Profil uživatele
avatar

Věra Kailová

Gourmet

Oblíbenost uživatele
  1
Oblíbenost komentářů
45
19
Počet komentářů 39
Ohodnocené restaurace 4
Účast na gastroakcích 6

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2019: 4

Moje komentáře

> 25. 06. 2019 - Starý klub: Interiér vyloženě...
Interiér vyloženě nenadchne, byť se o to prvoplánově snaží (v úvodce zmiňovaný strop byl však moc pěkný), pak si začnete všímat detailů a....vyhodila bych knihovnu (sem si někdo chodí číst?!), zelené závoje na stolech a dětský herní prvek u vchodu na zahrádku. Obsluhující slečny byly všechny příjemné, naštěstí, protože na vše se dlouho čekalo. Oběd vybírán z poledního menu, vývar v pohodě, znojemská s rýží chutná, velký kus masa, vydatně prošpikovaného, krájel se jako dortíček.
> 25. 06. 2019 - Capra: Restauraci jsem měla v...
Restauraci jsem měla v hledáčku díky pozitivním doporučením už nějaký čas a po naší návštěvě se k pozitivním doporučením připojuji taktéž :-) Obsluhu má Capra příjemnou a profesionální. Interiér krásný - nezůstávejte na přední zahrádce, mají i útulnější uvnitř. Jídelním lístkem neohromí, ale jídla jsou chutná. Panenka mohla být růžovější, ale mně to zásadně nevadilo. Dezert - fondán - ve výborné kombinaci s maracujovým sorbetem, to je přesně "ončo" ;-)
> 20. 05. 2019 - Café Imperial: O zákazníky zde evidentně...
O zákazníky zde evidentně není nouze, kolem 15.hodiny plno, atmosféra s klábosícími strávníky a cinkajícími příbory připomínala veřejnou jídelnu, jen v krásnějších kulisách :-D Cibulačka jako od Francouze. Váhala jsem nad lanýžovými noky se šampaňskou omáčkou, ale převážila láska k českému jídlu a tudíž vyhrála svíčková. Maso jako dortíček a pro mě jindy "pouhé 4 knedle" jsem zde sníst nezvládla :-D Dezert (zvaný Namelake) se proto balil s sebou a byl skvělou tečkou mého dne :-)
> 08. 05. 2019 - Nebespán boutique hotel: Od Nebespána jsem měla...
Od Nebespána jsem měla větší očekávání, než jaká byla skutečnost. Na výběr pár jídel, nabídka omezena dle času. Fajn bylo ochutnat francouzskou cibulačku od francouzského kuchaře (teda doufám) a když už byly ty Velikonoce, tak to jistila velikonoční nádivka, chutnala, ale už jsem snědla pár lepších. Co mi však snesl pán z nebes, to byly dezerty. Nezapomenutelný rebarborový koláč a to jsem si až dosud myslela, že ten nejlepší peču já :-) Vše donesla obsluha milá, leč zjevně neprofesionální.
> 19. 02. 2019 - Benjamin: Do Benjamina jsem se těšila...
Do Benjamina jsem se těšila pro jeho zajímavý koncept a mé očekávání nezklamal :-) Určitě u nás, milovníků vína, zabodoval se zajímavou rozšířenou nabídkou. Obsluhoval sám pan majitel, blonďatý Jonathan Rhys Meyers (doufám, že ho tím připrovnáním potěším) :-D Peckou byl amuse-bouche v podobě studené polévky alá koprovka, ovšem zde s červenou řepou, jak jednoduché a zároveň geniální spojení chuti. A spojit mi na talíři topinambur, tuřín a kedlubnu? To snad bylo přímo pro mě na míru, pánové :-)
> 19. 02. 2019 - Miyabi: V Miyabi krásně a pomalu...
V Miyabi krásně a pomalu plynul čas, cítila jsem se tam jako v oáze relaxace. Slečna servírka byla milá a všechny chody moc pěkně popisovala. Moje chuťové buňky však nebyly na tradiční japonskou kuchyni připraveny a opravdu moc mě to mrzelo. Spoluhodovníci u stolu byli ze všeho nadšení a já si jen říkala "proč ne i já?!". Ovšem i taková zkušenost je pro gastronauta důležitá...
> 19. 02. 2019 - Nautilus hotel, Goldie: No vidíte, my měli jinou...
No vidíte, my měli jinou pěnu :-)
> 31. 01. 2019 - Adria hotel, Triton restaurant: Do Tritonu jsem se těšila...
Do Tritonu jsem se těšila na neobvyklé prostředí, o čem všem by ty zdi mohly vyprávět... :-) Já bych jistě mohla vyprávět o neotřelém amuse-bouche, mléčné espumě s řepnou granitou, konzistencí a kombinací chutí na jedničku! Předkrm ladil mému oku, díky dominantní kyselé chuti bohužel ne mým chuťovým pohárkům. Ovšem hl.chod, to už byla jiná liga, za ten tleskám. Pro šéfkuchaře p.Horáka bylo letošní téma šité přímo na míru a splnil ho výborně.
> 25. 01. 2019 - InterContinental hotel, Zlatá Praha: Zlatá Praha, že je nejlepší...
Zlatá Praha, že je nejlepší v obsluze?! Ano, je, a to právem :-D Slečna, která nás usazovala, i číšníci, kteří se o nás starali, všichni byli skvělí a milí, nespěchali, nechali nás vychutnat menu, kterému vévodila telecí líčka (ta uzená slaninka, hmmm), skvěle sekundoval zauzený losos a výborný jáhlový nákyp ve stylu crème brûlée, nebylo lepší sladké tečky na závěr. Vadily mi jen velmi ztuhlé kuličky másla - ale už teď se stydím, že tomuto místu vůbec něco vytýkám :-) Děkujeme, na viděnou.

Moje gastrofotky

Fotky z restaurací

Fotky z komentářů