VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Mexiko
24.2.2017

Už jste někdy slyšeli o "cenote"? Voda, kterou užívají v džungli na Yucatánu se přefiltruje prostřednistvím rostlin a půdy a zase čistá vyvěrá na povrch. 100% přírodní recyklace.

Rybí burger
21.2.2017
Žraločí hamburger? Na břehu Dunaje asi půjde o jinou rybu. Každopadně tenhle lidový minibillboard na chodníku slibuje velkou kreativitu šéfkuchaře.
Beskydské hovězí vemínko
17.2.2017

Miura si zakládá na kreativitě i v oblasti neplýtvání. Vemínko byla dříve běžná surovina, dnes ji však jen málokdo umí a chce zpracovat, ačkoliv je jemné, levné a chutné! "Reinkarnují" i další nevyužívané potraviny jako např. jehněčí vnitřnosti, kišku či podmáslí.

Slunce
14.2.2017
Není nad to, když v měsících, které mají ve svém jménu písmeno "r" svítí tohle sluníčko. (Napr. FebRuary, MaRch, ApRil...)
USA
10.2.2017

NBA či NHL berou Američané jako jednu velkou "žranici". Často přes hory hot dogů a piv ani není vidět zápas. Vědci prokázali, že člověk sní mnohem víc, když se místo jídla soustředí na něco jiného a za velkou louží jsou toho důkazem. Jedí za chůze, v kině, při práci i na sportovních utkáních. Obezita je tam jednou z nejrozšířenějších příčin smrti.

Ústřice
7.2.2017
Čerstvé ústřice nebo telecí řízek dnes nabízí karlovarská slavná Embassy. Jedli tu i Michael Douglas či Mia Farrow a další významní hosté filmového festivalu. V těchto dnech je na kolonádě ale klidněji.
Válka
2.2.2017

V roce 1942 vybízely americké billboardy k uchovávání přepáleného tuku. Sloužil k výrobě výbušnin a kulometů. V takovém případě je ale možná lepší plýtvat.

Pizzař
31.1.2017
Jaký to krásný jazyk je ten náš češtin!
Moře plastu
27.1.2017

Umělci vytvořili "mořské dno" z materiálů, kterých je v moři plno, avšak do něj rozhodně nepatří: plastové lahve, odpadky, staré boty, víčka a mnoho dalšího! Chtějí tak přimět lidi k zamyšlení.

Korek
24.1.2017
Stačí tak málo, třeba jen půlka korku jako podložka pod příbor a nemusí se pokladat přímo na stůl to co si pak dáváme do pusy...


 
Copak jestli je to zdravý, na to lidi kašlou, lidi mají rádi, když je to hlavně dobrý, pak řešej až, jestli je to zdravý…
Zdeněk Pohlreich
Top
English