VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Co jsme našli na zahrádce
15.7.2016

Pěstujete na zahrádce či na balkoně? Domácí produkty chutnají úplně jinak než ty kupované! Zkuste si něco zasadit a uvidíte jakou budete mít ze sebe radost až Vám vyroste první jahůdka či mrkvička! Anebo si jen tak na louce natrhejte sedmikrásky a hoďte si je do jogurtu či salátu! - Mají blahodárné účinky na játra, žlučník a dýchací cesty:)

Automat
12.7.2016
Vadí vám automaty na slazené nápoje a tyčinky? A co takhle pouliční automat, kde si non-stop mužete koupit čerstvé maso na steak, entrecote nebo hamburger? Barcelona je i městem jídla!
Homemade
8.7.2016

Domácí fíkový koláč "co dům dal": sušené fíky a kukuřičná mouka na hranici expirace, trochu bílého jogurtu od snídaně, pár vlašáků ze zahrádky, pšeničné otruby, med, skořice, vajíčka od sousedky, starší banán a trochu čerstvé pomerančové kůry. Voilà!

Throwing kills!
1.7.2016

Nedopalky zabíjí. Věděli jste, že každý odhozený filtr znečistí až 500l mořské vody?

Lednice
28.6.2016

Uvnitř vyplechované, zvenčí dřevěné staré chlaďáky (předchůdce elektrických ledniček) nepatří na smetiště! V luxusní stylové restauraci "zahrají" design, ale i uchovají víno ve stabilní teplotě. Zero Waste.

U Dělové koule 1866
24.6.2016

Takhle dali v hotelu Jičín "nový život" kachním křidélkům. Obrali je do posledního kousku, spekli a vyrobili huspeninu. Tu pak podávali s domácí cibulovou marmeládou a nakládaným patizonem od místních farmářů.

Plesnivá čoko
21.6.2016
Houskový knedlík a klobása s ušlechtilou plísní? Ba ne. Je to hořká čokoláda posypaná praškovým cukrem a bageta s olivovým olejem. Malá gastronomická pocta surrealismu ve městě Salvadora Dalí.
Buďme kreativní
17.6.2016

Také rádi odšťavňujete? A co děláte s dužinou? My jsme si udělali zdravý fresh juice z červené řepy a mrkve a veškerý "odpad" jsme použili do jemné krémové polévky se špetkou skořice a kapkou pomerančové šťávy:)

Foie gras zmrzlina
14.6.2016
Kdo by to řekl, že tahle zmrzlina je s příchutí husích/kachních jater? Další mistrovský kousek pana Töpfera nemá chybu.

Žito nad zlato
10.6.2016

Domácí žitný chléb všech příchutí? Koláčkova pekárna. Manželé Koláčkovi připravují také skvělé muffiny a samozřejmě koláče! Na ‪Prague Food Festivalu měli se svými výrobky opravdu úspěch a navíc prý žádný z jejich výrobků nepřijde nazmar, všechny mají svého kupce, tedy respektují filosofii ‪Taste-Waste.



 
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy!
Francouzské přísloví
Top
English