Profil uživatele
avatar

Rem

Gourmet

Necituji, nechávám se citovat.

Oblíbenost uživatele
  0
Oblíbenost komentářů
17
3
Počet komentářů 64
Ohodnocené restaurace 5
Účast na gastroakcích 0

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 5

Odkud jsem: Brno.

Co dělám: Řídím velké stroje, vychutnávám si dobře jídlo, užívám si života...

Co nedělám: Nejím blafy!

Kam chodím: Tam, kde je lákavé menu a dobrý servis.

Kam nechodím: Snažím se být všude kde chci a nebýt tam, kde nechci.

Co miluji: Řeckou kuchyni, kombinace chutí a nápadů na talíři, zbytek mám rád až na...

Co nesnáším: boršč, koprovka a dušená zelenina bez chuti a po smrti.

Na co mám slabost: Na dobroty. Zmíňím třeba chuť dobého hovězího masa, bez patlavých marinád.

Poslední úlovek: Nelovím, lovit se nechávám.

Co bych si dal/a k poslední večeři: Lanýže, velkého! Ovšem ve vlastní "šťávě" (voda + troška soli)

Proč se vám budu líbit: Nemíním se někomu líbit. Hodnotím dle své chutě, ochoty servisu a poměru C/V.

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Uvidím až ochutnám :)

Kuchař: ka... byla moje babička. Vařila s láskou.

Pokrm: Takový co lahodí jak ústům, tak oku.

Nápoj: Pivo, voda

Gastropořad: Ano šéfe!(CZ, GB, USA) Už dost šéfe!

Moje komentáře

> 09. 12. 2017 - La Bouchée: ...Selečí bok na tymiánu a...
...Selečí bok na tymiánu a jablkách, celerové pyré, čočkové ragú, Kefírová panna cotta s medem a skořicí, hrušky, rakytník, kardamom. Pozornost chuťových buněk zaujal i Selečí bok na tymiánu a jablkách, neméně zajímavý byl i dezert z kefíru. Ač některé porce se mohou zdát menší, cenově nemám nic proti, La Bouchée přeci znamená soustíčko :)) a chuťová pestrost jídla za to stojí. Za sebe celkově hodnotím restauraci velmi dobře.
> 09. 12. 2017 - La Bouchée: La Bouchée na ulici Údolní...
La Bouchée na ulici Údolní v Brně je příjemnou "sklepní" restaurací, s intimním prostředím, velmi dobrým jídlem a profesionální obsluhou. Výběr jídla je vždy sezonní, případně dle denního menu, ze kterého jsem vybral fazolovou polévku. Osobně mne dostal předkrm, mušle sv. Jakuba s kombinací torchonu z Foie gras, to byla hodně vysoká laťka hned na začátek. Mušle sv. Jakuba, černý kořen, torchon z Foie gras, Fazolová polévka...
> 08. 12. 2017 - Havana: El gaucho, Flan + Almond...
El gaucho, Flan + Almond Cigar. Kvalita i přes velikost nabídky je dobrá, člověk se nasytí za přiměřenou cenu, může vyzkoušet pestrou nabídku rumů a ochutnat něco exotického. Trochu naškodu je ten velký jídelák, jak samotná manipulace s ním, tak výběr může být komplikovaný. Za sebe bych restauraci hodnotil dobře, s malým + za jedinečnou atmosféru.
> 08. 12. 2017 - Havana: Restaurace havana v trochu...
Restaurace havana v trochu zastaralé "střediskové" zástavbě v brněnské Líšni. Každopádně atmosféra a interiér restaurace je specifický, autentický a zajímavý, člověk by si po jídle řekl, že je fakt na Kubě. Široká nabídka jídel, drinků a koktejlů je opravdu široká, na trošku nepraktickém velkém menu lístku. Na druhou stranu musím říct, co je v menu vyfoceno, to opravdu na talíři dostanete. Jídlo bylo chuťově dobré, cenově přijatelné. Regalo, De pollo...
> 07. 12. 2017 - Grandezza Restaurant: ...Rybí polévka s mušlemi a...
...Rybí polévka s mušlemi a krevetami, Dančí ossobuco na jalovci s batatovým pyré, Créme brulée s glazovanými hruškami a vlašskými ořechy. Nezbývá jen doufat, že se restaurant ustálí a nepoleví ve své kvalitě. Za sebe hodnotím, velmi dobře.
> 07. 12. 2017 - Grandezza Restaurant: Restaurace Grandezza na...
Restaurace Grandezza na zelném rynku. Ač restaurace poslední rok a půl střídá jména a personál jako ponožky, kvalita jídla i s poslední změnou zůstala velmi dobrá, a to i po odchodu pana Viktorina. Jídlo má šmrnc a je zábavné, dostala mne například kombinace grilovaných kalamárů a vepřového líčka, netradiční kombinace, to je moje. Prostřední je příjemné, vzdušné a personál byl velmi ochotný. Hovězí tatarák s kapary, ančovičkou a křepelčím vejcem, Grilované kalamáry carbonara, guanciale...
> 02. 12. 2017 - Ristorante Piazza: Tagliata di manzo con crema...
Tagliata di manzo con crema di tartufo e funghi porcini příloha Patate arrosto, Torta di castanga con cioccolato e purea di ribes. Celkově hodnotím jako dobré.
> 02. 12. 2017 - Ristorante Piazza: Ristorante Piazza se...
Ristorante Piazza se nachází v centru Brna, na Náměstí Svobody v netradičně vzhlížejícím obchodním domě Omega. Při své návštěvě jsem vybíral jak z a-la carte tak z aktuální nabídky toskánských specialit. Jídlo bylo celkově dobré, za danou cenu mne uspokojilo. Prostředí bylo příjemné, s výhledem z budovy případně na nabízení sekty a vína. Obsluha byla ochotná. Formagio di capra con cipolla rossa, Crema di funghi e patate... 1/2
> 02. 12. 2017 - Castellana Trattoria: Italská restaurace kousek...
Italská restaurace kousek od Mahenova divadla, působí rodinným dojmem. Prostorově je tedy mírně těsnější, což někomu může, jinému nemusí vyhovovat. Kvalita kuchyně je dobrá, jídlo má chuť a v dané cenové relaci je odpovídající. Obsluha příjemná, ochotná. Za drobný nedostatek bych považoval nůž k pastě, tam je opravdu zbytečný. Menu: Vitello tonnato, Crema di zucca con curry piccante, Spaghetti con lardo e funghi porcini, Zucco con Beluga, Tiramisu + Liquore Olive. U mně dobré.

Moje gastrofotky

Fotky z restaurací

Fotky z komentářů