VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

 
Glosa: Víte, jak poznat dobrou restauraci? Tady je 10 tipů
2013-03-24, Text: Pavel Maurer
Asi vás moc neudiví, že mne baví sledovat časopisy, televizní pořady a internetové blogy – ovšem pouze za předpokladu, že jsou věnovány výhradně jídlu a pití.

Food kritici na celém světě se totiž každoročně předhánějí v definicích, jak poznat tu správnou restauraci, kde se zaručeně dobře najíte a kde navíc bude bezva atmosféra.

V mnohém se moje názory shodují i liší. Podívejme se alespoň na některá kritéria, která jsou mi docela sympatická a která, jak v některých případech sami ucítíte, jsou, tak trochu, poplatná trendům posledních let.

10 tipů, jak poznat dobrou restauraci
  1. Restauraci vlastní manželský nebo silně spřátelený pár.
  2. Kuchař je lehce zkérovaný. Mám na mysli druh tetování – neplést si, laskavě, se slovem zkárovaný!
  3. Podnik používá jednoduchý porcelán bez ozdob a lehké, spíše lacinější příbory.
  4. Vždy je k mání několik míst k sezení poblíž napůl otevřené kuchyně. Prostě jim vidíte pod ruce.
  5. Jídelní lístek se vejde na jeden list papíru. Někdy je psán rukou.
  6. Nepřijímají se rezervace a na stolech nejsou ubrusy.
  7. Někdo z číšníků nebo sommeliér má lehký přízvuk a nezná úplně všechna slova užívaná v dané zemi.
  8. Jídlo servírují na předehřátých talířích. To mimochodem obzvláště miluji!
  9. Při platbě kartou nemá obsluha moc nadšený výraz ve tváři. Většinou je z nějakých neznámých důvodů transakce zamítnuta, takže musíte zaplatit hotově.
  10. V některých zemích můžete trochu smlouvat o cenách. Zvláště tehdy, když už se připozdívá a je zjevné, že v kuchyni mají stále dost navařeno.

Tak dobrou chuť. A prosím vás – nejezte blbě!

Komentář můžete vkládat, pokud jste oveřený hodnotitel.

Komentáře
Momentálně nejsou k dispozici žádné příspěvky
 



 
Láska je omáčka, která teprve dá každému masu chuť.
Francouzské přísloví
Top
English