Filtrovat podle projektu: blank_ico
gr_ico
grf_ico
pff_ico
Komentáře

Mirek7

Food Guru

  4

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (15. 6. 2019 18:33:08)

Restaurace: La Cave
Nejvíc zaujme jeskynní interiér; jídlo je solidní.
 

Grand Restaurant Festival 2019 (4. 3. 2019 14:54:09)

Restaurace: La Cave
Navštíveno v rámci GRF 2019. Prostora sklepní, ale hezká, jídlo velmi dobré, jen telecí trošku náročnější na žvýkání. Na druhu stranu dezert delikátní. Obsluha byla milá, ale zapomněla na vína a prostě byla taková lidovější, nežli jsme zvyklí na stardardu GRF. Ale celkově v pořádku.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2019 (27. 2. 2019 01:44:13)

Restaurace: La Cave
Mladičká servírka Diana je velice příjemná, znalá menu i podávaných vín. Zásadně dodržuje obsluhu zprava, tleskám! Perličková terinka i maminha opravdu báječné, a to mám dost mlsný jazýček. Škoda jen odporného zápachu ředidla, v závěru už jsem trochu přiotrávený, ach jo. Na závěr dezert přinesl sám pan šéfkuchař Martin Pudil, kterému jsem za skvělý oběd poděkoval a činím tak i nyní ještě jednou.
 

Boddie

Food Guru

  10

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2019 (27. 2. 2019 01:40:21)

Restaurace: La Cave
V pravé poledne vcházím do prázdné restaurace, kde jsem nebyl hodně let, je tu stále ještě prázdno. Výtečný domácí chléb s ořechy a rozinkami musím pro absenci dezertního talířku mazat v ruce... Francouzský Sauvignon je hodně jednoduchý, Merlot z Gaskoňska výtečný. No a pak to přijde. Naprosto nepřekonatelný zápach ředidla, údajně proto, že v patře probíhá rekonstrukce. Mezi námi, tak proč restauraci nezavřete po dobu oprav? Kdo to má čuchat a ještě při tom vychutnávat menu?
 

Grand Restaurant Festival 2019 (23. 2. 2019 18:47:30)

Restaurace: La Cave
Chuťový a estetický zážitek, který se s každý chodem stupňoval. Dezert byl vyvrcholením a nutně potřebuji recept na to makové něco. A to mák normálně nevyhledávám. Milá a pozorná obsluha. Děkujeme!!!
 

honz

Food Guru

  1

plus 4
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (3. 9. 2018 19:28:56)

Restaurace: La Cave
jehněčí v housce se dalo,zkazila to všechno praštěná servírka,druhý pokus bude poslední
 

Mirek7

Food Guru

  4

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (4. 9. 2018 08:27:28)

Restaurace: La Cave
Jó, kde jsou ty doby, kdy tomu šéfoval Martin Svatek (ten je nyní o pár metrů dál v hotelu Nautilus).
 

honz

Food Guru

  1

plus 2
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (9. 1. 2017 13:15:56)

Restaurace: La Cave
liškovožampionová polívka je na náměstí v Nautilusu lepšejší,panenka nic moc trrrrrrrrrrr Pudile Pudile
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (13. 10. 2016 18:41:29)

Restaurace: La Cave
Myslím, že restaurace La Cave je dobrý výběr!! :-) Jídlo je chutné a báječně vypadá. Šéfkuchař Martin Pudil je fakt šikovný. Kačeří prso se švestkami a candát s celerovým pyré byla naprostá fantazie!! Houbový krém jako polévka je za nás lepší než v Nautilu, kde nám naopak vůbec nechutnal. Takže vřele doporučujeme!!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (22. 1. 2016 18:25:10)

Restaurace: La Cave
Restaurace stylová, příjemná ve sklepní části hotelu, jídlo nadprůměrné, ne však dokonalé, pstruh jako filátko v degustačním menu nebyl žádný šlágr, ve filetu si kosti prostě nepředstavuji a je nepříjemné je vybírat. Jinak poštika a uzená kachní prsa velice vynikající.
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (23. 1. 2016 23:23:14)

Restaurace: La Cave
Je důležité vybrat si tu správnou restauraci v Táboře. Příště nejezděte do "Dvořáka" a zajeďte si k panu Svatkovi do hotelu Nautilus s restaurací Goldie na Žižkově náměstí. Uvidíte ten rozdíl v kvalitě.
 

