VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

 
Glosa: Silvestrovská bilance
2018-12-30, Text: Pavel Maurer

Vážení gastronauti,

ke konci roku bych rád trochu bilancoval, ale neumím moc dobře počítat - a tak se omlouvám, že moje statistiky budou jen přibližné. Každopádně jsem za těch 6 let, co mám tu úžasnou příležitost vás, vážení posluchači, v tomto poledním čase oslovovat, tak za tu dobu jsem podle mých hrubých výpočtů již napsal a namluvil přes 600 gastronomických glos. Úplně mi z toho jde hlava kolem, ale věřte, že to přesto dělám moc rád a sám sebe občas udivuji, že jsem zatím nevyčerpal všechna žhavá témata. Každý týden se kolem mne vyrojí hned několik kulinárních příběhů, někdy jsou příliš odborné a nechci vás zatěžovat detailem, velmi často mne také inspirují vaše dotazy, dopisy a podněty. Píšete mi, co jsem řekl špatně, kde jste zažili nějakou neuvěřitelnou příhodu s vrchním, příšerné jídlo nebo nadmíru chutný gastronomický zážitek. Nevadí, že mi také občas někdo z vás vyčte, že jsem se sekl v realitě a nebo, že jsem dokonce udělal nějakou gramatickou či lingvistickou chybu. Víte, to se stává i v nejlepších podnicích. Filmový dr. Chocholoušek z psychiatrické léčebny v Bohnicích by vám na to řekl:: “K tomuto politováníhodnému nedopatření dochází v našem ústavu maximálně jednou za deset let!” Já prostě dělám co můžu a vaše kritické připomínky jsou pro mne často základní stavební kameny. Úplně nejvíc mne za poslední rok potěšil pravidelný posluchač Radiožurnálu, který hodně cestuje po naší planetě a někdy mi píše z Kambodže, jindy si zrovna koupe nohy v Egejském moři v Řecku a přes tablet poslouchá o jídle, i když má k obědu tzatziky. Pak zase z Londýna a pak z Melbourne. Všude poslouchá tuto stanici a občas i moje glosy. To člověku skutečně nalije do žil takovou energii, že se hned lépe píše i mluví. Je vás, ale také - dost posluchačů, kteří stejně jako já, žijete gastronomií, zajímá vás dobré jídlo, nové suroviny a neobvyklé ingredience, rádi vaříte, chcete vědět o tom, co je zdravé. Vy mi můžete také kdykoli napsat, protože inspirace není nikdy dost! A já slibuji, že si každý váš dopis přečtu a když budu umět reagovat, určitě téma rozvinu. Takže, až mi budete zase psát, že vám v restauraci předhodili nějaký totální blaf, že servírka byla neurvalá, nebo, že vám vadí, jak vás - já - peskuji, že moc sladíte, solíte a cpete se příliš tučným masem, berte to, prosím, s jistým nadhledem. Já nejsem kazatel, mravokárce, ani zákonodárce - já se jen v těchto gastronomických glosách snažím s vámi podělit o to, co mě zajímá, baví a někdy i rozčiluje. Těším se, že vaše reakce mě budou inspirovat i celý příští rok!
 
Hezký víkend a hlavně "nejezte, nepijte a když to půjde - ani nežijte blbě!"

Komentář můžete vkládat, pokud jste oveřený hodnotitel.

Komentáře
Momentálně nejsou k dispozici žádné příspěvky
 



 
Až budou obsluhovat roboti, bude vhodné je na chvíli vypnout.
Anonym
Top
English