Profil uživatele
avatar

Mirek7

Food Guru

Oblíbenost uživatele
  4
Oblíbenost komentářů
340
39
Počet komentářů 541
Ohodnocené restaurace 44
Účast na gastroakcích 26

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2019: 44

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Goldie-Nautilus Tábor

Kuchař: Svatek

Moje komentáře

> 20. 06. 2019 - Safari pivovar: Že bych se mýlil a Keňa...
Že bych se mýlil a Keňa není v Africe? Myslel jsem, že český interiér "poafričtily" artefakty z Afriky.
> 15. 06. 2019 - Nautilus hotel, Goldie: Srdcař šéfkuchař Martin...
Srdcař šéfkuchař Martin Svatek s liškovým krémem jsou ikonami této restaurace. Kuchyně i obsluha jsou bez chyby. Absolutorium - za mě podnik do první desítky (už dlouhá léta).
> 15. 06. 2019 - La Cave: Nejvíc zaujme jeskynní...
Nejvíc zaujme jeskynní interiér; jídlo je solidní.
> 11. 06. 2019 - Obecní dům, Plzeňská restaurace: Po roce opět na kachničce....
Po roce opět na kachničce. Špatná nebyla, ale moje chuťová paměť mi říká, že před tím rokem byla křupavější, vypečenější. Obsluha bezchybná; interiér secesně úchvatný. Jen ta plznička za 97,-Kč mi trochu trhá (nejihokorejské) srdíčko.....
> 31. 05. 2019 - Jakoby: Jenom 15,-Kč za kohoutkovou...
Jenom 15,-Kč za kohoutkovou vodu? Jsou restaurace, kde Vám naúčtují stovku!
> 29. 05. 2019 - InterContinental hotel, Zlatá Praha: Není co kritizovat. Hlavně...
Není co kritizovat. Hlavně výhled ze ZLATÉ PRAHY na zlatou Prahu je uchvacující.
> 28. 05. 2019 - Špejle: No pane Boddie - až taková...
No pane Boddie - až taková novinka to není. Fungují zde nejméně od srpna 2017. Koncept je zajímavý, originální, ale o kulinářském zážitku se mluvit nedá - takový lepší bufet. Já osobně tedy určitě už nezajdu.
> 23. 05. 2019 - Agarden restaurant: sádlem, 19,-Kč). 4) Ryba:...
sádlem, 19,-Kč). 4) Ryba: Grilovaný okoun (+ chléb se sádlem, 19,-Kč). 5) Těstoviny: Spaghetti... (+ chléb se sádlem, 19,-Kč). 6) Hl.jídlo: hovězí steak za 545,-Kč (+ chléb se sádlem, 19,-Kč). 7) Zmrzlina (+ chléb se sádlem, 19,-Kč - to si s touto kombinací obzvlášť pochutnáme). Pane majiteli - nezbláznil jste se trochu?
> 23. 05. 2019 - Agarden restaurant: Polední menu. Čevabčiči nic...
Polední menu. Čevabčiči nic moc, načernalé brambory jsou na hranici poživatelnosti - jak to může kuchař z kuchyně pustit? Interiér je taková slátanina. Naštěstí couvert k polednímu menu není. Ale na hlavním menu je neuvěřitelná věta" " Couvert bude servírován automaticky ke každému jídlu ve výši 19,--Kč" (couvert je chléb + sádlo). Takže dáme si: 1) Předkrm: Restovaná foie gras (+ chléb se sádlem, 19,-Kč). 2) Polévka: hovězí vývar (+ chléb se sádlem, 19,-Kč). 3) Salát: Řecký salát (+ chléb se
> 23. 05. 2019 - MG restaurace: Všechno lítá: letadla,...
Všechno lítá: letadla, helikoptéry, kuchaři, číšníci, občas i letící káně uloví na letišti panáčkujícího sysla..... Je to bezva; opět ve "výloze" do kuchyně sleduji excelentní koordinaci všech tří kuchařů a posléze i číšníků. Stejně tak excelentní je i jídlo - absolutorium = 3x za jedna. U mě restaurace do první desítky.
> 19. 05. 2019 - Malostranská beseda: Tak to budu muset...
Tak to budu muset vyzkoušet. Tandem Scotta / Janička byl pro mě koncert.
