Profil uživatele
avatar

Mirek7

Food Guru

Oblíbenost uživatele
  4
Oblíbenost komentářů
257
37
Počet komentářů 477
Ohodnocené restaurace 39
Účast na gastroakcích 26

Ohodnocené restaurace

Počet hodnocených restaurací v ročníku GR2018: 39

Moje nejoblíbenější

Restaurace: Goldie-Nautilus Tábor

Kuchař: Svatek

Moje komentáře

> 25. 04. 2018 - Hliněná bašta: Interiér je fajn, polední...
Interiér je fajn, polední hotovky dost dobré, obsluha ochotná, ale poněkud laxní.
> 14. 04. 2018 - Orange Route: Ono udělat dobrý burger se...
Ono udělat dobrý burger se musí taky umět - a burgery tady sakra umí. Pikantní burger pak přikryjeme výbornými lívanečky s ovocem a zakysanou smetanou a šlehačkou. Celkově spokojenost (říkalo moje bříško).
> 14. 04. 2018 - U Zlatého býka hotel: Polední čevabčiči je dobré,...
Polední čevabčiči je dobré, poctivé maso, nenastavované, dobře ochucené - ale proč je podlité mastnou vodou (a ne šťávou z výpeku), to jsem nepochopil.
> 14. 04. 2018 - U Reinerů: Výtečná plznička i dobré...
Výtečná plznička i dobré podpivní pokrmy, obsluha rychlá, ceny mírné. Jen ten pronikavý zápach moči na pánském WC celkový dojem hodně kazí.
> 07. 04. 2018 - Soho+: Servírka nám cpe jídelníčky...
Servírka nám cpe jídelníčky dřív, než se posadíme. Také má snahu odnést nám amuse bouche (mimochodem zcela nezajímavé) dříve, než ho dojíme. Jídlo není vizuálně ani chuťově špatné, ale ceny připomínají drahotu. Restaurace se snaží tvářit nóbl, ovšem černobílé pruhované botasky servírky jsou s tím poněkud v rozporu.
> 31. 03. 2018 - Republika: "Gumoidní", to se mi líbí -...
"Gumoidní", to se mi líbí - úplně to maso na jazyku cítím.....
> 31. 03. 2018 - Antošova krčma: Milá "Stanulko", milý...
Milá "Stanulko", milý Mufficku", myslím, že je to jedno, z čího těla to šlo..... Přeji více rychle nevybíhajících pokrmů.
> 31. 03. 2018 - Medité: Poněkud jsem tento komentář...
Poněkud jsem tento komentář nepochopil - můžete ho rozvést?
> 29. 03. 2018 - Krajinská 27, minipivovar: Zkouším si tady napravit...
Zkouším si tady napravit chuť nechutného opeřence z hotelu Růže v Českém Krumlově - a daří se mi to nadmíru. Kachní stehýnko je křupavé, skvěle ochucené, masíčko odpadává od kosti. Vepřová játra na cibuli a jablkách jsou excelentní; a i ostatní jídla jsou velmi slušná. Zajímavá světla z pivních lahví.
> 29. 03. 2018 - Růže hotel: Restaurace je sice otevřená...
Restaurace je sice otevřená do 22 hod., ale ve 20 hod. začíná v téměř prázdném sále oblíbená činnost restauračního hotelového personálu - příprava snídaní. Rachot talířů, hrníčků a táců. Vážený pětihvězdičkový restaurante hotelu RŮŽE - takhle tedy NE.
> 29. 03. 2018 - Růže hotel: bez ubrusů by si inovaci...
bez ubrusů by si inovaci zasloužily. Obsluha je sice v dobových krojích, ale téměř němá. A obrovským zklamáním je jídlo: jsem ujištěn, že kachnička je opravu dokřupava vypečená (jaká jiná odpověď na tak blbou otázku může následovat) a objednávám si stehýnko. Dostávám prsa s třemi kousky kmínu na vybledlé kůži. Kachna je bez chuti, maso nejde od kosti. A další jídla - že by vám třeba v luxusní restauraci dali k bifteku steakový nůž?
