VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Nápady

1x týdně Vám přinášíme aktualitu ze světa Taste Waste.

 

Naleznete zde nejen novinky na trhu, ale i tipy a triky šéfkuchařů, rady jak se vyhnout zbytečnému plýtvání a hlavně Vaše nápady.

 

Pokud máte něco, s čím byste se s námi chtěli podělit, pište na anna@grand-restaurant.cz

 

Více o naší filozofii Taste Waste se dozvíte na úvodní stránce

Odpad
18.2.2018

Umělkyně udělala v NYC výstavu fotek odpadů: ošumělé matrace, vraky aut, hory PET lahví, papíry k recyklaci, staré pneumatiky, shnilá zelenina... Nutí to k zamyšlení kolik odpadu produkujeme. No alespoň ty objekty dostaly nový život!

Mýdlo
11.2.2018

Sbírka mýdel na toaletách jedné z tradičních milánských restaurací. Tady asi nejsou zvyklí cokoliv použitelného vyhazovat, ani v kuchyni.

Houby
2.2.2018

Sbírejte, zavařujte, mražte, fermentujte, nakládejte a hlavně si to užívejte! Superpotraviny jsou na každém kroku, stačí jen trocha vašeho zájmu a lásky:)

Sedátka
24.1.2018

Horská chata na sjezdovce v Peci pod Sněžkou. Celý interiér je laděn do mlékárenského stylu, včetně kravských zvonců místo lampiček a těchto ručně vyrobených barových stoliček!

Sendvič
13.1.2018

Chleba z domácí pekárny, Philadelphia, avokádo, vlastnoručně pražená dýňová semínka, šťáva z citronu a kapka olivového oleje. Superfood. A taky malé kouzlo z toho co zbylo v lednici:)

Interiér
4.1.2018

Jak málo stačí. Pár starých zavařovacích sklenic natřených na nejrůznější barvy a podomácku vyrobené látkové květiny příjemně ozdobily interiér jednoho hipsterského amerického burger řetězce!

Vánoční stromeček
24.12.2017

Fair trade vánoční stromeček ze 100% recyklovaného materiálu. Mysleme na naši planetu i v těchto svátečních dnech!

Seafood
15.12.2017

Jednoduchý základ na vánoční rybí polévku: silný vývar ze zbylých rybích kostí, krunýřů a klepet. A když je předem ještě trochu opečete, tak je to top!

Bramboraky
9.12.2017

Falešné bramboráky z "unavené" žluté cukety se zbytkem mouky a vloček. Poslední bio vajíčko. Trocha vlastních bylinek a dobrého olivového oleje. S domácím guacamole chutnaly úžasně!

Bez obalu
1.12.2017

Víte, že jde žít úplně bez obalů? Chraňte planetu a pokuste se co nejvíc omezit igelity apod. Berte si na nákupy vlastní tašku, vlastní nádoby na vločky, rýži nebo čočku. Je to levnější a zároveň kontrolujete množství!



 
Až budou obsluhovat roboti, bude vhodné je na chvíli vypnout.
Anonym
Top
English