VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Losos zpracovaný od hlavičky až po ploutvičky
31.3.2016

Jak si poradila s taste-waste receptem nejlepší restaurace r. 2016 v Grand Restaurant?: Chipsy z kůže lososa, omáčka ze zbytků oškrábaných z kostí, tataráček z mastné pupeční části lososa, pěna z lososových odřezků, ozdobeno salátkem z oškrábané bílé ředkve.

Jaro
29.3.2016
U Trojského zámku uz se jaro chystá. Snad budou třešně sladké jako loni.
Veselé popelnice
24.3.2016
I z ošklivých věcí můžeme udělat krásné! Tak jako se toho ujali v Muzeu Čokolády a Marcipánu v Táboře:)
Domácí dipy
19.3.2016

Máte v lednici povadlý lilek nebo celer? Příliš měkkou dýni nebo avokádo? Nevyhazujte je! Rozmixujte je s trochou koření a jogurtu a udělejte si z nich lahodné dipy jako předkrm či přílohu:)

Mydlove dortiky
15.3.2016
Dortíky? Ba ne, to jsou bio mýdla, jen trochu gastronomicky designované!
Proč a jak plýtváme?
11.3.2016

V posledních 2 letech se v ČR uskutečnilo několik průzkumů veřejného mínění a několik faktů se opakuje: k plýtvání potravinami se přiznávají hlavně mladí a vyhazuje se především pečivo, ovoce a zelenina. Zachraň jídlo analyzovalo výzkumy agentur IPSOS, CVVM a Simply5 a vybralo z nich 8 informací, které stojí za pozornost. Čtěte zde! 

Srdce
7.3.2016
To není žádný dort, ale voskové svíčkové "srdce pro Václava Havla"...
Mýdlová lízátka
4.3.2016
V Livignu, na horské farmě La Tresenda, se můžete projet na lamě nebo si koupit gastronomická eko-mýdla v podobě lízátek či dortíků:)
Wasted kosti
1.3.2016

Japonska kuchyne casto pouziva na prach rozemlete rybi kosti jako jemnou ingredienci, kterou v nejruznejsich variantach dochucuji pokrmy.

FoodArt
26.2.2016

Co s použitými lžičkami? Newejstujte! Dejte jim nový život:)



 
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy!
Francouzské přísloví
Top
English