>19. 01. 2012
-
Tisůvka:
Je vidět, že pan Hošek...
Je vidět, že pan Hošek vařil ve vynikajících zahraničních podnicích. Penzionek a malá restaurace u lesa jsou na naše poměry něco jako zjevení. Připadal jsem si, jako Maruška, která přijde uprostřed zimy na rozkvetlou louku u 12 Měsíčků. Dveře restaurace obložené lyžema, davy lidí v šusťákových běžkových soupravách a vevnitř naprosto nečekaně perfektně vymyšlený jídelní lístek, kuchař s bezprecedentním smyslem pro přípravu masa a vůbec prostě naprostá bomba.
Doporučuji navštívit, já osobně sem pojedu znovu, kdykoli se dostanu poblíž, myslím, že i zajížďka přes 100 km od původní trasy se mnohonásobně vyplatí.
Jestli čtete moje komentáře, víte, že jsem málokde spokojen a stále hledám chyby. Tady jich opravdu poskrovnu a troufám si tvrdit, že za cenu, která je v lístku, je to u nás téměř bezkonkurenční podnik.
Personál vynikající, jídlo vynikající. Jedině snad, že člověk za tuhle cenu a slávu pana Pohlreicha očekává zázrak a ono je to "jenom" strašně dobré. :)
Víc takových restaurací!
>31. 08. 2011
-
Já znám Detaillo z poboček...
Já znám Detaillo z poboček v nákupních centrech na Chodově, Harfě, Flóře ... a byl jsem zvědavý jak funguje hlavní stan ve Statenicích.
Statenice jsou bohužel p**el světa a od toho se také odvíjí fakt, že tam moc lidí nechodí. Narozdíl od ostatních Detaillo, které jsou poměrně dobré, mají ve Statenicích jiný jídelní lístek, jsou tam i česká jídla. Naopak na denním menu mě překvapilo, že mají stejnou polévku po - pa a to gulášovou. Ptal jsem se, jestli to není tisková chyba .... není. Bohužel předtucha nezklamala, polévka byla stará, kyselá, zkažená nepoživatelná. Sice ji servis bez problému s omlouvou vyreklamoval, nicméně nechápu, jak může z kuchyně něco takového vůbec odejít. Když pominu povinost kuchaře chutnat co vydává, tak to musel cítít už při ohřívání.
Hlavní chody nebyly zkažené, ale úrověň hranolek a pečených brambor byla ve srovnání s Chodovem nebo Harfou tragická, maso průměrné ... naopak velmi příjemné překvapení čerstvá restovaná zelenina, včetně vynikající čerstvě nenakládané kukuřičky ... za to pochvala.
Celkově je úroveň Statenic mnohem horší než v ostatních Detaillech. Moje pořadí je Harfa, Chodov, Flora, Statnice, Plzeň ... Na Harfu nebo na Chodov určitě zajděte, Statenice raději vynechte.
RIK
Na www restaurace se poptávají po napsání, pokud jsme byli nespokojeni. Napsal jsem panu majiteli následující mail.
Dobrý den,
Navštívil jsem dnes Vaši restauraci a jelikož na stránkách vybízíte hosty k hodnocení, píši Vám svůj pocit z Vaší restaurace. Berte prosím moji kritiku pozitivně nikoli ukřivděně.
Měl jsem cestu do Kutné Hory a hledal jsem na grand-restaurant.cz přijatelně hodnocenou restauraci v okolí, kde bych rád poobědval. Vaše restaurace má u pana Maurera hodnocení jako 39. nejlepší u nás a tak jsem se těšil.
Zámeček, zahrada a prostředí restaurace působí velmi příjemně. Zaparkovali jsme dle cedulí ze zadní části, dole, nicméně zámeček zespoda vypadá jak Pankrácká věznice a neškodilo by přidat cedulku, že po schodech vzhůru je opravdu restaurace a že je otevřeno. Mám aktuálně zlomený kotník a tak nejistý přístup zespoda vyvolával otázky, zda se nepachtím zbytečně a zda jdu správnou cestou. Ano samozřejmě jsem mohl zastavit nahoře a jít hlavním vchodem, ale přesto by cedule neuškodila.
Servis byl příjemný, ochotný a nedalo se jim příliš vytknout, vyjma jedné zcela zásadní věci. Ani jednou za celou dobu se nás mladík ani slečna nezeptali, zdali nám jídlo chutná, nebo zdali jsme spokojeni a to ani při placení. Vycepujte si personál, je velmi důležité, aby si byl jist, že jsou hosti spokojení a případně Vám předával feedback.
K jídlu jsme měli následující:
Francouzská cibulačka: Oceňuji správnou přípravu i servírování ve správné misce. K chuti výtku nemám, trošku se nelíbila barva. Jako hlavní neduh byl plátek uzeného sýra navrch. Do Francouzské cibulačky by měl přijít Gruyére nebo Comté.
Salát Caesar: Oceňuji pokus udělat ho správně a ze správných ingrediencí. Vytýkám, oschlé a omačkané starší listy římského salátu, správně se má dělat ze srdíček, z vnitřku salátu z mladých malých lístěčků. Sýr nebyl čerstvý, nebo spíš to byla nějaká náhražka parmezánu typu Grana Panada, krutony nebyly osmažané s česnekem. Dresing byl z nějaké lahvičky a vůbec nepřipomínal caesar dressing … přitom je to tak jednoduché, coddled egg (žloutek z 1 minutu vařeného vejce), dijónská hořčice, filátka ančoviček, šťáva z limety nebo citronu, parmezán a olivový olej a případně volitelně worchester, je hotový za minutku. Kuře do caesaru nepatří, ale pokud ho tak chcete podávat, musíte do karty napsat Caesar salát s kuřecími prsíčky např.
Další jídlo Kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a opečenými brambory … to byla velká bída. Jedno kuře bylo evidentně ohřívané, druhé naopak uvnitř růžové a nedopečené. Brambory byl mix ohřívaných, navrchu spálených s čerstvými. Omáčka byla nudná. Podstatě bešamel, bez výrazné chuti a nápadu. Prezentace jídel, tedy food styling připomínala spíše restaurace 4. kategorie, rozhodně ne restauraci top 100.
Berte prosím můj mail výhradně jako dobrou vůli Vám pomoci. Připadalo mi, že narozdíl od některých jiných se snažíte vařit správně – caesar, francouzská cibulačka … ale chybí tomu:
1. čerstvé suroviny (pravděpodobně je problém, že máte malý obrat a málo hostů, ale i tak to není omluva …nemůžete servírovat staré spálené brambory a omačkaný starý salát).
2. pořádný kuchař – je to jako kdyby návod, recept byl správný, ale kuchař neměl vůbec potuchy jak to připravit. (ano všiml jsem si na stránkách, že hledáte kuchaře, takže možná je to jen aktuální problém) --- ale rozhodně je to velký a zásadní problém.
V této chvíli nemohu v žádném případě restauraci doporučit komukoli ze svých přátel a ani mě osobně neláká k další návštěvě.
Restaurace v této konfiguraci patří u nás k průměru, rozhodně ne mezi Top100.
Přeji Vám, abyste můj email přijal v dobrém a pomohl Vám zlepšit Vaše služby pro další zákazníky.
Hodně štěstí a hezký den.
Richard Kába
Ohodnocené restaurace