VYHLEDEJTE A HODNOŤTE

Nápady

Broskev Paraguayo
16.8.2018

Takovéhle “křivé” ovoce v supermarketu nenajdete. Protože neodpovídá standardu, tak se prostě vyhazuje. A přitom je to taková nádhera a v chuti žádný rozdíl! Proč se snažíme napravit přírodu? Budou i z nás za chvíli kloni?!

Jmenovky
2.8.2018

Co se starým kusem dřeva? V tomhle horku se přece nedá topit! Ale můžete si vyrobit originální přírodní jmenovky na váš příští večírek!

Singapur
20.7.2018

Singapur - jedno z nejohleduplnějších velkoměst k přírodě. Dokazuje každým coulem, že to jde!

Rybízový koláč
3.7.2018

Ořechy a rybíz ze zahrady, vajíčka od sousedovic slepiček, tvaroh z nedaleké farmy a slazeno medem od dědečka. Podporujme lokální produkty a sezonní superpotraviny!

Lahve
27.6.2018

Interiér plný bizárních stromů v jedné singapurské restauracaci (aneb co s použitými lahvemi)

Krab a plast
10.6.2018

Bali je jedno z nejkrásnějších míst na světě. Superfood na každém stromě, úžasná fauna a láskyplní lidé všude kolem. Nyní ale také hory plastu, v džungli i v oceánu! A můžeme si za to sami, a jen my to dokážeme zase napravit!!!

Snídaně “co dům dal ”
28.5.2018

Vajíčka od sousedovic slepiček, rukola, divoké byliny a “superplevel” z vlastní zahrádky, avokádo s trochou lanýžového oleje těsně před expirací. Dokonalost.

Mexiko
15.5.2018

Artefakty v džungli. Májský obchůdek z “Taste-Waste” designem: staré nádoby, provazy, kůže, dřívka a mušle z moře...

Arhuacos
18.4.2018

Část výtěžku z Grand Restaurant Festivalu šla na podporu kolumbijských indiánů, kteří usilují o navracení půdy. Do Prahy přijel jejich představitel Mamo (šaman). Poobědval s Pavlem Maurerem, zamiloval se do jeho dřevěných hodinek a povyprávěl o (ne)rovnováze našich světů.

Cvrčci
28.3.2018

Hmyz je budoucnost! Je plný bílkovin a když se dobře okoření, tak skvěle chutná. Tihle mexičtí cvrčci jsou například přirozeně kyselí a v tacos jsou doslova k sežrání!



 
Je-li vůbec něco smutnějšího než zneuznaný génius, je to nepochopený žaludek.
Honoré de Balzac
Top
English