> 29. 03. 2018 - Růže hotel: Začíná to už odpoledne:...
Začíná to už odpoledne: chceme si dát po příjezdu pivko, ale marně hledáme v rozsáhlé pětihvězdičkové restauraci obsluhu. Po delším tápání najdu v kuchyni kuchaře, který se vydává hledat číšníka. No, já si myslím, že v pětihvězdičkové restauraci musí stát číšník u dveří..... Kuchař nakonec uspěje a tak si můžeme to pivo u otráveného číšníka (kterého jsme vyrušili u pokuřování na terase) objednat. Interiér = bývalá jezuitská kolej, je úchvatný. Ovšem otřískané, upatlané stoly
> 29. 03. 2018 - KA.PR: VYŘADIT - restaurace je...
VYŘADIT - restaurace je zavřená.
> 29. 03. 2018 - Podhrad Hotel: Hotelový (čistý) interiér...
Hotelový (čistý) interiér nenadchne - neurazí. Solidní jídlo i obsluha.
> 29. 03. 2018 - Na Louži: Nic nás nezaujalo: ani...
Nic nás nezaujalo: ani polední hotovky, ani interiér, ani obsluha.
> 23. 03. 2018 - Antošova krčma: Oceňuji upřímný komentář....
Oceňuji upřímný komentář. Zhruba jednou za rok se mi to také po požití nepříliš kvalitních pokrmů stane..... Ale to nemám na mysli zrovna tento podnik.
> 21. 03. 2018 - Bredovský dvůr: Interiér pivní, obsluha...
Interiér pivní, obsluha laxní, jídlo solidní, pivko výborné.
> 15. 03. 2018 - Aureole Fusion Restaurant & Lounge: Tak proč jste neodešli?
Tak proč jste neodešli?
> 15. 03. 2018 - V Polích: Interiér je echt venkovský,...
Interiér je echt venkovský, jídlo má poctivou kulatou chuť, personál je pozorný. Jen v tom jídelníčku na tabuli se nějak nemůžu pořádně orientovat - je to tam nahuštěné.
> 14. 03. 2018 - Malostranská beseda: Děkuji za vysvětlení, pane...
Děkuji za vysvětlení, pane Tesárku. Zkusím se do Malostranské pivnice opět těšit.
> 13. 03. 2018 - Huang He: Naprostý souhlas - jídlo...
Naprostý souhlas - jídlo výtečné, vše ostatní malér. Nejsem žádný rasista, ale obsluha nerozuměla mně a já jí. A hlavně špína, všechno je ulepené, zašlé. A to buďte rád, že jste neviděl do kuchyně - já bohužel po jídle ano......
> 12. 03. 2018 - U Emy Destinnové: Teď jsem z té debaty tak...
Teď jsem z té debaty tak zblbnul, že jsem napsal pitomost. Maximální spokojenost není 5 , ale samozřejmě 1. Nicméně těch vašich 10/10 mi v hlavě pořád leží.
> 11. 03. 2018 - Malostranská beseda: Vážená Malostranská besedo,...
Vážená Malostranská besedo, vážený pane Tesárku. Já, jako host, vám přináším svoje peníze. Ve vaší marži je zahrnuta i obsluha, což obsahuje i inkasování hosta, ale ne že budu platit jak v samoobslužném bufetu ve frontě u kasy. Velice mě to mrzí, Malostranskou jsem si celkově moc oblíbil, ale tohle NE.
> 11. 03. 2018 - Malostranská beseda: Sbohem Malostranská besedo,...
Sbohem Malostranská besedo, sbohem, pane Tesárku. Pivo je skvostné, interiér fajn, obsluha všímavá. Ale šokem je placení - jsem vyzván, abych šel zaplatit ke kase. Postojím trapně ve frontě a ptám se PROČ? Několik zdůvodnění: "Utekli nám hosté a nechali dluh 3.000,-Kč - to by pro vás asi nic neznamenalo, ale pro nás ano", "Kamera nám zabírá jen ty krajní dva stoly", "Nejsme restaurace, ale pivnice", "Jestli se vám to nelíbí..." atd. - jedna výmluva blbější, než druhá.