Mirek7

Food Guru

  4

plus 1
minus 1

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (20. 4. 2014 16:48:08)

Restaurace: La Cave
Trochu podivná modrá barva v "jeskyni" je vystřídána béžovou, což je zásadní plus - jinak vše ostatní je o stupínek níž. Jídlo není za jedna a totálně zmatená servírka také ne. A vrcholem je amous buche, které je nám účtováno: 20,-Kč za osobu. Proč mám, sakra, platit za něco, co jsem si neobjednal? Mylně jsem se domníval, že pečivo a jihočeské máslo je pozornost šéfkuchaře (jako ve vedlejším hotelu Nautilus). Ó - jak jsem se mýlil .....
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (20. 4. 2014 23:59:18)

Restaurace: La Cave
I já mám s La Cave podobné zkušenosti. Obsluha tu nikdy nestála za nic a já jsem si již tuto restauraci dávno škrtl. V Táboře jsou jiné zajímavé kvelby, kromě bezkonkurenčního Goldie i Kafe Bar Havana a U dvou koček. Chce to překonat klišé, že co je v Maurerovi je dobré a naopak :-)) Když si tak čtu Vaše komentáře, mohl to být hezký víkend!
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (21. 4. 2014 10:52:43)

Restaurace: La Cave
Nevydržím to a musím reagovat na AMUSE BOUCHE(amys buš). Tento výraz znamená "radost v puse". Amuse=bavit a bouche=ústa. Miniaturní jednohubka je pozorností šéfkuchaře, který tím prezentuje svoji kuchyni a slouží i k vyplnění času při čekání hosta na první či druhý chod. Amuse bouche se nikdy neplatí, protože není uveden na jídelním lístku. Pokud se na účtence toto sousloví objevilo, pak je to správné reklamovat.
 

Boddie

Food Guru

  10

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (21. 4. 2014 11:02:38)

Restaurace: La Cave
Zde šlo spíš o neslavně proslulý COUVERT, který bývá na jídelním lístku uveden hned na začátku či na konci. Hluboce nesouhlasím s tím, že mi je účtováno navíc "stolovné", které se skládá např. z dochucovadel, pečiva, ubrousku, použití příboru či třeba jen kytičky ve váze. Couvert si účtuje jen málokterá restaurace, je to svým způsobem drzost. Host to má jednoduché: buď tam chce chodit a přijme pravidla nebo do restaurace nepůjde. O couvertu bylo napsáno už mnoho článků a v podstatě žádný kladný.
 

Potěmkinovo menu (9. 4. 2013 13:30:52)

Restaurace: La Cave
Včera jsem se rozhodoval mezi návštěvou restaurace Goldie šéfkuchaře Martinak Svatka a návštěvou hotelové restaurace, kde jsem spal. Bohužel, vybral jsem si La Cave. Milý personál v trochu podivném interiéru mě usadil ke stolu s papírovými ubrousky! Sklenice na vodu byla značně ohmataná, a tak jsem poprosil o rozlévaný Ryzlink Vlašský. Sklenice na víno zůstala stejná, bez ohledu na druh vína. Zaujalo mě degustační menu šéfkuře Ondřeje Dvořáka. Paštika z vepřových líček byla pěkně prezentovaná, stejně jako většina ostatních chodů, ale chutí nijak nezaujala. U následující houbové polévky mi vadily sušené houby, lišky jsem žádné necítil, ale chuťově patřila k tomu výraznějšímu. Smažené krůtí krokety s houbovým kubou byla zajímavá kombinace chutí, překvapila mě volba Gran Moravia - proč? Zauzený pstruh plaval v nedochuceném "uzeném consomé", kde se ještě pohupovala podivná raviola plněná bramborovým ragú - proč?! Vrcholem mělo býr vepřové líčko na černém pivě. Maso bylo v pořádku, ale vše ostatní byla tragédie. Pomyslným posledním hřebíčkem do rakve byl zcela nepoživatelný "krém" s názvem Pěna z bílé čokolády s marinovaným ananasem. Servírky mi bylo líto, kdy jsem jí po každém chodu sděloval své dojmy, ale nemohu si pomoci. Zde jednoznačně zvítězila prezentace nad podstatou, tedy chutí.
 
 
 
Vložit komentář
 


 
K vašemu restaurantu vede labyrint. Jakmile objevíte správnou cestu – obvykle nehledáte další.
Anonym
Top
English