Filtrovat podle projektu: blank_ico
gr_ico
grf_ico
pff_ico
Komentáře

vsmejkal

Connoisseur

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2019 (14. 4. 2019 15:20:25)

Restaurace: Chateau Kotěra
Zajímavý objekt se zajímavou historií. Výborná kuchyně s nápaditými jídly vysoké kvality co do chuti i provedení. Velmi dobře koncipovaný vinný lístek s víny z kvalitních proveniencí (zejména z Francie). Interiér trochu moc do tmava, ale elegantní. Obsluha by měla být výrazně profesionálnější (je to na delší psaní).
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (27. 6. 2018 12:08:01)

Restaurace: Chateau Kotěra
Tentokrát skutečně hodnotím všechny kategorie za 1.Ochutnali jsme 4 obědová menu, nebylo co vytknout, jídlo bylo velmi dobré. dokonce jsem zjišťovala, zda nezměnili kuchaře, protože v loňském roce jídlo nestálo za nic.Nezměnili a vaří dobře. Příjemné je i kultivované prostředí a krásná velká bylinková zahrádka. Doporučuji.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (1. 5. 2018 10:33:02)

Restaurace: Chateau Kotěra
Když projíždím Kolínem, nenechám si ujít výtečnou krmi ve zdejší restauraci. Za malou zajížďku opravdu stojí i polední menu za to! To nemluvím o krásném interiéru nejen restaurace, ale i hotelu.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2018 (5. 1. 2018 17:40:32)

Restaurace: Chateau Kotěra
Moje oblíbené místo. Jedinečný prostor ve vile od Kotěry dává interiéru nádech dramatičnosti a jedinečnosti. Obsluha profesionální. Jídelní lístek se pravidelně obměňuje, ale vždycky si dám min. 3 chody zakončené dezertem-který je vždy tou správnou sladkou tečkou. Moderní kuchyně.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (13. 7. 2017 18:18:13)

Restaurace: Chateau Kotěra
Vzhledem k tomu, že v českých vesnicích se málokdy najde restaurace s dobrým jídlem, natož při obědových menu, velmi rádi jsme sem z chalupy jezdili. Bohužel v poslední době jde úroveň jídla velmi dolu. To co např. předložili jako čínu, bylo nepoživatelné. Obsluha to sama uznala a jídlo neúčtovala. To je slušné ,ale chuť na to, jít sem poobědvat znovu mi to už nikdy nevrátí.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2017 (31. 3. 2017 11:29:07)

Restaurace: Chateau Kotěra
Polední menu za příznivou cenu, velmi dobré. Jídlu ale chyběl nápad. Interiér lehce chátrá, ale svou atmosféru to zde má. Obsluha bez větší snahy a zájmu, ale v pořádku.
 

Nemo

Gourmet

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (25. 10. 2016 06:38:54)

Restaurace: Chateau Kotěra
Restaurace navštívena na základě doporučení z loňska a bylo to velké zklamání. Dostali jsme jídlo ve stavu v jakém nemělo opustit kuchyň.
 

ONNE

Gourmet

  1

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (27. 9. 2016 14:43:44)

Restaurace: Chateau Kotěra
Tuto restauraci navstevuji jiz od jejiho otevreni (cca r.2006). Bohuzel bych rekl, ze kvalita veskerych sluzeb, gastronomie, uroven personalu, postupem casu upada. Interier chatra a vse zacina pripominat spise nalestenou bidu.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 (15. 7. 2016 16:46:26)

Restaurace: Chateau Kotěra
Krásná prvorepubliková restaurace. Příjemné prostředí, milá obsluha a dobré jídlo. Ddlaji též polední menu za příznivé ceny.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2015 (10. 9. 2015 22:14:32)

Restaurace: Chateau Kotěra
bezva jidlo a misto pro zvlastni prolezitosti. rada navstevuju pri akcich pro rodiny. Vzdy skvela atmosfera!
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2015 (8. 8. 2015 11:23:12)