> 11. 03. 2018 - U Modré kachničky I.: Kachna nás vůbec nezaujala...
Kachna nás vůbec nezaujala - tuhá čtvrtka za 495,-Kč. Za ty prachy si doma upeču celou kachnu - a lepší. Interiér útulný, číšník chladný, servírka příjemná (pátek 9.3.).
> 08. 03. 2018 - Aquarium: Proč to dělení na "hlavní"...
Proč to dělení na "hlavní" a "nehlavní" město (Hradec Králové)? Rozlišujme restaurace ne dobrou a nedobrou. Já osobně (a jsa skoro pražák) jsem byl v Aquariu nadmíru spokojen.
> 01. 03. 2018 - Barabizna: Dobrý den. Rád bych taky...
Dobrý den. Rád bych taky někdy napsal komentář obsáhlejší, tj.více než 500 znaků, ale nikdy se mi to nepodařilo - Vám ano. Můžete mi prozradit, jak se to dělá? Děkuji. Mirek7.
> 01. 03. 2018 - U Emy Destinnové: Děkuji za Vaše vysvětlení,...
Děkuji za Vaše vysvětlení, které jsem už vůbec nepochopil. Nemluvím o hodnocení komentářů, ale o hodnocení restaurací. Já když jsem excelentně spokojen, tak dám dle Maurera maximum = 5. Vy dáváte 10/10 - nerozumím, jak těch "10/10" zadáte.
> 01. 03. 2018 - Farm Table: Vážený/vážená "jajegyn" -...
Vážený/vážená "jajegyn" - dal jsem Vám zelený palec nahoru, jako záplatu za ten červený. I mně se stalo, že jsem dostal třeba červený palec za silně pozitivní komentář Francouzské restaurace Art Noveau (???), stejně jako červený palec dolů za negativní komentář Genius Loci v Žebráku. V obou případech od lidí, kteří hodnotili (komentovali) buď jen jednu, nebo žádnou restauraci v životě. Je to asi jen takový výron žluči, nebo reakci majitele.....
> 28. 02. 2018 - Pohostinec Monarch: Vše vcelku dobré; vypíchl...
Vše vcelku dobré; vypíchl bych svíčkovou omáčku u divočáka a milou blonďatou servírku. Interiér nám do oka příliš nepadl.
> 27. 02. 2018 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Dekuji za vysvetleni.
Dekuji za vysvetleni.
> 27. 02. 2018 - Promenáda: Taky si myslím, že patří...
Taky si myslím, že patří mezi TOP 10.
> 26. 02. 2018 - Genius Loci: Dovolte jen malý dotaz -...
Dovolte jen malý dotaz - čím jsem Vás kritikou restaurace Genius Loci tak popudil, že jste mi dal červený palec dolů? Mirek7
> 24. 02. 2018 - U Emy Destinnové: Nedá mi to a poprosím o...
Nedá mi to a poprosím o vysvětlení. Maximum v Maurerovi je 5, takže já jsem tedy víc jak maximum = 5 nedal. Jak tam napasujete 10/10? Nedělám něco špatně?
> 23. 02. 2018 - Francouzská restaurace Art Nouveau: Promiňte, jen takový malý...
Promiňte, jen takový malý dotaz: co je to "hlucny zajezd z vychodu", to si dovedu představit, ale co je to za (zřejmě dámskou) skupinu "setrilky"?
> 22. 02. 2018 - PI.JEZ.PI: Obsluha je uvolněná, obědy...
Obsluha je uvolněná, obědy byly celkem chutné, hovězí Yakitori s teriyaki omáčkou pikantní. Interiér, ač jednotný, nás ale neoslovil.
> 22. 02. 2018 - Purkmistr hotel, Pivovarský dvůr: Že bych sem chodil jen já...
Že bych sem chodil jen já (ač neplzeňák?). Obsluha je všímavá, jídla podpivní, dvanáctka Purkmistr dobrá. Vcelku spokojenost.