> 17. 05. 2019 - Promenáda: Tak sem se těšíme každý...
Tak sem se těšíme každý rok. Ale najednou ten "prokletý" (mnou) couvert 20,-Kč na osobu; který není ani na jídelníčku, ani na internetovém jídelníčku. Pane Pazderko, to Vám ta trocha ochucené pomazánky s chlebem stojí za to? Bez informace, že to účtujete automaticky? Zjistili jsme to až doma na účtu..... Škoda - vše by bylo jinak excelentní.
> 17. 05. 2019 - Gourmet Restaurant, Villa Patriot: Většinou souhlasím s panem...
Většinou souhlasím s panem Boddiem, ale tentokrát ani náhodou. Bundy si nemáme kam odložit (pověsit); dřevěným stolům by určitě slušely ubrusy. Dne 14.5., poledne, v restauraci jsme sami. Servírka není příliš komunikativní, ale jídlo je slušné. Tři jedničky v žádném případě.
> 11. 05. 2019 - Dvůr Hoffmeister: "Nevalná šunka z králíka ve...
"Nevalná šunka z králíka ve třech bobcích" - no a co jiného dělá králík, než bobky? :)
> 06. 05. 2019 - Na Statku: Peřiny se větrají, kočka...
Peřiny se větrají, kočka nepobíhá, krb neplápolá (a udělat si z něj odpadkový koš mi připadá poněkud nechutné). Pyšně se ve své restauraci vyfotografovat s prezidentem Zemanem a pak mu na vystavené fotografii udělat z hlavy sklenku vína (becherovky?) mi také nepřijde nikterak vkusné. Ale dosti negativ: obsluha kmitá, jídlo je v pohodě, interiér je venkovský akorát, nepřeplácaný.
> 06. 05. 2019 - Safari pivovar: Nečekejte gastronomický...
Nečekejte gastronomický zážitek - snad jen poafričtělý interiér zaujme. Obsluha je snaživá, ale amatérská.
> 02. 05. 2019 - Nebespán boutique hotel: Protože asi vypadáte jako...
Protože asi vypadáte jako Pohlreich - jemu taky nosí všechna jídla najednou :)
> 02. 05. 2019 - Hliněná bašta: Konfitovaný bůček se...
Konfitovaný bůček se strapačkami byl excelentní; prostředí je velmi příjemné.
> 26. 04. 2019 - 2 Promile: Jsem úplně první komentátor...
Jsem úplně první komentátor (hodnotitel?) této restaurace - ale radost z toho nemám. Naprostá tuctovka; oběd = svíčkovou umí moje manželka o hodně lepší. Nejsem si jistý, že by večeře vyčnívaly z průměru.......
> 19. 04. 2019 - Lobster Family Restaurant: Z rušného obchoďáku se...
Z rušného obchoďáku se ocitáme v klidném světě s nádherným akváriem. Výborná pizza i dezerty; z jídel jsou cítit kvalitní suroviny i láska, s jakou je to připravováno. Škoda, že nejsme místní - zavítali bychom častěji.
> 19. 04. 2019 - Jana hotel: Nevím, proč "slavný místní...
Nevím, proč "slavný místní podnik"? Při třech návštěvách jak v poledne, tak večer, kromě jedné výjimky vždy jen hoteloví hosté. Co je na tom slavného? Restaurace nás vůbec ničím nezaujala: ani jídlem, ani obsluhou, ani interiérem.
> 19. 04. 2019 - U Labutě: Natěšeni 10.místem si...
Natěšeni 10.místem si vybíráme ze speciální nabídky MENU S MEDVĚDÍM ČESNEKEM - ale bohužel medvědí česnek není (?!). Naštěstí je to jediný nedostatek. Obsluha O.K., jídlo velmi chutné a dobře připravené; interiér se nám moc líbí.
> 14. 04. 2019 - Monte Bú: Restauraci neznám, ale...
Restauraci neznám, ale vysoce oceňuji Vaši (dnes neběžnou) hezkou češtinu.
> 07. 04. 2019 - Ostrov hotel: Restauraci neznám, ale to...
Restauraci neznám, ale to netelefonování při jídle mě úplně fascinuje - jsem velikým nepřítelem mobilů při jídle!
> 01. 04. 2019 - Tapas Bar Miró: Oběd ve skoro liduprázdném...
