VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

 
EU2009.CZ: Lesk a bída české kuchyně
2009-01-07, Text: Pavel Maurer
Co to vůbec je - česká kuchyně? Španělský ptáček, Vídeňský řízek, Maďarský guláš nebo Frankfurtská polévka či Turecká káva? Cizinec by asi těžko připustil, že jde v našich zemích o běžné výrazy, které často nemají nic moc společného se svým zahraničním jménem. Pochopitelně tu hraje roli historický vliv bývalého Rakousko-Uherského impéria, během něhož byla naše země křižovatkou různých kultur, jazyků, vlivů politických, etnických i etických. Židovská, německá, ruská a maďarská, ale také francouzská gastronomie zanechaly u nás mnoho vlivů a ingrediencí, specialit, které jsme si ovšem postupem doby přizpůsobili našim chutím a možnostem...

» Více na eu2009.cz

Komentář můžete vkládat, pokud jste oveřený hodnotitel.

Komentáře
Momentálně nejsou k dispozici žádné příspěvky
 



 
Dobré jídlo je jako dobrý sex – čím více se vám ho dostává, tím více si ho žádáte.
Gael Greenová
Top
English