V brněnském KOISHI se šéfkuchař vždy snaží zpracovat celou surovinu beze zbytku! Takhle vypadal jeho lehce zauzený pstruh s chipsy z vlastní kůže a usmaženými šupinkami. Doprovázel ho tartar z řepy, pyré z odřezků a lehká majonéza s citronem, jejímž základem byl vývar z rybích kostí.
Pavel Maurer se kompostování nebojí! Na Moravě se jako malý všechno naučil od své maminky a babičky. Není to zas tak složité a zahradu k tomu nepotřebujete - kompostovat můžete klidně i na balkoně v paneláku! Kokoza vám poradí jak!!!
Müller Thurgau "dortík" z vinných slupek o průměru půl metru lisovali o víkendu na vinobraní na Pražském hradě. Mošt byl vynikající, nálada také!
Je libo partičku fotbálku přímo u stolu? V restauracích DC krále se španělskými kořeny - chefa José Andrése - se v pauze, kdy čekáte na objednávku, nikdy nenudíte!
I staré záclony a noční košile používají vinaři, aby vyplašili špačky, brousící si zobáčky na jejich úrodu!