obsluhu představuji. Zato dvě její kolegyně, které se celou dobu opíraly o výčep, ještě k tomu zvenku a jen koukaly, to jsem doteď nepochopil. Ano, zrovna bylo méně hostů, ale tak si najdu nějakou práci a nestojím a nekoukám.
> 21. 02. 2018 - Dačický: Ano, musím souhlasit, není...
Ano, musím souhlasit, není to žádný fine dining. Zauzená husí prsa s hruškovým salátem výborná (byla s medovou zálivkou=pro mě by to byl super dezert :-) ). Bejlík se zelím a zeleninovými knedlíky-kombinace česneku a zázvoru byla zajímavá a mě potěšila. Jako dezert jsem zvolil horké višně se zmrzlinou-zaujaly mě, protože jinak si dáte všude horké maliny a to už mě nebaví.
> 21. 02. 2018 - Sotto Ponte: K jídlu jsem měl paštiku se...
K jídlu jsem měl paštiku se šneky, která byla výborná a šneci nejlepší, co jsem kdy jedl. Račí polévka servírovaná jak z "Fieldu" a chuťově také. Pečený králičí hřbet se slávkami byl zajímavý nápad, jen na můj vkus málo slaný. Servírka mi to ale mile vysvětlila a je pravda, že já solím hodně. Obsluha byla milá a ochotná, vše parádní, proto mě mrzí, že si to celé zkazí nepořádkem (okenní parapety od vosku, pavučiny v úrovni očí, flekaté lavice atd.).
> 04. 02. 2018 - Pot-au-feu: Restaurace mě překvapila,...
Restaurace mě překvapila, že byla celkem malá, ale útulná. Obsluha usměvavá a příjemná. Jídla mi chutnala, třeba terinka z mangalice byla výborná, trochu mi připomínala sulc nebo tlačenku a to miluju.
> 04. 02. 2018 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Do této restaurace jsem se...
Do této restaurace jsem se moc těšil, protože se tu točil můj oblíbený film Obsluhoval jsem anglického krále. Nezklamali mě, obsluha usměvavá a profesionální. Z jídel mě zaujala pěna z foie gras v kombinaci s marmeládou z jablek, bylo to užasné. Potom humrový bisque byl velice výrazný a super se k němu hodilo víno Viognier IGP a nakonec dezert se zmrzlinou, který mě osobně osvěžil, naprosto dokonalá tečka. Ještě mám rád, když přijde prezentovat své jídlo kuchař a tady mi to splnili, moc chválím.
> 04. 02. 2018 - Blue Wagon: Do této restaurace jsem...
Do této restaurace jsem nešel s velkým očekáváním, o to větší bylo mé překvapení, jak se o nás starali. Na ten standard služeb, co nám dali, si myslím, že by potřebovali ještě jednoho číšníka, takže občas nestíhali, ale stále byli moc milí a usměvaví. Číšník, na cokoli jsme se ho zeptali, tak nám mile odpověděl a přidal i nějaký příběh. Cítil jsem se jako letitý host a ne někdo, kdo je tam poprvé. Jídlo mi moc chutnalo, třeba hlavní chod byla česká klasika v sexy provedení a dezert vtipně podaný

Moje gastrofotky

Fotky z komentářů