Oběd ve skoro liduprázdném podniku. Potetovaný němý přinašeč a odnašeč (manager restaurace?). Masové kuličky v rajčatové omáčce nechal kuchař odpočinout, takže jsou poněkud studené. Na WC jedno úsporné světlo - je skoro problém dobře zacílit do mušle.
> 26. 03. 2019 - Indian Jewel: Restaurace příjemně indicky...
Restaurace příjemně indicky voní, hezky indicky je zdobený i jídelníček. Mleté kebaby z tandooru byly velmi chutné a šťavnaté. Hned druhé indické místo za bývalou indickou restaurací v Lucerně z dob bolševismu. Bohužel, obsluha v té Lucerně byla lepší - tady jsme museli 2x mávat (jako na Prvního máje), že si chceme objednat ještě pití či zaplatit. Škoda.
> 21. 03. 2019 - Mustang Bar: Buď na rychlý oběd, nebo na...
Buď na rychlý oběd, nebo na pivko s kamarády - o gurmánském zážitku to tu v žádném případě není. Jídelní lístky jsou ve zkroucených, pitomých plastových obalech.
> 20. 03. 2019 - Šatlava: Restaurace si hraje na...
Restaurace si hraje na "světovost" a jsou to hlouposti. Všechna jídla jsou nesmyslně překombinovaná, např.: pražská šunka je geometricky perfektní kvádřík (místo plátků), křenové mascarpone, malinový prach a gel - co to jako má být? Okoun je s mandlovou krustou + smetanové cuketové špagety se sušenými rajčaty a rukolou - vše plave v oleji. Pstruh s květákovým pyré, grilovaný květák a pražené arašídy?! Na co si tu hrajete? Tady by si Pohlreich užil...
> 20. 03. 2019 - Aquarium: Nezajímavý interiér...
Nezajímavý interiér zachraňuje hezké akvárium. Jídla jsou vcelku chutná (jen iberský grilovaný čuník byl trochu hůře ukrojitelný) ceny jsou solidní.
> 13. 03. 2019 - Letná: Nově na Kladně - jdeme na...
Nově na Kladně - jdeme na oběd. V restauraci je zima. Jídelní lístek je stručný, jasný a dostačující, je z něj cítit snaha o poctivost, domáckost a čerstvost. I ze stručné polední nabídky by si měl vybrat každý, ovšem: výpečky mohly být více vypečenější a méně uvařenější, guláš by nemusel být z libové kýty - ale chuťově celkem dobré.
> 12. 03. 2019 - Modrý zub: Hlučný bufet, obsluha jen...
Hlučný bufet, obsluha jen tak tak stíhá, jídlo by mohlo být teplejší. Na rychlý oběd s jinou nabídkou, než je smažák nebo guláš ano, ale na delší posezení ne.
> 11. 03. 2019 - Pavillon: No, pěkné špalíky.....
No, pěkné špalíky.....
> 08. 03. 2019 - Bredovský dvůr: Prostě pivnice v tom...
Prostě pivnice v tom nejlepším smyslu.
> 08. 03. 2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Dvakrát na GRF, nyní již...
Dvakrát na GRF, nyní již mimo festival - a vždy excelentní zážitek po všech stránkách!
> 07. 03. 2019 - Café Imperial: Velice příjemný zážitek po...
Velice příjemný zážitek po všech stránkách - tady to prostě funguje.
> 06. 03. 2019 - Lokál U Bílé kuželky: Znojemská je znojemská -...
Znojemská je znojemská - velice dobře tomu (bez překladu) rozumím. Tady je to prostě echt české - můj loňský zážitek ze "znojemské" ve vítězi r.2018 (?!), olomoucké ENTRÉE (letos totální propad na 84.místo) byl poněkud šokující - se "znojemskou" měl tento supermoderní trend společný pouze název. Znojemská má být prostě znojemská! Bílá kuželka umí kromě těch českých jídel i skvělé pivko - naprostý souhlas s Vaším hodnocením.
> 28. 02. 2019 - Angus Steak House: Stylové sklepní prostory...
Stylové sklepní prostory ale hlavně výborné maso, perfektně připravené - sakra dobrá chuť.
> 28. 02. 2019 - Purkmistr hotel, Pivovarský dvůr: Všední den večer; velká...
