VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Amatrice
30.8.2016
Za každou porci špaget all'Amatriciana pošlou restauratéři 2 Eura na obnovu zemětřesením zničeného městečka Amatrice. Když to udělaji všechny italske podniky v Česku je to za měsíc 30 milionů, když celý svět, je to několik miliard. Amatrice dalo světu skvělou omáčku. Teď mohou gastronauti "něco" vrátit.
Gastronomický prstýnek
26.8.2016

Koupili jste si nový příbor a ten starý se chystáte vyhodit? Newejstujte! Podívejte, jaký krásný šperk se dá vyrobit třeba z vidličky! Raději si to 2x rozmyslete než něco hodíte do koše!

Biopotravina
23.8.2016
Která česká biopotravina letos zvítězí? Porota zasedla a ochutnala. Výsledky budu vyhlášeny 5. Září.
Don't waste it!
20.8.2016

Tento plakát byl vytvořen během 1. světové války. Kvůli nedostatku jídla nabádá: nakupujte s rozmyslem, vařte šetrně, používejte méně mouky a masa, nakupujte lokální potraviny, nandejte jen tolik jídla, kolik opravdu potřebujete, zbytky dále využívejte a NEPLÝTVEJTE. Tato výzva platí i dnes!

Ústřice
16.8.2016
Někdo nerad ústřice a jiný zase nesnáší kaviár. Ústřice jemně sypaná kaviárem podávaná v kořeněném nálevu z mořské vody - to je lahůdka pro všechny co milují seefood.
Šálky nebo podšálky?:)
13.8.2016

Také vám doma chybí pár šálků na kafe? Máme pro vás tip, jak je rychle a snadno "vyrobit". Stačí si jen vymýt pár skleniček od jogurtu a je to! Místo podšálku pak může posloužit třeba opracovaný kus dřeva, co jste našli v přírodě. Je to sice trošku hipsteřina, ale fantazii se meze nekladou!

Oliva
9.8.2016
Čím víc olivovník trpí, tím lepší plody. Podobně je to s révou vinnou. A jak je to s homo sapiens?
Zvěřinový amuse bouche
5.8.2016

V Kristině Hrádku neradi plýtvají, a proto pro nás na začátek připravili tuto dančí paštičku ze hřbetu divočáka, odřezků a z "horší" zeleniny. Podávali ji s brusinkovou omáčkou a domácím cibulovým chlebem. Mňam!

Husokrky vilejs
1.8.2016
Kazdy ten kousek je z jineho more. Srdce je ze Stredozemi, pobliz Barcelony a skorapka prapodivneho a extremne draheho "seafood" - husokrkeho vilejse pochazi z Atlantiku v Galicii.
Nenechte si ji ujít!
29.7.2016

Gastronauti! 27.10.-31.10.2016 proběhne poslední exklusivní Mňam Tour do Katalánska s Pavlem Maurerem. Zbývá ještě posledních pár volných míst a uzávěrka přihlášek končí již 7.8.2016. Pojeďte s námi!



 
Kdo umí víno pít – umí milovat.
George Sandová
Top
English