Profil uživatele
avatar

Rem

Connoisseur

Necituji, nechávám se citovat.

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
37
4
Počet komentářů 143
Ohodnocené restaurace 14
Účast na gastroakcích 7

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2019: 14

Odkud jsem: Brno.

Co dělám: Řídím velké stroje, vychutnávám si dobře jídlo, užívám si života...

Co nedělám: Nejím blafy!

Kam chodím: Tam, kde je lákavé menu a dobrý servis.

Kam nechodím: Snažím se být všude kde chci a nebýt tam, kde nechci.

Co miluji: Řeckou kuchyni, kombinace chutí a nápadů na talíři, zbytek mám rád až na...

Co nesnáším: boršč, koprovka a dušená zelenina bez chuti a po smrti.

Na co mám slabost: Na dobroty. Zmíňím třeba chuť dobého hovězího masa, bez patlavých marinád.

Poslední úlovek: Nelovím, lovit se nechávám.

Co bych si dal/a k poslední večeři: Lanýže, velkého! Ovšem ve vlastní šťávě (voda + troška soli)

Proč se vám budu líbit: Nemíním se někomu líbit. Hodnotím dle své chutě, ochoty servisu a poměru C/V.

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Můj TOP žebříček restaurací Brna na odkaze: https://ctrlv.cz/Xc99

Kuchař: ka... byla moje babička. Vařila s láskou.

Pokrm: Takový co lahodí jak ústům, tak oku.

Nápoj: Samostatně: Pivo, whiska. K jídlu: Voda, víno

Gastropořad: Ano šéfe! (se Zdendou) Už dost šéfe!

