Zajímají vás aktuality ze světa Taste Waste?
Naleznete zde nejen novinky na trhu, ale i tipy a triky šéfkuchařů, rady jak se vyhnout zbytečnému plýtvání a hlavně Vaše nápady.
Pokud máte něco, s čím byste se s námi chtěli podělit, pište na anna@grand-restaurant.cz
Více o naší filozofii Taste Waste se dozvíte na úvodní stránce
Část výtěžku z Grand Restaurant Festivalu šla na podporu kolumbijských indiánů, kteří usilují o navracení půdy. Do Prahy přijel jejich představitel Mamo (šaman). Poobědval s Pavlem Maurerem, zamiloval se do jeho dřevěných hodinek a povyprávěl o (ne)rovnováze našich světů.
Hmyz je budoucnost! Je plný bílkovin a když se dobře okoření, tak skvěle chutná. Tihle mexičtí cvrčci jsou například přirozeně kyselí a v tacos jsou doslova k sežrání!
Kadeřávek patří mezi jednu z nutričně nejnabitějších surovin světa. Superpotravina každým coulem a dá se připravit na nespočet způsobů! A nebojte, když vám trochu povadne, dá se z něj udělat skvělé pesto:)
Umělkyně udělala v NYC výstavu fotek odpadů: ošumělé matrace, vraky aut, hory PET lahví, papíry k recyklaci, staré pneumatiky, shnilá zelenina... Nutí to k zamyšlení kolik odpadu produkujeme. No alespoň ty objekty dostaly nový život!
Sbírka mýdel na toaletách jedné z tradičních milánských restaurací. Tady asi nejsou zvyklí cokoliv použitelného vyhazovat, ani v kuchyni.
Sbírejte, zavařujte, mražte, fermentujte, nakládejte a hlavně si to užívejte! Superpotraviny jsou na každém kroku, stačí jen trocha vašeho zájmu a lásky:)
Horská chata na sjezdovce v Peci pod Sněžkou. Celý interiér je laděn do mlékárenského stylu, včetně kravských zvonců místo lampiček a těchto ručně vyrobených barových stoliček!
Chleba z domácí pekárny, Philadelphia, avokádo, vlastnoručně pražená dýňová semínka, šťáva z citronu a kapka olivového oleje. Superfood. A taky malé kouzlo z toho co zbylo v lednici:)