> 22. 02. 2018 - Genius Loci: Vchod do restaurace není...
Vchod do restaurace není označen (památkáři?), takže marně lomcujeme několika vraty. Interiér by si určitě zasloužil minimálně vymalovat (sedíme u zdi notně zacákané omastkem), nejlépe vůbec zrekonstruovat. Jídlo žádná sláva; servírka neumí vrátit peníze (přišli bychom o stovku). Tak já si tedy 20. místo představuji úúúúúúplně jinak.
> 19. 02. 2018 - Galerie Kladno: Tak tentokrát docela malér....
Tak tentokrát docela malér. Krůtí medailonky s houbovou omáčkou celkem šly, ale vídeňská roštěná: maso žvýkavé, a co ta spálená, nekřupavá vídeňská cibulka? Pane kuchaři, pokud jste v oboru vyučen, tak vraťte výuční list (vídeňská cibulka se učí tuším ve třetím ročníku), anebo se ji dodatečně naučte.
> 19. 02. 2018 - Malostranská beseda: Jestli jste trefil na...
Jestli jste trefil na výčepáka Scottu (já vždycky, tak ať mi druhý pan výčepní zatím promine), tak jste zažil výčepní koncert - já si vždycky vyžádám místo s výhledem na pípu.
> 18. 02. 2018 - Etnosvět: Placení u kasy je taková...
Placení u kasy je taková podivná věc posledních let. Já jsem naposledy platil u kasy asi tak před třiceti lety v samoobslužném automatu Koruna. Tohle placení v "nóbl" restauracích u pokladny nechápu.
> 18. 02. 2018 - Pot-au-feu: Souhlas - prase a kráva...
Souhlas - prase a kráva jsou pro mě také superpotraviny!
> 18. 02. 2018 - Angusfarm: Ha ha ha - já se nestyděl...
Ha ha ha - já se nestyděl ani v nóbl Francouzské restauraci (viz můj komentář) a vylizoval jsem, až se mi boule za ušima dělaly.
> 18. 02. 2018 - Francouzská restaurace Art Nouveau: NEJSKVOSTNĚJŠÍ DEGUSTAČNÍ...
NEJSKVOSTNĚJŠÍ DEGUSTAČNÍ MENU MÉHO ŽIVOTA !!!!! Z každého degustačního menu vždy vypíchnu chod, který byl nejlepší. Tady nemám co vypíchnout - všech pět jídel je neskutečných. Žádné přeplácané umělecké talíře, každé jídlo má hlavní chuť svého "nositele". Interiér netřeba hodnotit, obsluha je profesionální. A specielně pro pana Boddieho: každý talíř ještě velmi nespolečensky vylizuji prstem, neboť je to neskutečná lahoda. ABSOLUTORIUM!!!!!
> 12. 02. 2018 - Ambiente – Pizza Nuova: Interiér na mě působí jako...
Interiér na mě působí jako takové lepší nádraží; sezení na štokrlátkách mě taky neoslovilo, bsluha je rychlá a všímavá, manažerů restaurace na place dostatek. Talíře bohužel nejsou nahřáté a tak těstoviny dojídáme skoro studené (což nepotěší). Navíc ceny připomínají drahotu, nebo chcete-li poměr cena versus poskytnuté blaho neodpovídá.
> 12. 02. 2018 - Promenáda: Naprostý souhlas s Vaším...
Naprostý souhlas s Vaším hodnocením - za mě nejen nejlepší na karlovarsku, ale do první desítky v Maurerovi - vše vždy perfektní, jen ta "zebra" nás taky moc nezaujala.
> 10. 02. 2018 - Tusculum: Pane Boddie, víte, že jsem...
Pane Boddie, víte, že jsem celkem nemilovníkem fotek jídla (to je prostě můj subjektivní názor). Tuším, že ani vy fotkami neoplýváte, takže vás ten mech asi musel dost rozčílit, když jste fotečku té nehezké věci pořídil.
> 10. 02. 2018 - Terasa U Zlaté studně: Děkuji za info, pane...
