VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Kadeřávek
7.11.2017
V USA mu také říkají Kale, moje babička zase Kél. Ma 4x více karotenů než brokolice a spoustu vitamínů. Vydrží v záhonu až do zimy.
Podkovy
4.11.2017

Kovář udělal držák na víno a skleničky ze starých koňských podkov. Umělecké dílo!

Zlatá voda
31.10.2017
Vodu z islandského ledovce "ochucenou" kousky jedlého zlata - i to může zvídavý gastronaut v Praze ochutnat.
Taste Waste kabelka
27.10.2017

Takovouhle krásnou kabelku vyrobenou ze zátek od plechovek prodávají ve slavném muzeu moderního umění MoMA v New Yorku za pěkně tučnou cenu!

MiniBábovka
24.10.2017
To je dietka! Bábovčička ke kávě - na jedno zakousnutí! Restaurant Field září i v detailu!
Mukhwas
21.10.2017
Tzv. mukhwas se podává v Indii po jídle. Je to sladko-pikantní digestivní pochoutka ze semínek a oříšků.
Feta
17.10.2017

Feta je vynikající a typický řecký sýr. Zkušený restauratér však dokáže zrecyklovat i plechovku od fety jako dekoraci své hospůdky. (Cadaques)

Ghana
13.10.2017

Tradiční ghanský kroj vyrobený z víček od ginu. Známý ghanský sochař takto poukazuje na konzumní společnost, plýtvání a obchod s otroky (v historii se v Ghaně gin měnil za otroky a později hrál roli i v určování sociálních vrstev obyvatelstva).

U Werichů
10.10.2017
Zákusky v rekonstruované vile Jana Wericha na Kampě. Nevypadají vůbec špatně. Paní Meda Mládková to tu nastavila správně, stejně jako v "Sováčích".
Vděčné pesto
6.10.2017

Máte doma nějakou listovou zeleninu či čerstvé bylinky a nevíte co s nimi? Už začínají vadnout? Tak zkuste pesto, to nikdy nezklame! Stačí k tomu jen olej, oříšky, tvrdý sýr, sůl a česnek, vše rozmixovat a voilà! -Máte jak ochutit salát, ozdobit steak či připravit rychlé těstoviny.



 
Polovina z toho, co sníme, udržuje naživu nás, druhá polovina lékaře.
Staroegyptské přísloví
Top
English