Moje komentáře

> 15. 05. 2019 - Soul Bistro: Soul bistro v budově české...
Soul bistro v budově české televize. Prostředí v pohodě, normální mírně rustikální, prostě záleží co se komu líbí. Kuchyně i v době poledních obědů sypala jídlo velmi rychle, obsluha byla ochotná. Polévka z menu brynzová byla dobrá, jemná, nebyla ani moc slaná. Anglický roastbeef s bramborama byl dobrý.Na dezert jsem zvolil borůvkové mascarpone, které bylo dobré. Celkově, dobré bistro, jídlo za přiměřené ceny, rozumná nabídka jídel jak denního menu tak stálé nabídky. Celkově hodnotím DOBŘE.
> 10. 05. 2019 - Jakoby: Hlavní chod, kachní prso...
Hlavní chod, kachní prso filované na čočce s vinnými jablky byla moje volba. Masíčko šťavnaté, růžové, kůrčička pěkně křupavá, k tomu čočka a jablíčka to byla prostě super kombinace. Celkový dojem pokrmu velmi dobrý. Na závěr jsem zvolil švestkový krambl. Dezert mne jako málokdy dostal, rozpouštějící se cukrová drobenka ve švestkách byla prostě skvělá. Obsluha byla excelentní a profesionální. Celkově velmi dobré jídlo za příznivé ceny, takže za sebe hodnotím VELMI DOBŘE.
> 10. 05. 2019 - Jakoby: Jak bylo zmíněno restaurace...
Jak bylo zmíněno restaurace se nachází v centru Brna. Interier působí příjemně a stylově na beer bar. V době poledních meníček nebyl problém s rezervací, a po objednání z a-la carte jsem byl upozorněn, že to může trvat déle, avšak prodlevy nebyly nikterak dlouhé, takže obsluha a servis stíhal. Jako předkrm jsem si dal tatarák s lanýžovým olejem, dobré maso provoněné lanýžem, tomu nelze odolat. Polévka gulášová byla topovka! Hustá chutná s masem bramborami a paprikou, inu gulášovka jak má být!
> 03. 05. 2019 - Lokál U Cajpla: Hlavní chod Bramborák na...
Hlavní chod Bramborák na másle s kysaným zelím byl dobrý, ačkoliv na mne byl málo kořeněný, no vyložená tragédie to nebyla. Závěrem jsem si dal tvarohový koláč, který byl dobrý. Celkově podnik nabízí dobré jídlo za ceny na centrum dosti nízké. Dražší je však pití. Atmosféru podniku dokresluje interier je specificky vyzdoben událostmi, spjatými s Brnem. Obsluha je snaživá. Takže kdo chce zavzpomínat na staré časy ať neváhá. Za sebe hodnotím DOBŘE.
> 03. 05. 2019 - Lokál U Cajpla: Lokál u Cajpla v centru...
Lokál u Cajpla v centru Brna má svou atmosféru, trochu připomínající závodku, protože jídla tam jedou opravdu ve velkém a stoly se rychle točí. Svým způsobem už za toto si tento podnik vyslouží obdiv, protože netuším kolik podobných podniků z celé republiky zde měří silu s ostatníma. Kvalita jídel je dobrá. Jako předkrm jsem nemohl jinak než Gothaj s cibulí a zálivkou. Hodnotit jej nebudu prostě vzpomínka na staré časy. Polévka gulášová, byla dobrá, ač brambor bych tam uvítal více...
> 26. 04. 2019 - Na Vyhlídce aneb U Černé báby: Samotný tatarák byl dobrý,...
Samotný tatarák byl dobrý, dobře namíchaný ačkoliv mne v něm překvapil kmín, který jsem doteď jako součást tataráku nikde neviděl. Nemohu říct, že by tam vyloženě nepatřil, prostě nová zkušenost. Závěrem jsem vyzkoušel domácí tiramisu, které bylo dobré. Celkově musím říct že restaurace v rámci lokálního charakteru jistě boduje dobrý jídlem za příznivé ceny. Obsluha byla milá a pohotová, vše zvládala rychle a s dobrou náladou. Celkově tedy hodnotím DOBŘE.
> 26. 04. 2019 - Na Vyhlídce aneb U Černé báby: Na vyhlídce, v klidné části...
Na vyhlídce, v klidné části Lesné ve vilové zástavbě. Restaurace součástí domku, s příjemnou atmosférou a pěkným, jednoduchým interierem. Započal jsem dančí klobáskou, s harissou (která nebyla) místo toho hořčice a zeleninka, klobáska byla dobrá. Z poledního menu jsem vybral kyselicu s houbami. Dobrý vývar, zelí, troška hub, za danou cenu v pohodě. Jako hlavní chod jsem zvolil vychvalovaný tatarák. Nechal jsem si jej namíchat, k tataráku byla enormní porce topinek, jemně osmahlých...
> 23. 04. 2019 - Sunset: Na hlavní chod jelení hřbet...
Na hlavní chod jelení hřbet „Wellington“ bylo nutné chvilku vyčkat, každopádně se jídlo povedlo, maso povedené, šťavnaté, celkově dobré. Závěrem jsem si dal dobrý cheesecake s bílou čokoládou a malinami. Celkově restaurace nabízí dobré jídlo ač porce jsou za danou cenu trochu menší, ale i přes to se člověk nají. Obsluha byla milá a ochotná. Celkově hodnotím restauraci DOBŘE.
