Filtrovat podle projektu: blank_ico
gr_ico
grf_ico
pff_ico
Komentáře

Dalda

Gourmet

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (15. 7. 2019 12:39:54)

chtěl jsem jen vyzkoušet tuto "vynikající" restauraci a řeknu upřímně- nejsem spokojený ! zaujal mne "pečený morek" - dostal jsem 2 morkové kosti,s cca 20-30 gramy morku, k tomu, 2 krajíce opečeného chleba a sálatkem a s kaparami a hořčičným semínkem. to vše za cca 135 kč ! V jídelním lístku není uvedena gramáž, takže účetně je vše ok. o víně neměl číšník také moc podrobné informace, interiér hezký, ještě vyzkouším, ale pokud bude poměr výkon-cena stejný jako u pečeného morku tak za mne ne !
 

Rem

Connoisseur

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (15. 7. 2019 13:47:25)

Snad jste nečekal půl kila. Jinak porci onoho předkrmu je možné vidět u mne pár příspěvků níže na fotce. Osobně mi za těch 135 Kč ona porce nijak nevadila, ten morek je celkem dost mastný a sytý. Uklidním Vás, jsou restaurace kde za předkrm 50 gramů dáte i 200 Kč, zkuste jít třeba do Borga :)) No pokud jste na větší porce za pár korun, chce to asi jiné lokály. Že číšník nevěděl nic o vínu chyba rozhodně je, já se vždy spokojím s vodou pro "pročištění úst" před dalším chodem.
 

Dalda

Gourmet

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (15. 7. 2019 14:51:48)

ale néé, mě nevadí suma 135 kč , mě vadí poměr výkon -cena - v těch mých kostech bylo opravdu jen na 2 lžičky a když to porovnám, že třeba v Oceánu dostanu za tu cenu 3 ústřice, tak mě to dost naštvalo. Ale říkám, zkusím to ještě jednou :-))
 

Rem

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (10. 7. 2019 20:18:40)

No a hlavní chod, taky bomba, připlavala rybka a to rovnou pečená makrela. Byla super a doplňky pórek, paprika, fazole se k rybě hodily. Na závěr koláč s křehkého těsta s čokoládou a olivami. Nevšední kombinace, super chuť. Atelier u mne v rámci těch levnějších restaurací prostě boduje a jsem rád, že se mu daří. Obsluha milá, přátelská a prostě fajn. Interier mi přesněji hala, kde jsem dnes seděl, mi přišla v pohodě a omrkl jsem zajímavé obrazy. U mne prostě celkově VYNIKAJÍCÍ!
 

Rem

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (10. 7. 2019 20:15:04)

Tak jsem neodolal, a skočil do atelieru, když jsem viděl co tam mají :) Započal jsem velmi dobrou kedlubnovou polévkou s dýňovým olejem. Kousky svěží kedlubny měly šmrnc, polévka úplně v cajku :) Pak to přišlo. Pečený morek jako předkrm. Ano jídlo co samo o sobě u některých vzbuzuje rozporuplné pocity. Já do něj šel a byla to lahoda! Morek jsem si dochutil solí, pepřem, případně salátem z petržele, ač ta není můj favorit, ale i tak šmakoval! Každopádně celkově za odvahu a chuť skládám obdiv.
 

janis

Gourmet

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (5. 6. 2019 18:56:26)

Velkou devizou baru+bistra je lokalita v centru a přesto na klidném místě, ve vnitřním dvoře u Svoboďáku. Interiér je zajímavý se snahou o určitou pestrost a současně intimitu. Jen některé doplňky už jdou trochu do pózy nnebo kýče, ale zatím se snažím to nevidět. Kvalita jídla je velmi nadějná, kapustová polévka dnes byla ok a pečený bůček s blanšírovaným špenátem a novými bramborami ve slupce taky. Domácí limonáda mohla být lepší, ale káva byla nad očekávání, takže na 1. návštěvu velmi dobré.
 

janis

Gourmet

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (5. 6. 2019 19:16:03)

Ještě na okraj - aktuální i stálý lístek (viz i web podniku) působí lehce nepřehledně, když např. neodděluje předkrmy od hlavních jídel, v dezertech má buchty a třeba i granitu.... A mně trochu vadí, že nikde se nelze dovědět množství nebo gramáž jídel resp. obsah nápojů (třeba právě té granity) a nezbývá než se spolehnout na povšechné informace od obsluhy. To je ale trochu málo.
 

Rem

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (16. 3. 2019 20:13:03)

Celkově, restaurace nabízí velice kvalitní, zábavné a chutné pokrmy za příznivé ceny. Interier je příjemný, stylový, intimní. Obsluha přátelská, ráda si popovídá nejen o jídle. Neodpustím si... Po minulé návštěvě v GRF byl v rámci ní welcome drink při příští návštěvě. No i když jsem nenápadně nahazoval toto téma welcome drink se nekonal. Nejsem z těch co si jej vynutí, no stalo se a život jde dál. Sýr jako pozornost to vykompenzoval. Restauraci hodnotím restauraci SKVĚLE.
 