Restaurace: Chateau Kotěra
super
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2015 (20. 2. 2015 07:24:00)

Restaurace: Chateau Kotěra
Vracim se sem opakovane, prostredi je naprosto jedinecne a jidlo je taky v naproste vetsine chodu vzdy skvele! Naposledy mne ale velmi nemile prekvapila obsluha - na plnou restauraci 3 cisnici a na jednotlive chody jsme cekali vzdy i pul hodiny:( Nase degustacni menu s 5ti chody tak trvalo od 19 a posledni sousto jsme jedli ve 23hod :(
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2015 (15. 1. 2015 11:57:23)

Restaurace: Chateau Kotěra
Prostředí je velice příjemné, často sem jezdíme na polední menu. Obsluha je řekla bych průměrná a lepší (jak kteří lidé). Cenově je lepší samozřejmě polední menu, ale i běžná jídla jsou ještě v přijatelné cenové kategorii. Toalety jsou hezké. Jediné, co mě překvapilo, když jsme jednou přijeli na polední menu (mezi 12 a 13hod), že už bylo všechno snědeno a neměli další. :-(
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2015 (7. 1. 2015 17:36:16)

Restaurace: Chateau Kotěra
Jsem zde jiz po několikáté, ale tentokrat me jidlo zklamalo. Nebylo vysloveně spatne, ale urcite horší nez obvykle. Snad to nebude trend :-(
 

Skunk

Gourmet

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (7. 9. 2014 17:14:35)

Restaurace: Chateau Kotěra
Tentokrát večerní návštěva restaurace, kde jme byli uplně sami. Prý se to stává maximálně jednu sobotu za tři měsíce. Číšník byl vtipálek, že prý poslal kuchaře už domů, no naštěstí neposlal! :-)) Tataráček z tuňáka, pečené krevety na česneku a nakonec konfitovaná kachna s úžasnou marmeládou z červené cibule byly opravdu skvělé! Díky, přijdeme zase :-)
 

Skunk

Gourmet

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (31. 8. 2014 16:44:19)

Restaurace: Chateau Kotěra
Oceňujeme nabídku poledního menu, kterou jsme již několikrát využili. Zejména těstoviny překvapily - čerstvé a dobře ochucené. Zaujala nás též vynikající thajská polévka. Škoda, že nelze využít cenově přívětivější nabídky obědů i o víkendu. V okolí Kolína je Chateau Kotěra rozhodně jedna z nejlepších restaurací. Skvělé je též venkovní posezení pod starobylými tujemi.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (12. 5. 2014 13:16:44)

Restaurace: Chateau Kotěra
Navštívíly jsme o víkendu s kamarádkami - vřele doporučuji! Výborná obsluha, úžasné jídlo. Stojí za to vyskoušet chřestové rizoto s candátem, nebo telecí s vynikající kaparovou omáčkou. Z předkrmů carpaccio s kozím sýrem nebo plněné ravioli. Navíc krásné a unikátní prostředí.
 

radost289

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (2. 5. 2014 16:49:33)

Restaurace: Chateau Kotěra
I.část - Na prvního máje jsem s celou rodinou navštívil tuto „vyhlášenou“ restauraci, abychom zde oslavili narozeniny. Měli jsme rezervaci, ale i přesto byl náš stůl obsazený a museli jsme na něj 15 minut čekat. Následně jsme si objednali a na předkrm jsme čekali hodinu. Naše volba byla terinka z husích jater – 210 Kč/porce, která se opravdu nedala jíst (mnoho „asi“ másla a téměř žádná játra – úplně bez chuti). Dále byla francouzská cibulová polévka, která byla dobrá.
 

radost289

Food Lover

plus 0
minus 0

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (2. 5. 2014 16:48:55)