> 23. 04. 2019 - Sunset: Restaurace v posledním...
Restaurace v posledním patře s krásným výhledem na město jak ze samotné restaurace, tak v létě z pěkného venkovního posezení. Interier restaurace působí příjemně, prosvětleně. Jako předkrm jsem zvolil kozí sýr gratinovaný karamelovým prachem. Kombinace sýru, salátu a řepy byla dobrá a chutnala mi. Další chod, celerový krém s lanýžovým olejem byl dobrý, ač jsem tedy v krému necítil onen lanýžový olej, i přes to byl krém dobrý.
> 16. 04. 2019 - International Brno hotel, Plzeňka: Jako hlavní chod jsem...
Jako hlavní chod jsem zvolil pokrm z velikonočního menu, pečené jehněčí kolínko a grilovaný křupavý pak choi. Velmi zajímavá kombinace která se k sobě hodila. Maso bylo jemné šťavnaté, krásně šlo od kosti. Závěrem jsem si dal mouřenín se zmrzlinou. Celkově restaurace nabízí především českou klasiku ve velmi dobré kvalitě, a za odpovídající ceny. Obsluha byla profesionální. Takže za mne celkově VELMI DOBRÉ.
> 16. 04. 2019 - International Brno hotel, Plzeňka: Restaurace ve známém hotelu...
Restaurace ve známém hotelu International, v centru města. Interier na mne působil příjemným dojmem, laděný do tmavších barev což mi nevadilo, kulisu dělala česká hudba. I menu je složeno především z českých jídel což mi přijde sympatické, turisté poznají "naši kuchyni" Jako předkrm jsem zvolil palačinky s brynzou a špekem a chutnalo mi. Polévku jsem nemohl jinak než dršťkovou. Větší kousky drštěk, dobrá chuť, k tomu pečivo, byl jsem spokojený i s tímto chodem.
> 10. 04. 2019 - Suzie's: Netuším zda obsluha neměla...
Netuším zda obsluha neměla jen svůj den, nebo je v tom něco jiného. Servis zpočátku nestíhal, ale v jednom člověku na place se snažil. Jídlo servírováno vcelku rychle (když nepočítám omyl s hlavním jídlem) na účtence započteno risotto ač jsem měl spaghetti, cenově jsou však oba pokrmy nastejno, takže nikdo nepřišel k úhoně. Celkově hodnotím DOBŘE. Běžný strávník se nají za slušnou cenu, trochu mimo je jen italská voda za 80 Kč. A servisu se třeba jindy daří víc.
> 10. 04. 2019 - Suzie's: Jako hlavní chod, jsem si...
Jako hlavní chod, jsem si objednal Spaghetti aglio olio e peperoncino con salsicia. Jaké překvapení bylo, když mi servis donesl špenátové risotto. Reklamoval jsem to a bylo mi sděleno že servis pochopil že chci risotto. Následná reklamace do kuchyně proběhla už při vstupu slovy "Já jsem to posral..." Po dalším čekání jsem s omluvou dostal vytoužené špagety, které byly dobré. Na závěr pistáciové creme brulle též v dobré kvalitě. Celkově jsem z restaurace mírně rozpačitý.
> 10. 04. 2019 - Suzie's: Ačkoliv předešlý komentář...
Ačkoliv předešlý komentář restaurant vychvaluje, já bohužel tak štědrý být nemohu. Samotná restaurace má světlé prostředí, na mne trošku stísněné viz foto což je ale běžný italský styl. Z menu jsem zvolil tomatovou polévku se smetanou a parmazánem, polívka byla dobrá, snad jen bazalku bych příště aspoň natrhal. Dále jsem zvolil grilovaný kozí sýr v pancette. Sýr s pancetou byl velmi dobrý, v kombinaci s pestem a zeleninou si jídlo rozumělo a celkově mi předkrm chutnal, a byl pěkně servírován.
> 16. 03. 2019 - Atelier Cocktail Bar & Bistro: Celkově, restaurace nabízí...
Celkově, restaurace nabízí velice kvalitní, zábavné a chutné pokrmy za příznivé ceny. Interier je příjemný, stylový, intimní. Obsluha přátelská, ráda si popovídá nejen o jídle. Neodpustím si... Po minulé návštěvě v GRF byl v rámci ní welcome drink při příští návštěvě. No i když jsem nenápadně nahazoval toto téma welcome drink se nekonal. Nejsem z těch co si jej vynutí, no stalo se a život jde dál. Sýr jako pozornost to vykompenzoval. Restauraci hodnotím restauraci SKVĚLE.
> 16. 03. 2019 - Atelier Cocktail Bar & Bistro: Následovala polévka z bílé...
