VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Silný rybí vývar
4.11.2016

Rybí hlavy, potrhaný losos, játra z mořského ďasa, rybí kosti a kůže... Dokonalý základ pro "wasted bouillabaisse"!

Krevety
1.11.2016
Kterou krevetu si vybrat? No přece tu čerstvou !
Indická taška
27.10.2016

Stylová taška z použitých novin, která navíc poslouží dobré věci, je k mání v obchůdku Jeden svět na pražských Vinohradech.

Dýně
26.10.2016

Pro někoho Dušičky, pro jiného Halloween. Každopádně, teplá dýňová polévka s trochou chilli rozhodně v tomto chmurném počasí nikoho neurazí...

Mňam Tour
21.10.2016
Poslední Mňam Tour do Katalánska vypukne již tento čtvrtek! A co nás čeká? Tak například rozeznat hovězí tatarák od rajčatového - receptura slavných bratří Adrià nám pěkně zamotá hlavu:)
Červí ředkvička
18.10.2016

Tahle ředkvička už patří zpět přírodě. Červíci na mém malém záhonu se nemají špatně. "Zero-Waste" ;-)))

Umění z odpadu
14.10.2016

Zajíc nebo medvěd ze zátek od piva? Materiálu se meze nekladou - zátky dostaly "nový život" a zdobí prestižní galerii!

Dalí & Andaluský pes
11.10.2016
Studená tomatová polévka inspirovaná kultovním surrealistickým filmem Dalího a Buñuela: Andaluský pes. Jde o šílený záběr - řez okem. Znalci filmu jistě tuto gastronomickou nadsázku "přečtou".
Pstruh a řepa beze zbytku
7.10.2016

V brněnském KOISHI se šéfkuchař vždy snaží zpracovat celou surovinu beze zbytku! Takhle vypadal jeho lehce zauzený pstruh s chipsy z vlastní kůže a usmaženými šupinkami. Doprovázel ho tartar z řepy, pyré z odřezků a lehká majonéza s citronem, jejímž základem byl vývar z rybích kostí.

Knedlíčky
4.10.2016
Pár knedlíčků na přidání? Ach ta romantika středoevropské (Bavorsko, Česko) kuchyně!


 
Ze všech vlastností kuchařových je nejdůležitější přesnost.
Anthelme Brillat-Savarin
Top
English