Rem

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (16. 3. 2019 20:05:09)

Následovala polévka z bílé cibule. Na tu jsem byl velmi zvědavý. Není to běžná cibulačka, polévka je díky smetaně a sýru jemná, jemná a najednou hrk, ucítíte tam tymián, je ho tam tak akorát, aby tu jemnost úplně změnil a okořenil a udělal polévku zábavnější. Polévka mne hodně bavila. Hlavní chod pečený hovězí krk s topinamburem. Masíčko měkké, růžové dobré, k tomu chutná šťáva a topinambur. Na závěr jsem si dal rum babu. Což byl dortík s čokoládou a smetanou v rumu. Příjemná tečka na závěr.
 

Rem

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (16. 3. 2019 19:57:59)

Slíbený návrat, tentokrát v běžném roce, po festivalovém objevování. Nové menu, jednoduché, srozumitelné a člověk si vybere. Začal jsem lososovým tatarem, se sladkým citronem. Příjemná a svěží kombinace uzený a čertvý losos + křen. Dále jsem pokračoval druhým předkrmem (teplým) musel jsem si dát pečený celer. Po zážitku s celerovým carpacciem jsem čekal jaký bude. Ingredience stejné, chuť úplně jiná však stále zábavná. Jo udělat suroviny co mi nechutnají tak aby mi chutnaly, to mne vždy dostane.
 

honz

Food Guru

  1

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (4. 3. 2019 23:52:42)

Hele Rem mě navnadil, sem to s klukama navštívil a hezký je to!Kus vepřovýho s kotletou a docela dobrý bylo.Zase mrknem někdy.
 

Rem

Connoisseur

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (5. 3. 2019 01:09:02)

Díky. 16. to tam jdu omrknout mimo festival, takže vyberu něco z nabídky, kterou každý měsíc mění. Tak uvidím jaké to bude "naostro" v běžném režimu, ale myslím že v Brně nebudou mít problém zapadnout.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (14. 2. 2019 21:13:20)

Na celerovém carpacciu mi nebyla příjemná určitá slaná a kyselá chuť. V kombinaci s tvarohem to trochu připomínalo halušky s brynzou. Naopak parfait z bílého máku byl vynikající.
 

Rem

Connoisseur

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (5. 3. 2019 01:06:53)

A mne zrovna tato chuť u celeru překvapila (nevadila) Bylo to něco jiného, než co jsem původně čekal. Inu tisíc lidí, tisíc chutí. Parfait byl topka, a to na sladký vůbec nejsem :)
 

Grand Restaurant Festival 2019 (23. 1. 2019 22:29:20)

Festivalové menu nás uchvátilo, jídlo bylo skvělé od začátku do konce, vlastně nevím, zda bych mezi chody vybrala favorita. Každopádně kombinace celeru, uzeného tvarohu a capari se ciderem byla neobvyklá a naprosto dokonalá. K Parfaitu z bílého máku a povidlům jsem pila Vejrus coctail, který byl skvělý. Místní párování jídla s koktejly mě osobně hodně baví. Manžel pil předepsaná vína, která byla standardní kvality. Interier zajímavý, pro mě poněkud chladno, škoda.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (21. 1. 2019 19:44:10)

Nebyla to naše první návštěva restaurace v rámci GRF, a ani první návštěva Atelieru....a byla to pecka. Líbí se nám koncept, obsluha, cit pro jídlo, vše vychucené do posledního detailu...za náš jednička s hvězdičkou, a podtržení k tomu. A jako zlatý hřeb jsme si dali signature pokr Atelieru, a to kynuté buchty se zelím a škvarkami a bylo to DOKONALOST!
 

Rem

Connoisseur

plus 1
minus 0

Grand Restaurant Festival 2019 (17. 1. 2019 16:03:07)

Interier působí příjemně. Byl jsem usazen na baru což na jednu stranu bylo super, že jsem viděl přímo na zrod díla, bohužel hned vedle byl výdejní pult tak se vedle mne ochomýtal servis. Co mne zarazilo bylo, že po dopití bílého vína k předkrmu mi bylo k hlavnímu chodu nalito červené víno do stejné sklenice. Netuším zda je to úplně běžné, nejsem tak znalý vinař, s tímto jsem se setkal poprvé. Krom zmíněného nebylo co vytknout. Restauraci navštívím i mimo festival, a uvidíme jak zapůsobí :)
 

Rem

Connoisseur

plus 1
minus 0

Grand Restaurant Festival 2019 (17. 1. 2019 15:56:05)

První letošní návštěva festivalu v Atelieru. Restaurace se festivalu účastní poprvé, a tak jsem byl zvědav. Při čtení předkrmu se mi ježily chlupy, nejsem milovník celeru ani tvarohu. Ovšem kombinace celeru, uzeného tvarohu a cideru byla skvělá. Celé to doplněno kapary, no předkrm mi velmi chutnal. Hlavní chod, vepřové koleno bylo dobré, šťavnaté, s kůrčičkou, doplněné kyselejším salátkem. Hlavní chod byl dobrý. Parfait z bílého máku jako dezert, byl naprostý luxus. K tomu povidla, prostě boží!
 
 
 
Vložit komentář
 


 
U jídelního stolu je jediné místo, kde se první hodinu nikdy nenudíte.
Anthelme Brillat-Savarin
Top
English