Všední den večer; velká restaurace je skoro plná a přesto host na jídlo či pití nečeká. Podnik funguje jako skvěle promazané soukolí - od kuchyně, přes výčep až po servis. Ležák Purkmistr je lahodný (pan Boddie promine) a navíc máme hladinku od objednání na stole za 11 vteřin (!!!). Domácí nakládaný hermelín je nebeská mana.
> 26. 02. 2019 - U Veverky: Na Kulaťáku mi tedy...
Na Kulaťáku mi tedy chutnalo plzeňské o trošku víc; také obsluha tam trochu víc kmitala. Ale celkově hodně dobré - prostě správná pivní hospoda.
> 26. 02. 2019 - Kulaťák: Svíčkové plátky na...
Svíčkové plátky na rozpálené pánvi jsou mňamka; o ovaru vedeme dlouhou debatu, zda je dost slaný nebo ne. Pivko je výborné, personál kmitá, prostředí je správně plzeňskohospodské.
> 25. 02. 2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Jako přes kopírák jsme si...
Jako přes kopírák jsme si po měsíci museli zopakovat excelentní GRF Menu Patrika Bečváře s neuvěřitelným celerovým velouté. Bohužel, přes kopírák byla opět "němá" mladá servírka: mlčky před vás plácne kávu; mlčky odnese talíře. Myslím si, že slůvka "Děkuji", "Prosím" nebo i (náročné) souvětí "Bylo vše v pořádku?" nic tak složitého není. Vážené vedení Art Nouveau - takovéhle stvoření nemá v restauraci nejvyšší úrovně co dělat.
> 20. 02. 2019 - Villa Richter: Není co vytknout. O...
Není co vytknout. O neskutečném výhledu na Prahu netřeba psát. Vyzdvihl bych tedy hlavně číšníka Pavla (oběd dne 20.2.), který byl ukázkou naprosté profesionality.
> 19. 02. 2019 - Bílá kráva: No nevím - já rodinné fotky...
No nevím - já rodinné fotky dávám do rodinného alba...... Ale třeba na to někdo od "Maurera" bude zvědavý.
> 16. 02. 2019 - Marriott hotel, Midtown Grill: Jak bych to řešil já?...
Jak bych to řešil já? Vysázel bych do koruny přesně na stůl svoji útratu (takový hrdina zase nejsem, abych odešel bez placení) a šel bych domů.
> 14. 02. 2019 - Babiččina zahrada: No tady je to prostě u...
No tady je to prostě u babičky. Vždy mě fascinují ty smaltované kastrůlky..... Dnešní GRF v pohodě; vypíchl bych velmi vtipně servírovaného uzeného (předkrmového) lososa v příruční dřevěné udírničce, který byl neméně vtipně a s tajemnou radostí obsluhou servírován.
> 14. 02. 2019 - Stará myslivna Konopiště: Děkuji za červený palec...
Děkuji za červený palec dolů, paní Kuchtová. Netušil jsem, že jste v Myslivně byla dne 19.5.2018 také, a také jste si dala ty kančí výpečky (které jste měla výborné), zatímco já jsem je výborné neměl. Proč mě kritizujete až teď?
> 13. 02. 2019 - Hoffmeister restaurant: Hezká fotka vína. To je...
Hezká fotka vína. To je červené, že?
> 12. 02. 2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Také jsme byli celým menu...
Také jsme byli celým menu absolutně nadšeni, a také nám z toho absolutoria přesto vyčuhovalo právě celerové velouté: s roquefortem, šalvějí a krutony z italského chleba.
> 10. 02. 2019 - Best Western hotel Vista, Buena Vista: Jsem zvědavý, co Vám odpoví...
Jsem zvědavý, co Vám odpoví pan Němec (zřejmě provozní restaurace), který se (jako jediný zaměstnanec ze všech okomentovaných restaurací) rád rozplývá nad pochvalnými komentáři. Zdravím, pane Němče!
> 09. 02. 2019 - Four Seasons hotel, CottoCrudo: Zhruba 80% Vašeho příspěvku...
Zhruba 80% Vašeho příspěvku je stížnost - hlavně na obsluhu. A pak se "řečnicky" ptáte, kam strčit spropitné.... Kdybych chtěl být neslušný, tak Vám řeknu, kam jste si měli spropitné strčit. To jste jako fakt běhali půl hodiny po restauraci se stovkou v ruce a nevěděli, kam ji strčit?