Děkuji za info, pane Boddie. Terasu U Zlaté studně považuji za jednu z nejlepších, ale těch povinných 7% spropitného mě vyloženě sr.lo. Konečně tam budu moci zajít a dát za velikou spokojenost spropitné třeba 15%.
> 10. 02. 2018 - Smíchovský pavilon: Asi málokdo ví, kdo je...
Asi málokdo ví, kdo je Janička z Malostranské, a jaký je ten kopec do Smíchovského pavilonu. Já (lehce zadýchán z toho kopce) chápu a chválím obojí.
> 09. 02. 2018 - U Labutě: Restaurace v patře je...
Restaurace v patře je skvělá, ovšem pivnice v přízemí, kuřecí (obrovská) křídla a pivko - to je lahoda. A to sem jedu 300 kilometrů!
> 09. 02. 2018 - Augustiniánský dům, Symfonie: Nedá mi to odpovědět: 1) Co...
Nedá mi to odpovědět: 1) Co to je hodnocení 10/10, když v Maurerovi se hodnotí od 1 do 5? 2) Proč porovnávat "Prahu" od "nePrahy"? Restaurace je buď dobrá, nebo není - mně je úplně jedno, kde leží (mimochodem Augustiniánský dům je skvělý - a to jsem skoro pražák).
> 06. 02. 2018 - Aureole Fusion Restaurant & Lounge: Taxem se po dvou letech...
Taxem se po dvou letech zase v rámci GRF vyčůral na orchideje..... Byli jsme maximálně spokojeni; zaujalo saranče v uzené tempuře, výborná byla panenka pečená v bukovém kouři a favoritem pro mě jednoznačně kokosový sorbet se smrkovým jehličím. Obsluha profesionální a uvolněná.
> 05. 02. 2018 - Blue Orange: Oběd: až na ječící děti...
Oběd: až na ječící děti celkem dobré; každý týden jiná nabídka. Z interiéru mě nejvíce zaujalo WC, osazené asi tak pětiwattovou žárovkou a nerezovým korýtkem-umývadlem.
> 04. 02. 2018 - La Mamma Cucina: Moc hezké fotky. Hlavně...
Moc hezké fotky. Hlavně fotografie kabelky (Vaší) paní určitě všechny milovníky jídla zaujme.
> 31. 01. 2018 - Kampa Park: Vážený pane "Mufficek"....
Vážený pane "Mufficek". Nedá mi to - ve Vašich komentářích je 5 hrubek (např. "rybyčky", "vítečný".....) - zkuste si najít další.
> 29. 01. 2018 - Mustang Bar: Rychlý oběd: hotovky...
Rychlý oběd: hotovky slušné, obsluha také. Hodnocení interiéru je vždy subjektivní - mě prostě tenhle do oka nepadl.
> 27. 01. 2018 - Passage, Wine & Dine: Vypadá to, pane Boddie, že...
Vypadá to, pane Boddie, že jsme každý byli v jiném podniku - ale nejspíš šlo jen o jiného kuchaře.
> 27. 01. 2018 - Passage, Wine & Dine: Všechno špatně. GRF, pátek...
Všechno špatně. GRF, pátek večer, v restauraci jsme čtyři. Podnik PASSAGE je opravdu pasáž, vůbec se nám tady nelíbí. Pokrm nazvaný "šnečí maso, špenát, kardamom, zázvor, červená čočka" je ve skutečnosti nevábná polévka, taková špinavá zelená voda. "Něco navíc" (bílé víno k předkrmu) jsme vůbec nedostali. Iberská krkovička je upečena do bezvědomí, do dřevnata. Cesta na WC je taková bojovka - musíte opustit restauraci a cestovat o patro níž, kde se pokusíte WC najít. Podle servírek jsou vinotéka.
> 22. 01. 2018 - Nostress: Myslím si, že pes v...
Myslím si, že pes v restauraci nemá co dělat. Několikrát jsem již zažil, jak páníček/panička pejsánka usadil/a vedle sebe na židli, a občas nějaké to sousto z talíře mu do tlamičky vsunul/a..... Na to se musím koukat? A pak si případně na stejnou židli sednout? To ten pejsánek nevydrží tři hodiny sám doma?
