VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

 
Metro: Výhled
2018-03-28, Text: Pavel Maurer

Romantická restaurace uvnitř rozhledny Svatobor na Šumavě, Sky Club v 18. patře hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Větruše tyčící se nad celým Ústí nad Labem, nebo Restaurant a bar Oblaca v Žižkovském televizním vysílači 63 metrů na městem. Také Aureole Fusion Restaurant & Lounge ve 27. patře City Tower nabízí velmi neotřelé pohledy na Prahu. Nebo Port 62 nebo Kampa Park, nebo přímo na Vltavě plovoucí Marina Ristorante či Botel Matylda, tam zase kolem vás krásně plyne voda. Lidé prostě mají rádi, když sedí v restauraci u okna, když se můžou dívat nahoru nebo dolů, když se vystavují jako v akváriu a pozorují ruch ulice a také někteří jsou rádi nejen, že něco vidí, ale též, že oni jsou viděni jak si debužírují! Je to možná i jakýsi instinkt z pravěku, že máme rádi přehled, aby nás nepřepadl šavlozubý tygr. Statisticky je zkrátka prokázáno, že když si má někdo vybrat restauraci, z níž je výhled a nebo zalézt někam do podzemí či uzavřených prostor, volba je jasná. Nedávno jsem navštívil Ranch Hořovice, kde při obědě můžete přes sklo sledovat jak ve vnitřní jízdárně “rajtují” koně se svými jezdci a nebo také je velmi okouzlující restauraci Ajeto v Novém Boru, kde můžete během gastronomického zážitku sledovat skláře při jejich umělecké práci. Můžete jíst a dívat se jak oni tvarují sklo a vdechují mu nový život, zatímco vy vdechujete vůni své marinované krkovičky. Restaurace, které nabízejí výhled na něco, co je pěkné, mají u nás zákazníků vždy trochu výhodu - a proto je třeba počítat s tím, že je dobré si udělat raději rezervaci a též být připraven, že někdy musíme zaplatit i nepatrnou “přirážku” za tuto jejich unikátní přidanou hodnotu.
 

Komentář můžete vkládat, pokud jste oveřený hodnotitel.

Komentáře
Momentálně nejsou k dispozici žádné příspěvky
 



 
S láskou je tomu jako s jídlem - když má člověk velké oči, pustí se do toho, ale dlouho nevydrží.
Antoine-Francois Callet
Top
English