> 05. 02. 2019 - Malostranská beseda: Cha cha cha - 10 pivek jsem...
Cha cha cha - 10 pivek jsem v životě nedal. Ale tady je ta plznička tak absolutně lahodná, že jsem to dotáhl na osm kousků.
> 05. 02. 2019 - Mincovna: Vykašlete se na guláš pro...
Vykašlete se na guláš pro zahraniční hosty na Staromáku. To pivko za 55,-Kč je lahoda!
> 05. 02. 2019 - Lokál: Rychlý oběd: obsluha kmitá,...
Rychlý oběd: obsluha kmitá, pivko je skvělé, jídlo slušné. Ale smetanový křen k párkům nestojí tentokrát za nic - ve šlehačce je trošku nerozstrouhaného křenu, takže párky si vpodstatě ochucujeme jen šlehačkou. No, párek se šlehačkou (byť naštěstí s nesladkou) nestojí za moc.
> 30. 01. 2019 - Holiday Inn Prague Congress Centre, Esprit: Natěšeni předchozími...
Natěšeni předchozími komentáři si přicházíme pro zklamání. Maličké stoly v restauraci patří spíš do foyaeru = krátce si sednout na kávu. Dezert celkem O.K., humří capuccino zajímavé. Ale hovězí roštěná: část je nakrájená po vlákně, část je taková hovězí vařená drť. Obsluha je tragická: zmatená, nepamatuje si objednávky - u našeho stolu se jich vystřídá pět. Od mladičkého "sommeliéra" se prakticky dozvídáme jen to, že bílé víno je bílé a červené je červené, o pivo si musíme říct čtyřikrát.
> 29. 01. 2019 - Holiday Inn Prague Congress Centre, Esprit: Jediný rozdíl u naší...
Jediný rozdíl u naší návštěvy - jídlo navíc nestálo za nic. Jinak absolutní souhlas s Vaším komentářem.
> 27. 01. 2019 - Marriott hotel, Midtown Grill: To jste opravdu v takovéto...
To jste opravdu v takovéto restauraci šli platit na bar? Jako v samoobslužném bufetu?
> 27. 01. 2019 - Holiday Inn Prague Congress Centre, Esprit: Natěšeni předchozími...
Natěšeni předchozími komentáři si přicházíme pro zklamání. Malinké stolečky v restauraci patří spíš do foyeru = krátce si sednout na kávu. Dezert celkem O.K., humří capuccino zajímavé. Ale hovězí roštěná: část je nakrájená po vlákně (!?), část je taková vařená hovězí drť. Obsluha je tragická: zmatená, nepamatuje si objednávky - u našeho stolu se jich vystřídá pět. Od mladičkého "sommeliéra" se prakticky dozvídáme jen to, že bílé víno je bílé a červené červené; o pivo si musíme říct čtyřikrát
> 27. 01. 2019 - Pupp Grandhotel, Grandrestaurant: Jako přes kopírák - přesně...
Jako přes kopírák - přesně ten samý zážitek jsem měl v r.2017.
> 16. 01. 2019 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Podruhé nejlepší jídlo mého...
Podruhé nejlepší jídlo mého života - šéfkuchař Bečvář je démon! Naprosto excelentní GRF menu bez jediné chybičky; nemá cenu rozebírat jednotlivé pokrmy, a tak snad jen: 1) celerové velouté = boží. 2) Topinamburové pyré zdobené geniálními chipsy z topinamburových slupek (koho to může napadnout)?! Obsluha bezchybná, interiér mimo debatu.
> 16. 01. 2019 - Levitate Restaurant: Což zkusit ukazováček? Já...
Což zkusit ukazováček? Já to tak při neskutečné lahodě dělávám.
> 14. 01. 2019 - Al Mulino: Také mám s tímto couvertem...
Také mám s tímto couvertem velký problém.
> 02. 01. 2019 - Mincovna: Tentokrát koncert jak v...
Tentokrát koncert jak v kuchyni, tak na place. Mírné (logické) zvýšení ceny skvěle čepovaného plzeňského moku na 55,-Kč. Ovšem kde si za tyhle prachy na Staromáku plzeň dáte? Naproti mají speciální vánoční cenu půllitru plzně za 175,-Kč!!!