Restaurace: Chateau Kotěra
II. část - Co se týká hlavních jídel, tak italské krémové rizoto bylo tvrdé tak, že by si i Ital vylámal zuby, steaky z tuňáka rozhodně nebyly medium – několik úplně propečených a jeden byl syrový. Kávu a zákusek jsme tady již vynechali. Bohužel až doma jsem se podrobně podíval na účet, který neodpovídal tomu, co jsme si objednali a poslední tečka byla ta, když můj syn a babička večer zvraceli. Tento podnik opravdu doporučit nemůžu!!!
 

slesingr

Food Lover

plus 0
minus 0

Grand Restaurant Festival 2014 (16. 4. 2014 08:14:05)

Restaurace: Chateau Kotěra
Titanic na zámku - skvělý nápad, skvěle zrealizovaný. Sedmichodové menu bylo vynikající, stejně jako doporučená vína. Určitě je potřeba pochválit i obsluhu. Co určitě pochvalu nezaslouží jsou hosté, kteří na večeři v první třídě přijdou naprosto nevhodně oblečeni (džíny, trička a dokonce i tepláky) a kazí tak noblesní atmosféru. Možná by příště takoví jedinci měli spíše zavítat do bufetu nedalekého fotbalového hřiště...
 

(13. 4. 2014 18:25:36)

Restaurace: Chateau Kotěra
Naprosto skvělý interiér, vynikající kuchyně a skvělá a nenucená obsluha. Jezdíme sem relativně často a rádi. Tentokráte na tématický večer k výročí potopení Titaniku se servirovánim menu z první třídy tohoto slavného zaoceánskeho parníku. Chválíme nápad a zejména zpracování sedmichodového menu, po jehož pozření byl člověk v gurmánské euforii připraven i zemřít.
 

(13. 4. 2014 18:25:36)

Restaurace: Chateau Kotěra
Naprosto skvělý interiér, vynikající kuchyně a skvělá a nenucená obsluha. Jezdíme sem relativně často a rádi. Tentokráte na tématický večer k výročí potopení Titaniku se servirovánim menu z první třídy tohoto slavného zaoceánskeho parníku. Chválíme nápad a zejména zpracování sedmichodového menu, po jehož pozření byl člověk v gurmánské euforii připraven i zemřít.
 

(22. 2. 2014 20:48:16)

Restaurace: Chateau Kotěra
biftek opakovaně neumí!! proto možná jsem tak kritický.
 

Grand Restaurant Festival 2014 (9. 2. 2014 06:08:22)

Restaurace: Chateau Kotěra
poklid okolí střídán úžasným prostředím, milý personál servíroval výborné festivalové menu, krátká návštěva historie hotelu a Kotěrova stylu (i kousek Gočára) - souhrnně: velmi milé překvapení
 

Grand Restaurant Festival 2014 (8. 2. 2014 21:12:41)

Restaurace: Chateau Kotěra
Příjemná restaurace v zrekonstruované klasicistní vile bratří Mandelíků ve velmi pěkném prostředí. Vynikající jídlo, ochotná obsluha. Využili jsme nabídku prohlídky objektu. Vřele doporučujeme k návštěvě.
 

Grand Restaurant Festival 2014 (2. 2. 2014 08:18:00)

Restaurace: Chateau Kotěra
Restauraci jsme navštívili ve čtyřech. Elegantní prostředí s dobovou atmosférou na nás velmi zapůsobilo. Podávané chody: Teplé foie gras na jablečném koláčku zapečeném s hnědým cukrem a višňovou omáčkou. Staropražský bejlík z husích prsou. Čokoládový fondant. Všechny chody byly vynikající a všichni si velmi pochutnali. Porce byly nečekaně obrovské, takže bohužel sešlo z plánované ochutnávky šneků. Mladší číšník byl rozhodně příjemnější než starší, na kterém bylo vidět trochu divadlo.
 