Následovala polévka z bílé cibule. Na tu jsem byl velmi zvědavý. Není to běžná cibulačka, polévka je díky smetaně a sýru jemná, jemná a najednou hrk, ucítíte tam tymián, je ho tam tak akorát, aby tu jemnost úplně změnil a okořenil a udělal polévku zábavnější. Polévka mne hodně bavila. Hlavní chod pečený hovězí krk s topinamburem. Masíčko měkké, růžové dobré, k tomu chutná šťáva a topinambur. Na závěr jsem si dal rum babu. Což byl dortík s čokoládou a smetanou v rumu. Příjemná tečka na závěr.
> 16. 03. 2019 - Atelier Cocktail Bar & Bistro: Slíbený návrat, tentokrát v...
Slíbený návrat, tentokrát v běžném roce, po festivalovém objevování. Nové menu, jednoduché, srozumitelné a člověk si vybere. Začal jsem lososovým tatarem, se sladkým citronem. Příjemná a svěží kombinace uzený a čertvý losos + křen. Dále jsem pokračoval druhým předkrmem (teplým) musel jsem si dát pečený celer. Po zážitku s celerovým carpacciem jsem čekal jaký bude. Ingredience stejné, chuť úplně jiná však stále zábavná. Jo udělat suroviny co mi nechutnají tak aby mi chutnaly, to mne vždy dostane.
> 05. 03. 2019 - Atelier Cocktail Bar & Bistro: Díky. 16. to tam jdu...
Díky. 16. to tam jdu omrknout mimo festival, takže vyberu něco z nabídky, kterou každý měsíc mění. Tak uvidím jaké to bude "naostro" v běžném režimu, ale myslím že v Brně nebudou mít problém zapadnout.
> 05. 03. 2019 - Atelier Cocktail Bar & Bistro: A mne zrovna tato chuť u...
A mne zrovna tato chuť u celeru překvapila (nevadila) Bylo to něco jiného, než co jsem původně čekal. Inu tisíc lidí, tisíc chutí. Parfait byl topka, a to na sladký vůbec nejsem :)
> 04. 03. 2019 - Lloyd's: Na závěr opět něco z dnů...
Na závěr opět něco z dnů Mexika, a to Grilovaný ananas s chilli čokoládou, omáčka byla hodně vodnatá ale celkově pikantní a dobrá. Interier zajímavě stylizován, od velkého hodinového stroje u vstupu, mapu světa na stropě, přes staré dokumenty a informace ohledně naší země. Obsluha je milá a jídlo odpovídá cenám. Celkový dojem z restaurace je DOBRÝ, respektive takové lepší dobře.
> 04. 03. 2019 - Lloyd's: Restaurace se zajímavým...
Restaurace se zajímavým interierem a různorodou nabídkou jídla. Já si vybral domácí paštiku, byla jemná, v kombinaci s brusinkovou marmeládou velmi dobrá. V rámci dnů "Mexiko v Lloyd´s" jsem zvolil Fazolovou polévku „Yucatan“ s hovězím masem. Porce to byla opravdu veliká, méně hladového by sama o sobě zasytila, neb polévka byla dost hustá, příjemně pikantní a celkově velmi dobrá. . Jako hlavní chod byl zvolen Sheperd´s pie je masový koláč s krustou z bramborové kaše. Jídlo bylo dobré a chutné.
> 28. 02. 2019 - Ristorante Piazza: Jak jsem psal na začátku...
Jak jsem psal na začátku předešlého komentáře, Piazza to u mne letos vyhrála. Nejde o to, kolik chodů dostanete "navíc" jde hlavně o to, jak zapůsobí, a tato kombinace zapůsobila. Obsluha byla ochotná a milá, o vínech podala informace, s tím že každé z vín bylo servírováno do svojí sklenice.
> 28. 02. 2019 - Ristorante Piazza: Říká se "to nejlepší na...
Říká se "to nejlepší na konec" a v tomto případě to rozhodně platí. Piazza to v rámci brněnského miniklání GRF u mne vyhrála. Chutné a kombinacemi zajímavé menu, s víny která se k pokrmům hodila. Štika s čočkou beluga si rozumí, k tomu kousek hříbečku a troška omáčky a hned mám v puse chuťové orgie. Jehněčí kolínko šlo krásně od kosti, bylo jemné, silná demi-glace byla super. Zaujal mne i dezert perníkový parfait posypaný skořicí se švestkami v portském víně. Naprosto skvělá kombinace chutí.
> 02. 02. 2019 - Valoria: Pro mne asi největší...
Pro mne asi největší zážitek byl druhý hlavní chod, jehněčí hřbet doplněný fregolou s hřiby. Jehně bylo v pro mne oblíbené úpravě sous-vide, šťavnaté, chutné, prostě boží. Příloha s hřiby a rozmarýnový demi-glace vše krásně doplnila. Neladilo mi však vínko, nalévané opět do té samé sklenice, po dopití předešlého. Přišlo mi "silné" možná to bylo tím, že na mne vyšel zbytek z lahve. K dezertu, mohu říct byl dobrý. Celkový dojem byl dobrý. Jídlo chutné, obsluha příjemná a ochotná.
> 02. 02. 2019 - Valoria: Po loňském menu které u mne...
Po loňském menu které u mne bodovalo lanýžovým olejem a houbami, jsem měl letos trošku vyšší očekávání. Nemohu říct, že by mi menu nechutnalo, to ne. Jídlo bylo celkově velmi dobré, jak je ve Valorce standard, jen prostě "nepřekvapilo" nemyšleno ve zlém. Uzený losos s křepelčím vejcem byl chuťově příjemný, citronový konfit osvěžil. Bílé vínko se k předkrmu hodilo. Candát byl chutný s pěknou kůrčičkou, zelíčko jemné, bramborové pyré s mandlemi byl příjemný doplněk, který to pyré pozdvihl.
