VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Pavel Maurer píše

 
Metro: Techtle Mechtle
2013-03-22, Text: Pavel Maurer
   Pavel Maurer - špagety

Baví vás ulítlá a někdy i trochu bláznivá jména hospod? Mě tedy ano. Člověk si podnik tím pádem lépe zapamatuje, a to především, když restaurant dostojí svému slibnému jménu. Pokud jdu s kamarády na pivo do hospůdky, která se jmenuje "U suchý dásně", oceňuji jejich smysl pro humor a očekávám, že mi nevyschne hrdlo ani na vteřinu! V restauraci s poetickým názvem "V sedmém nebi" bych chtěl být zase všemožně opečováván. Podnik "U hodného psa" jistě bude myslet na naše domácí mazlíčky a číšník nás již ve vchodu vítá s miskou vody a žvýkací kostičkou. Jednoduché jméno "Lokál" znamená, že by hospůdka měla vypadat lokálně a vařit domácí, tradiční jídla. Měl bych se tam cítit jako doma. Podnik jménem "Postel", věřte-nevěřte vám skutečně nabízí poležení a servis přímo na vaše sněhobílé lůžko. Od názvu "Briketa" naopak čekejte tvrdé chlápky z Nákladového nádraží, otevírací dobu non-stop a rum za pár korun. Nad čistotou a designem však raději přimhuřte oči. O to tu skutečně nejde, zato horkou polévku vám dají už v šest ráno! "U Chcípáka", "Černá kočka, bílý kocour", "Plné břicho", "Na blbým místě", či "U slabé vůle" nebo "U mrtvýho ptáka" …to už si raději dosaďte sami podle vlastní fantazie. Někde to tak je, jak slibují na svém vývěsním štítu, jinde je ale zcela mimo.
 
Co se děje v podniku se slibným jménem "Techtle-mechtle" úplně přesně nevím, ale dere se mi do hlavy nezapomenutelná věta atraktivní herečky Laďky Kozderkové: "Pane, tak tedy - techtle, to ano - ale mechtle? V žádném případě!"

Komentář můžete vkládat, pokud jste oveřený hodnotitel.

Komentáře
Momentálně nejsou k dispozici žádné příspěvky
 



 
Láska je omáčka, která teprve dá každému masu chuť.
Francouzské přísloví
Top
English