Maurerův výběr Grand Restaurant 2014 (30. 1. 2014 15:12:55)

Restaurace: Chateau Kotěra
Nádherné a velmi elegantní prostředí, výborné jídlo. V létě určitě stojí za to rezervovat si stoleček na terase - ve večerním pološeru je to romantika jak blázen!
 

(28. 10. 2013 01:08:32)

Restaurace: Chateau Kotěra
opet naprosto bezchybne
 

Kvalita v jedinečném prostředí (12. 9. 2013 21:11:41)

Restaurace: Chateau Kotěra
Jedinečný interiér, byť prostor restaurace je nedávná přístavba. Ze sedmi chodů během dvou večerů šest výtečných, jeden poněkud přesolený. Výborné polední menu a teplé chody k snídani - excelentní omeleta a míchaná vejce. Velmi pozorná a přesná obsluha až na staršího večerního číšníka, který užitečně neporadil s výběrem vína ("tak já přijdu, až se dohodnete") a poté dost často mizel v zákulisí, zřejmě kvůli fotbalovému zápasu. Celkově ovšem velmi dobrý dojem odpovídající ceně.
 

hodnoceni Jarca (31. 8. 2013 09:03:44)

Restaurace: Chateau Kotěra
Chateau Kotera - mám ráda to celé prostředí a každá návštěva je pro mne srdeční záležitost. Vychutnavam si zde nejen vynikající pokrmy, ale i vkusně zařízený interiér restaurace, hudbu, architekturu zámku. Za mě vynikající hodnocení!
 

Perfect (26. 7. 2013 14:30:57)

Restaurace: Chateau Kotěra
Naprostá spokojenost - perfektní jídlo, prostředí, vstřícná, přátelská a profesionální obsluha. Všude doporučím a těším se na další návštěvu v Chateau Kotěra! /*/*/ The perfect food, environment, helpful, friendly and professional staff. Recommend everywhere and I look forward to my next visit to the Chateau Kotěra.
 

(25. 7. 2013 18:02:08)

Restaurace: Chateau Kotěra
luxusni jidlo s velmi prijemnou obsluhou, nadherne straveny vecer.
 

(22. 7. 2013 11:57:20)

Restaurace: Chateau Kotěra
Navstevuji pravidelne, vzdy perfektni... Ceny odpovidaji prostredi, interieru, kvalite servisu a hlavne naprosto vynikajicimi jidlu, ktere nenajdete siroko daleko...
 

(21. 6. 2013 21:50:36)

Restaurace: Chateau Kotěra
Vynikající jídlo, skvělé prostory. Doporučuji.
 

(29. 3. 2013 18:14:40)

Restaurace: Chateau Kotěra
Přijemné prostředí. Personálu se nedá upřít snaha, i když chování jednoho z číšníků přispělo k celkovému zklamání z návštevy. Ochutnali jsme pikantní hermelín a gratinovaný kozí sýr. Obě volby splnily očekávání (v dobrém). Dále konfitované kachní stehno s marmeládou a katastrofou zvanou toskánský brambor. Ponechám stranou termín marmeláda (považuji za písařskou chybu). Nebudu rozebírat ani servírovací teplotu (spálený jazyk je dán spíše mojí nedočkavostí). Kachna působila poněkud unaveně, ale určitě nebyla chuťově podprůměrná. Půl kila nahořklých brambor na talíři zcela změnilo koněcný dojem z tohoto chodu. Obsluze nezbývá než doufat, že se nedorazí zájezd z Toskánska. Pak by zřejmě pomohly jen rychlé nohy. Dále beefsteak ala Rossini - s opečeným plátkem foie gras s lanýži. Hovězí dobré. Játra dobrá. Lanýže dobré. Dohromady rozpačité. Výrazná chuť foie gras potlačila hovězí někam na okraj zájmu chuťových pohárků. V souboji s kachnou přesto jasný vítěz. A sladkost na konec. Starší číšník skvěle zahrál svůj údiv nad našim odchodem bez kávy. Dokonce předstíral zájem o náš názor na hlavní chod. Když zjistil, že nepovažujeme skladbu ani úpravu jídel za dokonalou, bez náznaku zdvořilosti začal komunikovat s přichazejícím hostem (kterého evidentně neznal a využil ho k ukončení debaty o našem hodnocení), na kterého opět vrhl ten strojový úsměv bez kapky upřímnosti. Shodli jsme se, že se takové chování možná hodí k podanému jídlu, ale pro nás je tento podnik na pár let zavřený. A další pokus raději bez empatie.
 