> 22. 01. 2018 - Aureole Fusion Restaurant & Lounge: Svoji nespokojenost s...
Svoji nespokojenost s obsluhou jste dali najevo tím, že jste dali obsluze spropitné?! Proč?
> 22. 01. 2018 - Alexandria hotel: Mohu potvrdit - mám...
Mohu potvrdit - mám naprosto stejný názor. V Alexandrii se prostě před pár desítkami let zastavil čas.
> 20. 01. 2018 - Malostranská beseda: Tenhle sehraný tandem mě...
Tenhle sehraný tandem mě fascinuje - ano, tady pořádat povinné kurzy výčepáků ("ono nám to dneska nějak pění") a servisu (viz Cimrmann:"Nejste tady sám a mám jen jedny ruce"). Vždy u vytržení sleduji výčepáka i servírku.
> 20. 01. 2018 - Suterén: Na fotečky už rezignuji -...
Na fotečky už rezignuji - viz výzva p.Maurera ku fotografování. Já když vidím ty "fotografy", jak lezou s mobilem na židli, aby pořídili (amatérskou) fotku, kterou se pochlubí na facebooku, že byli v drahé restauraci, aby jim těch 278 přátel na facebooku závidělo, zatímco jídlo stydne, a oni pak to snědí (aniž by pořádně věděli, cože to studeného jedí, neboť ihned na mobilu kontrolují došlé odpovědi) ..........
> 20. 01. 2018 - Mincovna: Souhlasím se skvělým...
Souhlasím se skvělým pivkem; ale jinak je obsluha zaměřena (mimo výčep) především na cizince. No co byste taky na Staromáku čekali?
> 20. 01. 2018 - Valdštejn: Jít na akci předem...
Jít na akci předem zaplacenou, při které je potřeba předložit rezervační kód, a nepředložit ho? Zamyslete se trochu sama nad sebou - zřejmě nevhodná reakce číšníka je samozřejmě v každém případě neomluvitelná.
> 20. 01. 2018 - Babiččina zahrada: GRF: příjemné prostředí i...
GRF: příjemné prostředí i obsluha (ne všude umí udržet úroveň mezi servilitou a nezájmem). Jídlo bezchybné - vyzdvihl bych paštiku v malinovém želé, to byl fakt nářez.
> 11. 01. 2018 - Nautilus hotel, Goldie: No jo - liškový krém je...
No jo - liškový krém je záležitost sama o sobě!
> 11. 01. 2018 - Galerie Kladno: Slušné polední hotovky,...
Slušné polední hotovky, čistý interiér. Obsluha poledne v pohodě stíhá.
> 10. 01. 2018 - Bílá kráva: Velmi příjemný podnik - až...
Velmi příjemný podnik - až na malinko roztržitou obsluhu si vysoké umístění určitě zaslouží.
> 09. 01. 2018 - Klášterní šenk: Úplně vzorový příklad, jak...
Úplně vzorový příklad, jak se dá zkazit docela slušné jídlo: bramboráčky umístí kuchař na dno talíře a na ně "nakydá" hromadu mastné zeleniny a pštrosího masa, čímž se z bramboráčků stane rozkydlá hmota. Potetovaná servírka mlčky přináší nápoje; mlčky odnáší talíře. Pokud ale sedíte u baru, máte šanci dozvědět se spoustu detailů ze soukromého života obsluhujících - tady probíhá trvalý "brífing".
> 02. 01. 2018 - Na Čechách: Hezké fotky. Jak se dělá...
Hezké fotky. Jak se dělá kančí guláš, to vím. Ale jak se dělá kočička?
> 02. 01. 2018 - Tři knížata: Jídla chutná, nápaditě (ale...
Jídla chutná, nápaditě (ale nepřeplácaně) aranžovaná, obsluha dost dobrá. Jen k interiéru: hodnocení je vždy subjektivním názorem - mně se prostě ta zelená barva v kontrastu s historickými klenutými stropy a sloupy prostě nelíbí.