> 22. 01. 2019 - Holiday Inn Brno, Prominent: Následovala kombinace...
Následovala kombinace dvojchodu v hlavním chodu. Vepřové líčko na víně, a filet ze svíčkové. K tomu fazolky, knedlíček, pyré. Jídlo velmi dobré, kombinace s vínem příjemná. Závěrem čokoládový dortík s kokosovou zmrzlinou byl příjemnou tečkou. Prostředí restaurantu bylo příjemné, obsluha profesionální, kombinace s víny mi chuťově ladila. Se zážitkem jsem byl spokojený.
> 22. 01. 2019 - Holiday Inn Brno, Prominent: Letos jsem očekával hodně,...
Letos jsem očekával hodně, Prominent udává vysokou laťku a v minulém ročníku festivalu u mne vyhrál, jak se dospadne letos? Seskupení menu bylo zajímavé, chuťové kombinace příjemné a lahodné, vizuální stránka věci umělecká. Takže se podařilo splnit vše co bylo očekáváno. Crêpe se serranem bylinkovou pěnou a mangovým krémem byla lahodná kombinace. Karotkový krém krásně chutí ladil se sušeným chilli. Mezichod, hroznový sorbet s portským vínem i v dnešním zimním počasí osvěžil a chutnal.
> 17. 01. 2019 - Atelier Cocktail Bar & Bistro: Interier působí příjemně....
Interier působí příjemně. Byl jsem usazen na baru což na jednu stranu bylo super, že jsem viděl přímo na zrod díla, bohužel hned vedle byl výdejní pult tak se vedle mne ochomýtal servis. Co mne zarazilo bylo, že po dopití bílého vína k předkrmu mi bylo k hlavnímu chodu nalito červené víno do stejné sklenice. Netuším zda je to úplně běžné, nejsem tak znalý vinař, s tímto jsem se setkal poprvé. Krom zmíněného nebylo co vytknout. Restauraci navštívím i mimo festival, a uvidíme jak zapůsobí :)
> 17. 01. 2019 - Atelier Cocktail Bar & Bistro: První letošní návštěva...
První letošní návštěva festivalu v Atelieru. Restaurace se festivalu účastní poprvé, a tak jsem byl zvědav. Při čtení předkrmu se mi ježily chlupy, nejsem milovník celeru ani tvarohu. Ovšem kombinace celeru, uzeného tvarohu a cideru byla skvělá. Celé to doplněno kapary, no předkrm mi velmi chutnal. Hlavní chod, vepřové koleno bylo dobré, šťavnaté, s kůrčičkou, doplněné kyselejším salátkem. Hlavní chod byl dobrý. Parfait z bílého máku jako dezert, byl naprostý luxus. K tomu povidla, prostě boží!
> 09. 01. 2019 - Slunečnice: Na závěr sladká tečka,...
Na závěr sladká tečka, tentokrát v podobě teriny z jablek, k tomu mražený jogurt vše doplněné rozmarýnem a medem. Ač nejsem na sladké, i dezert na mne zapůsobil, což se stává málokdy, kombinace jablek, rozmarýnu a jogurtu mi chutnala. Celkově mohu říct, že interier je příjemný, obsluha milá a ochotná, porce jídla větší, jídelák rozumný a nikterak přemrštěný. Cenově není co vytknout, jde o levnější podnik. Mírně na škodu může být nevzhledná fasáda budovy. Za mne celkově hodnotím VELMI DOBRÉ!
> 09. 01. 2019 - Slunečnice: Dalším chodem byl předkrm,...
Dalším chodem byl předkrm, hovězí roastbeef s kaštanovou majonézou, doplněný borovicovým olejem. Maso nebylo samo o sobě nijak dochucené, jen posypané solí, což však nevadilo. Dochucení přišlo na talíři, kombinace s borovicovým olejem byla úžasná. Kaštanová majonéza se k hranolkům i masu též hodila. Slanina navíc potěšila. Hlavní chod byla zauzená vepřová žebra, neb hovězí nebyla. Nelituji, maso jemné, od kosti odpadající, bbq omáčka mu přidala šmak. K tomu coleslaw a hranolky, prostě bomba!
> 09. 01. 2019 - Slunečnice: Hostinec, klidně se nebojím...
Hostinec, klidně se nebojím říct stylová restaurace, nacházející se v klidné lokalitě Černovic. O restauraci jsem se dozvěděl právě odtud, tak jsem šel na průzkum. Ač samotná budova nepůsobí z venčí moc vábně, vnitřek je o něčem jiném a samotný interier restaurace též. Příjemný, vzdušný, prostorný. Pro začátek jsem zvolil Lososový krém, s filátkem a růžovým pepřem. Samotný krém byl silně rybí, což někomu může vadit, pro mne v mezích. Růžový pepř krém příjemně doplňoval, takže polévka dobrá...

Moje gastrofotky

Fotky z restaurací

Fotky z komentářů