Degustace (17. 2. 2013 11:49:19)

Restaurace: Chateau Kotěra
Jídlo předčilo očekávání - vynikající! Nejlepší krupicová kaše na světě! Obsluha personálu slušná, milá a příjemná.
 

Tomba39

Connoisseur

plus 0
minus 0

(26. 7. 2012 19:50:56)

Restaurace: Chateau Kotěra
Exelentní steak z tuňáka z denní nabídky .
 

(9. 6. 2012 16:58:08)

Restaurace: Chateau Kotěra
vyborna prvorepublikova atmosfera. na prvni pohled omsely dum s dusi uvnitr
 

(2. 6. 2012 18:21:20)

Restaurace: Chateau Kotěra
Doporučuji, byl jsem velmi spokojen. Dokonalá atmosféra "starých časů".
 

(28. 12. 2011 15:15:28)

Restaurace: Chateau Kotěra
Jídlo vynikající, bohužel čekací doba mezi jednotlivými chody hrozná (30 minut každý). A co se týče obsluhy, na oko ano, ale stačí si všímat a bohužel pouze klamný dojem :-(. Pozdrav stylem "dobrej", cyrkusové vystupování atd už nejsou to co čekáte. Ale to je možná profesionální deformace :-). Každopádně díky interieru a pokrmům urcitě doporučuji.
 

(11. 9. 2011 14:13:52)

Restaurace: Chateau Kotěra
U Kotery jsem byl po nekolikate. Vzdy jsem mel asi stesti na dobrou smenu, ale jidlo i piti bylo bezkonkurencni. Velmi mily a vstricny personal. Jedine co bych tomu "vytknul" je ubytovani, ale to sem nepatri. Nicmene, kdyz jsem to jiz nakous... 2x jsem spal v nove casti hotelu. V zimne to bylo v pohode, ovsem v lete jsme pres pokoj meli mravenci dalnici. Pani na recepci, se nezdala nijak zaskocena a na moje oznameni, mi podala hubyc mravencu?!! wtf?!! Ubytovani ve stare casti... pokud budete mit stesti, budete ubytovani v nadhernych kubistickych pokojich a budete si pripadat, jako na zamku. Pokud budete mit smulu, budete bydlet v malych "standartnich" pokojich, ktere si myslim, ze v davnych dobach slouzili, vyhradne pro personal. Ale i tak musim rici, ze u Kotery je dobre. Dle info z letosniho jara maji mit kuchare, co varil v Ambi a at je to pravda nebo ne, vari tam opravdu skvele!
 

rik

Foodie

plus 0
minus 0

Restaurace zcela neodpovídající aktuálnímu hodnocení. (31. 8. 2011 19:33:41)

