VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Archiv tipů


Maurerův výběr Grand Restaurant
25.4.2017
Prague Food Festival představí i řadu delikates! Šnečí pochoutky, husí játra, pralinky a nevšední druhy čokolád, hummus princess, italskou zmrzlinu, žitné dobroty, tradiční i netradiční sýry a paštiky, orientální oříšky a sušené ovoce... Tak už máte vstupenku? / Prague Food Festival - gastronomic event of the year! Have you bought your ticket already?
Prague Food Festival
1.4.2017
Motto: “Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!” 26.5 Pátek 12-21h 27.5 Sobota 12-21h 28.5 Neděle 12-19h Jeden z největších food festivalů v naší zemi. Špičkové restaurace, osvěžující nápoje, nevšední delikatesy, cooking show, workshopy, hudba a další části bohatého programu. RESTAURACE - goo.gl/h3p5dJ Letos jsme si s výběrem restaurací dali opravdu záležet. Můžete se těšit na kuchyni indickou, francouzskou, italskou, karibskou, středozemní, fusion, asijskou, kreolskou i českou. Chybět nebudou ani vegetariánské speciality. Všechny pokrmy budou připraveny z výběrových a čerstvých surovin. ANGUSFARM AUREOLE FUSION RESTAURANT & LOUNGE BELLEVUE ETNOSVĚT GAO DEN CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE RISTORANTE IL GIARDINO, NH PRAGUE CITY KOBE LA BODEGUITA DEL MEDIO LE GRILL, THE GRAND MARK PRAGUE MIRELLIE MONARCHIE NOSTRESS PROLOG BAR SPICES RESTAURANT & BAR, MANDARIN ORIENTAL U EMY DESTINNOVÉ V ZÁTIŠÍ NÁPOJE - goo.gl/0MPAhZ Vedle prvotřídních koktejlů, lahodných vín a osvěžujícího piva si pochutnáte i na vynikající kávě a luxusních značkách minerálních a pramenitých vod. DELIKATESY - goo.gl/v318c0 Čokoládové pralinky, husí játra, párování vína s čokoládou, hlemýždi na několik způsobů, italské sýry, lahodné paštiky, domácí hummus či řemeslně vyráběná zmrzlina, to vše si pro vás připraví stánky s delikatesami. PROGRAM: Bohatý program nabídne barokní kuchyni v Czech Specials, školu vaření s Apetitem, cooking show na stánku Kenwood a Hotpoint, workshopy v Etnosvětě a Spices Restaurant & Bar, přednášky o zdravé stravě, soutěž čepování piva s pivovary Lobkowicz, skvělou hudbu v Prolog Baru a v La Bodequita del Medio nebo dětský koutek. Dopřejte si chvilku pohody v doprovodu dobrého jídla a pití ve Vyšehradských sadech! Vstupenky: - Předprodej za 450Kč na goo.gl/YqwrMg - Na místě za 550Kč Podrobné informace o všech účastnících, partnerech a programu najdete na www.praguefoodfestival.cz/uvodni-strana
Maurerův výběr Grand Restaurant
26.2.2017
Jaké jsou žhavé gastronomické trendy pro rok 2017? 1) TRANSPARENTNOST – Zákazník o sebe více pečuje a chce přesně vědět z čeho se produkt, který kupuje skládá, jakými procesy prošel a odkud pochází. 2) TISKÁRNA NA JÍDLO – Již jsme o tom psali ve včerejším článku – rozjíždí se trend naprogramovaných mašin doslova tisknoucích pokrmy ve 3D. 3) NÁKUPY ON-LINE – Tento rok pravděpodobně zažije nákup potravin po internetu, objednávky dovozu jídla domů atd. svůj vrchol 4) RESTAURACE SE ZAMĚŘENÍM POUZE NA JEDINOU INGREDIENCI – Konzervy, zrající masa, vejce, avokádo – už nyní jsou jich spousty! 5) „REINKARNACE“ SUROVIN – Znovu se začnou užívat „zapomenuté“ suroviny jako např. kurkuma či zázvor 6) BOOM MÁLO ZNÁMÝCH KUCHYNÍ – Lidé jsou čím dál odvážnější a zvídavější, proto na trh pronikají kuchyně jako korejská, africká či filipínská 7) SPOLEČNÁ MENU – Gastronauti rádi ochutnávají mezi sebou, stolování je společenskou záležitostí a zároveň je zajímá ochutnat toho co nejvíce – trendem je tedy objednávat více pokrmů po malých porcích a podělit se o ně 8) VŠE JE JEDLÉ – Již se nezpracovávají pouze exkluzivní ingredience, naopak, kuchaři jsou kreativní, vracejí se k tradicím, zkouší nové suroviny, i ty zdánlivě „nepoužitelné“. „Taste waste“ vládne světem!
Prague Food Festival
11.5.2016
Na co se těšit? #18 HUSÍ JÁTRA FOIE GRAS recepty & odkazy Tradiční účastník festivalu nabídne široké portfólio této světově proslulé lahůdky v teplém i studeném provedení. Nebudou chybět Husí játra s jablky a cibulkou, ale například i novinka: zmrzlina Foie gras. Menu: - Zauzený kachní jazyk se salátkem z divokých hub - Kachní gulášovka s pěnou z medvědího česneku a bramoborvým chipsem - Husí játra Foie gras s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem - Zmrzlina Foie gras
Prague Food Festival
4.5.2016
Na co se těšit? #11 HUSÍ JÁTRA FOIE GRAS recepty & odkazy Tradiční účastník festivalu nabídne široké portfolio této světově proslulé lahůdky v teplém i studeném provedení. Nebudou chybět husí játra s jablky a cibulkou, ale například i novinka: foie gras zmrzlina!
Prague Food Festival
1.12.2015
PŘEDPRODEJ ZAHÁJEN OD 1.12. NA WWW.GRANDRESTAURANTFESTIVAL.CZ !
Průvodce nejlepšími víny
13.11.2015

Nejprestižnější a nejobávanější sommeliéři doporučují 893 nejlepších domácích vín. Více na www.w-d.cz/pruvodce/

Rozhovor s Boddiem
13.3.2015

Přečtěte si rozhovor s naším Food Guru - Boddiem! Hodnoťte restaurace, komentujte, navštěvujte gastronomické festivaly a příště bude interview třeba přímo s Vámi!

Čtete zde

Hradčanské potkávání
16.12.2014

HRADČANSKÉ POTKÁVÁNÍ
Vánočí trhy poprvé na Hradčanském náměstí - nalaďte se na vánoční atmosféru s pěveckými sbory

podzim
14.10.2014

Ochutnávejte chutě podzimu, komentujte, hodnoťte... Od 1. prosince na Vás budou na webu Grand Restaurant Festivalu čekat degustace zimní. 



 
Pospěš si s prací, nikoli s jídlem.
Čínské přísloví
Top
English