VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

 
Glosa: Too Good To Go
2018-10-27, Text: Pavel Maurer

Vážení gastronauti,

napsali mi nedávno z letiště v Mnichově, že se rozhodli nabízet dobré jídlo za rozumnou cenu! No to rád slyším, protože za každý okoralý obložený chleba zaplatíte v letištních občerstvovnách všude na světě majlant!. Ceny jídla a pití na letištích jsou přemrštěné, to všichni víme, ale když má naše letadlo zpoždění, což mimochodem, začíná být čím dál tím častějším jevem, tak zabíjíme čas jídlem, pitím a klábosením. Jenže tento způsob čekání na letadlo leze dosti do peněz. A navíc - co se kvality pokrmů týče, za ty peníze - to není žádné mistrovství světa! Několik provozovatelů letištních hal se proto rozhodlo nabídnout svým pasažérům, cestujícím i zaměstnancům zcela novou službu - jídlo na objednávku. Je to jednoduché - vybere si pokrm, objednáte dopředu a vyzvednete si jej v určitou dobu za rozumnou cenu. Výhoda pro vás. Provozovatel zase ví dopředu, kolik toho má uvařit a tak se omezuje zbytečné plýtvání a šetří se peníze na všech stranách. Dnes tuto službu využívá přes 5 milionů lidí, kteří se pohybují na letištích. Cena je redukována, jídlo připraveno, objednáno. Internet, aplikace a telefony nám umožňují okamžitě reagovat. To je dobré! Moje dcera mi zase včera psala, že dostala v obchodě s potravinami čtvrt dolaru zato, že si přinesla vlastní tašku. A můj syn mi zase ukázal v telefonu, že v několik světových městech, když vrátíte do automatické sběrny plastové obaly, dostanete slevenky na jídlo, lístky do kina, zlevněné jízdenky na městkou dopravu a spoustu dalších zajímavých zvýhodněných bonusů. Stačí jen hodit plastový obal na správné místo, do označeného sběrného kontejneru namísto do popelnice nebo do křoví. Jak jednoduché a krásné je neplýtvání! Konečně nám dochází, že končí legrace a že se naše planeta začíná topit v odpadcích, které z velké části produkuje i potravinový průmysl. Tak, s chutí do toho - možností jak chránit Zeměkouli je mnoho a kdo dodrží přirozená pravidla, je odměněn nejen lepším vzduchem a vodou, ale i dalšími drobnými výhodami. Je to tady, jenom to musíme dostat do svého běžného programu. Čím méně budeme plýtvat o to více si vše kolem užijeme!
 
Hezký víkend a hlavně "nejezte, nepijte a když to půjde - ani nežijte blbě!"

Komentář můžete vkládat, pokud jste oveřený hodnotitel.

Komentáře
Momentálně nejsou k dispozici žádné příspěvky
 



 
U jídelního stolu je jediné místo, kde se první hodinu nikdy nenudíte.
Anthelme Brillat-Savarin
Top
English