Restaurace: Chateau Kotěra
Na www restaurace se poptávají po napsání, pokud jsme byli nespokojeni. Napsal jsem panu majiteli následující mail. Dobrý den, Navštívil jsem dnes Vaši restauraci a jelikož na stránkách vybízíte hosty k hodnocení, píši Vám svůj pocit z Vaší restaurace. Berte prosím moji kritiku pozitivně nikoli ukřivděně. Měl jsem cestu do Kutné Hory a hledal jsem na grand-restaurant.cz přijatelně hodnocenou restauraci v okolí, kde bych rád poobědval. Vaše restaurace má u pana Maurera hodnocení jako 39. nejlepší u nás a tak jsem se těšil. Zámeček, zahrada a prostředí restaurace působí velmi příjemně. Zaparkovali jsme dle cedulí ze zadní části, dole, nicméně zámeček zespoda vypadá jak Pankrácká věznice a neškodilo by přidat cedulku, že po schodech vzhůru je opravdu restaurace a že je otevřeno. Mám aktuálně zlomený kotník a tak nejistý přístup zespoda vyvolával otázky, zda se nepachtím zbytečně a zda jdu správnou cestou. Ano samozřejmě jsem mohl zastavit nahoře a jít hlavním vchodem, ale přesto by cedule neuškodila. Servis byl příjemný, ochotný a nedalo se jim příliš vytknout, vyjma jedné zcela zásadní věci. Ani jednou za celou dobu se nás mladík ani slečna nezeptali, zdali nám jídlo chutná, nebo zdali jsme spokojeni a to ani při placení. Vycepujte si personál, je velmi důležité, aby si byl jist, že jsou hosti spokojení a případně Vám předával feedback. K jídlu jsme měli následující: Francouzská cibulačka: Oceňuji správnou přípravu i servírování ve správné misce. K chuti výtku nemám, trošku se nelíbila barva. Jako hlavní neduh byl plátek uzeného sýra navrch. Do Francouzské cibulačky by měl přijít Gruyére nebo Comté. Salát Caesar: Oceňuji pokus udělat ho správně a ze správných ingrediencí. Vytýkám, oschlé a omačkané starší listy římského salátu, správně se má dělat ze srdíček, z vnitřku salátu z mladých malých lístěčků. Sýr nebyl čerstvý, nebo spíš to byla nějaká náhražka parmezánu typu Grana Panada, krutony nebyly osmažané s česnekem. Dresing byl z nějaké lahvičky a vůbec nepřipomínal caesar dressing … přitom je to tak jednoduché, coddled egg (žloutek z 1 minutu vařeného vejce), dijónská hořčice, filátka ančoviček, šťáva z limety nebo citronu, parmezán a olivový olej a případně volitelně worchester, je hotový za minutku. Kuře do caesaru nepatří, ale pokud ho tak chcete podávat, musíte do karty napsat Caesar salát s kuřecími prsíčky např. Další jídlo Kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a opečenými brambory … to byla velká bída. Jedno kuře bylo evidentně ohřívané, druhé naopak uvnitř růžové a nedopečené. Brambory byl mix ohřívaných, navrchu spálených s čerstvými. Omáčka byla nudná. Podstatě bešamel, bez výrazné chuti a nápadu. Prezentace jídel, tedy food styling připomínala spíše restaurace 4. kategorie, rozhodně ne restauraci top 100. Berte prosím můj mail výhradně jako dobrou vůli Vám pomoci. Připadalo mi, že narozdíl od některých jiných se snažíte vařit správně – caesar, francouzská cibulačka … ale chybí tomu: 1. čerstvé suroviny (pravděpodobně je problém, že máte malý obrat a málo hostů, ale i tak to není omluva …nemůžete servírovat staré spálené brambory a omačkaný starý salát). 2. pořádný kuchař – je to jako kdyby návod, recept byl správný, ale kuchař neměl vůbec potuchy jak to připravit. (ano všiml jsem si na stránkách, že hledáte kuchaře, takže možná je to jen aktuální problém) --- ale rozhodně je to velký a zásadní problém. V této chvíli nemohu v žádném případě restauraci doporučit komukoli ze svých přátel a ani mě osobně neláká k další návštěvě. Restaurace v této konfiguraci patří u nás k průměru, rozhodně ne mezi Top100. Přeji Vám, abyste můj email přijal v dobrém a pomohl Vám zlepšit Vaše služby pro další zákazníky. Hodně štěstí a hezký den. Richard Kába
 
 
 
Vložit komentář
 


 
Ze všech vlastností kuchařových je nejdůležitější přesnost.
Anthelme Brillat-Savarin
Top
English