VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv aktualit

Krevety
1.11.2016
Kterou krevetu si vybrat? No přece tu čerstvou !
Indická taška
27.10.2016

Stylová taška z použitých novin, která navíc poslouží dobré věci, je k mání v obchůdku Jeden svět na pražských Vinohradech.

Dýně
26.10.2016

Pro někoho Dušičky, pro jiného Halloween. Každopádně, teplá dýňová polévka s trochou chilli rozhodně v tomto chmurném počasí nikoho neurazí...

Mňam Tour
21.10.2016
Poslední Mňam Tour do Katalánska vypukne již tento čtvrtek! A co nás čeká? Tak například rozeznat hovězí tatarák od rajčatového - receptura slavných bratří Adrià nám pěkně zamotá hlavu:)
Červí ředkvička
18.10.2016

Tahle ředkvička už patří zpět přírodě. Červíci na mém malém záhonu se nemají špatně. "Zero-Waste" ;-)))

Umění z odpadu
14.10.2016

Zajíc nebo medvěd ze zátek od piva? Materiálu se meze nekladou - zátky dostaly "nový život" a zdobí prestižní galerii!

Dalí & Andaluský pes
11.10.2016
Studená tomatová polévka inspirovaná kultovním surrealistickým filmem Dalího a Buñuela: Andaluský pes. Jde o šílený záběr - řez okem. Znalci filmu jistě tuto gastronomickou nadsázku "přečtou".
Pstruh a řepa beze zbytku
7.10.2016

V brněnském KOISHI se šéfkuchař vždy snaží zpracovat celou surovinu beze zbytku! Takhle vypadal jeho lehce zauzený pstruh s chipsy z vlastní kůže a usmaženými šupinkami. Doprovázel ho tartar z řepy, pyré z odřezků a lehká majonéza s citronem, jejímž základem byl vývar z rybích kostí.

Knedlíčky
4.10.2016
Pár knedlíčků na přidání? Ach ta romantika středoevropské (Bavorsko, Česko) kuchyně!
Hurá na kompost!
30.9.2016

Pavel Maurer se kompostování nebojí! Na Moravě se jako malý všechno naučil od své maminky a babičky. Není to zas tak složité a zahradu k tomu nepotřebujete - kompostovat můžete klidně i na balkoně v paneláku! Kokoza vám poradí jak!!!



 
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy!
Francouzské přísloví
Top
English